Гірники перевірку витримали, але працювати ще є над чим

Минулого тижня комісія з охорони праці під  керівництвом директора Юрія Голова відвідала один з підрозділів комбінату задля проведення там поточної перевірки. Цього разу у поле зору потрапив Чкаловський кар’єр №2 – важливий донор окисної сировини нашого підприємства.
До складу комісії увійшли: в.о.начальника відділу охорони праці та пожежної безпеки Роман Рибаков, його заступник Тетяна Постельняк,  гірничий інженер з охорони праці Денис Омененко, провідний інженер Олена Ткачова, начальник бюро з нагляду за вантажопідйомними механізмами та підйомниками Сергій Побережнюк та в.о. начальника відділу доглядача будівель та споруд Ольга Калюх.

В ході перевірки особливу увагу було приділено технічному стану гірничих машин, а саме крокуючих  екскаваторів ЕК №№ 130 та 174, правильності оформлення екіпажами відповідної документації, а також веденні документації начальником цеху та провідними спеціалістами.
Всі виявлені проблемні моменти були озвучені на завершення візиту до кар’єру. Так Денис Омененко зазначив, що гірникам треба терміново оновити запаси піску та чітко розділити такі поняття, як «ємність з піском для гасіння пожеж» (де має знаходитися саме пісок і ніщо інше) та «ємність з піском для прибирання проливів мастила». Окрім того, Денис Сергійович акцентував на необхідності лагодження пошкодженого перильного загородження, що розташовується при підйомі до шаф управління на ЕК №130. Ще один проблемний пункт торкнувся вогнегасників. За словами фахівця, чимало цих пристроїв мають пошкоджені раструби. Звісно, користуватися ними категорично заборонено.

Щодо ведення документації екіпажами гірничих машин, то треба оновити певні інструкції. Разом з тим, перевіряючий знайшов і позитивні моменти в роботі гірників. Так колектив став справно вести бірочний журнал та в цілому гарно попрацював над недоліками, озвученими
раніше.
Сергій Побережнюк повідомив, що загальне зауваження по екскаваторам, які він обстежив, заключається у невідповідному зберіганні стропів, а також відсутності їхнього бірочного маркування. Сергій Миколайович порадив екіпажам виправити позначення на табличках вантажопідйомних механізмів, привівши їх до спільного вигляду та беручи за основу саме їхній заводський, а не інвентарний номер.
Начальник бюро з нагляду за вантажопідйомними механізмами та підйомниками похвалив екіпаж ЕК № 174, який справно веде змінний журнал на кран, де записує не тільки час роботи, але й проведення ремонтних заходів.

Тетяна Постельняк та Олена Ткачова перевіряли правильність оформлення документації. Так гірникам було рекомендовано оновити певні інструкції, а також завести журнал обліку електроінструмента. Ще одне зауваження торкнулося використання скорочених назв спеціальностей, що вказуються у книзі нарядів. Та в цілому, як відзначила Олена Валентинівна, працівники кар’єру навели лад у оформленні документації, що не може не радувати.
Таким чином, гірники пройшли чергову перевірку. Звісно, певні недоліки у їхній роботі є, та все ж колектив буде мати час для їхнього виправлення. Адже від того, наскільки правильно підрозділ організує безпечну роботу персоналу та гірничо транспортних машин, буде залежати виконання виробничих завдань, а, значить, і успіх всього нашого комбінату.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11