Новини Дніпропетровщини, 11 серпня: обстріли мирних громад не припиняються – є загиблі та постраждалі

Ще одна жахлива ніч. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч для нашого регіону минула з обстрілами та загиблими:

Російська армія атакувала чотири райони області. По Нікопольському районі ворог тричі, використовуючи РСЗВ “Град”, випустив 120 реактивних снарядів! Внаслідок ворожої атаки 3 людей загинули, 7 поранені, серед поранених 13-річна дівчинка. У місті понівечені понад 40 багатоповерхівок. П’ять квартир зруйновані. Окрім цього, пошкоджені 3 школи, кілька магазинів, гаражі та автівки. Перебита лінія електропередач. Без світла залишилися понад 6 тис нікопольців. У Червоногригорівській громаді є руйнування у 14 будинках, зачепило амбулаторію, магазин та стадіон. До тисячі людей без електрики. У Криворізькому районі під вогонь російських «Ураганів» потрапила Зеленодольська громада. Сталося кілька пожеж. Полум‘я вогнеборці приборкали. Люди, на щастя, неушкоджені. У Синельниківському районі ворог ударив по Великомихайлівській громаді. Пошкоджені млин та будинки. Постраждало подружжя жінка зараз у лікарні. У Дніпровському районі «приліт» ракети. Масштаби руйнувань з’ясовуємо.

Ворог не припиняє обстрілів. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що протягом вчорашнього дня окупанти зі ствольної артилерії обстріляли прикордонні території Апостолівської громади у Криворізькому районі. На щастя, без жертв, без руйнувань.

За даними військових, зміни оперативної обстановки навколо районів нашого регіону немає. Ситуація на рубежах залишається повністю контрольованою Збройними силами України. Військові, органи державної влади і місцевого самоврядування, обласна військова адміністрація працюють. Кожен на своєму місці боронить державу і робить свою справу. Україна не скориться. Нашій Перемозі – бути.

Посадовець доповнив інформацію стосовно наслідків обстрілів села Великомихайлівка, що у Синельниківському районі. Так зазначив, що за попередньою інформацією рашисти скерували на село 4 ракети С-300:

Були влучання в центр населеного пункту. Пошкоджено близько 20 житлових будинків. Внаслідок обстрілу без вікон залишився дитячий садок, амбулаторія, також пошкоджено електромережі.

ЗСУ відповіло вогневим ураженням рашистів. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував, що під удари артилерії рашистів потрапили місто Нікополь і селище Придніпровське.

Так у останньому ординці влучили у пилораму, амбулаторію сімейної медицини, торговий комплекс та приватні житлові будинки. Обійшлось, на щастя, без жертв.

Як додав Євген Вячеславович, протягом ночі наші ЗСУ на протилежному березі знищили склад БК, дві РСЗВ та близько шестидесяти рашистів.

Комунальники усувають наслідки обстрілів. Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що вся інфраструктура, комунальні підприємства міста працюють. Триває процес усування наслідків обстрілів. Фахівці відновлюють електро, газопостачання.

Очільник міста звернувся до мешканців, які постраждали й потребують допомоги, і закликав звертатися до колл-центру за номерами: 0800 504 105 цілодобово, 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00), 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00).

Ворог намагається покращити своє становище, та ЗСУ відбивають атаки. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході брифінгу зазначив, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, але перебуває під контролем Збройних Сил України:

За інформацією Оперативного Командування «Південь», ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Намагаючись повернути втрачені позиції, спробував силами десантно-штурмового взводу провести розвідку боєм у напрямку нещодавно визволеного ЗСУ с.Лозове. Успіху не мав та відступив. В Бериславському районі ворог також намагався проводити повітряну розвідку, проте нашими військовими був влучно заземлений черговий безпілотник «Орлан-10». Також знищено ворожий командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 217-го парашутно-десантного полку в районі села М.Горького Херсонської області.

Міська влада тримає ситуацію на контролі. За словами посадовця, щодо ситуації в самому Кривому Розі, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Інфраструктура, комунальні служби та соціальні установи працюють в робочому режимі. Триває зміцнення оборони міста на всіх лініях, а також поповнення стратегічного запасу міста по продуктах і медикаментах.

Важливим моментом життя міста є те, що військова адміністрація Кривого Рогу продовжує надавати допомогу й прифронтовим та фронтовим громадам Криворізького району та звільненій частині Херсонської області:

Чергова тисяча великих продуктових наборів передана в м. Апостолове. А за липень місто Кривий Ріг надало мешканцям прифронтових та фронтових громад більше 5 тис великих продуктових наборів. Також продовжуємо надавати допомогу громадам будматеріалами та іншим.

Співчуваємо загиблим нікопольцям та їхнім родинам … Віримо, що зуміємо перемогти цю рашистську нечисть та відплатити за життя всіх невинно вбитих українців. Все обов’язково буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11