Німецькі “Гепарди” вже вирушили на фронт

     В Україну прибули перші три німецькі зенітні самохідні артилерійські установки “Гепард”. Про це повідомляє Оперативне командування “Південь” у Facebook.

      — “Гепард” почали розробляти в 60-х роках. Зенітна установка тривалий час була надважливим елементом протиповітряної оборони армій Німеччини, Нідерландів та Бельгії. Але у 2000-х від неї відмовились. Зараз її використовують в інших країнах світу. Установка базується на шасі танка “Leopard 1”. На башті, що здатна робити повний оберт, встановлені дві 35-мілімітрові гармати “Oerlikon KDA” та два радари, що визначають ціль на відстані до 15 км. У модифікації ЗСУ 1 А2 встановлено цифровий комп’ютер, що може приймати дані з інших РЛС, – по суті, бачити ціль поза своєю зоною. Основний боєкомплект – 320 снарядів для ураження повітряних цілей. Також у магазині 20 снарядів для наземних цілей. Темп вогню кожної гармати – 550 пострілів на хвилину, тобто разом – 1100 пострілів по цілі,зазначили в ОК “Південь”.

     Переваги “Гепардів” полягають в наступному:

     • вони вражають цілі на відстані від 100 метрів до 4 кілометрів;
     • екіпаж складається всього з трьох людей: водій, командир і навідник;
     • комплекси будуть прикривати важливі об’єкти інфраструктури від атак гвинтокрилів та літаків на малих і надмалих висотах;
     • може працювати в умовах інтенсивної радіоелектронної протидії супротивника.

      Загалом Україні мають передати 30 одиниць “Гепардів”. Близько сотні українських військовослужбовців навчалися в Німеччині керувати цими самохідними зенітними установками.

https://www.facebook.com/okPivden/posts/2121581041346471

     Вдячні уряду Німеччини, що, як і інші європейські союзники, надає військову та фінансову підтримку Україні. “Гепарди” разом з повністю навченими екіпажами зміцнять українську армію в боротьбі проти російської агресії та наближатимуть нашу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11