Новини Дніпропетровщини, 8 серпня: рашисти вкотре обстріляли Нікопольський район, Марганецьку ОТГ та Криворіжжя. На щастя, без постраждалих та жертв

Під вогонь окупантів потрапили два райони. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч минула дуже напружено, регіон був обстріляний ракетами та «Градами:

Російська армія била по двох районах Нікопольському та Криворізькому. Нікопольський атакувала тричі. Під вогонь потрапили чотири села у двох громадах. По Марганецькій громаді стріляли з «Градів». Орками було випущено 20 ворожих реактивних снарядів. На щастя, минулося без постраждалих. По Червоногригорівській громаді ворог поцілив двома ракетами Х-59. У селі Кам’янське вибухи знищили два приміщення аграрної компанії, пошкодили чотири її склади, обладнання та транспорт. У селі понівечені 9 житлових будинків. Попередньо, люди не постраждали. У Криворізькому районі ворог зі ствольної артилерії обстріляв Зеленодольську громаду. На щастя, люди не ушкоджені.

Ординці руйнують мирне життя людей. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вчора надвечір російські окупанти вдарили між населеними пунктами Червоногригорівської громади:

Внаслідок обстрілу пошкоджено мережу водопостачання: 2 тис 200 абонентів залишилися без води. Це 6,5 тисяч людей. Також пошкоджено два дачні будинки і лінії електропередач, наразі триває робота з відновлення електропостачання. Окрім цього, зайнялася суха трава. Площа пожежі, яка вже ліквідована, – близько 3 га. На щастя, минулося без постраждалих.

Микола Лукашук вкотре звернувся до мешканців регіону та попрохав зберігати спокій і дотримуватися правил безпеки під час сигналу повітряної тривоги. Як акцентував посадовець, всі кордони Дніпропетровщини – під повним контролем Збройних сил України. Обласна рада, обласна військова адміністрація, органи місцевого самоврядування – всі працюють.

Війна триває, маємо бути зібраними та згуртованими. Вірте в наших захисників, які щодня мужньо боронять наш спокій. Перемога буде за Україною.

Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповнив інформацію, надану керівником Дніпропетровської обласної військової адміністрації, зазначивши, що 20 снарядів РСЗВ Град, які були випущені по Марганецькій громаді, влучили між селами Іллінка та Добра Надія.

У місті тривають роботи з ліквідації наслідків обстрілів. Мер Нікополя Олександр Саюк надав інформацію про те, що міська влада продовжує усувати наслідки попередніх обстрілів. Вся інфраструктура, комунальні підприємства в Нікополі працюють.

Олександр Іванович висловив слова вдячності тим, хто допомагає мешканцям міста у ліквідації наслідків обстрілів та побажав усім гарного робочого дня та тижня.

ЗСУ успішно вибивають рашистів. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу доповів про те, що наші воїни доводять ділом, що вміють нищити ворога:

Протягом тижня було відбито кілька спроб ворога провести розвідку боєм на Криворізькому напрямку. Також Збройні Сили України на нашому напрямку завдають точних авіаційних і ракетно-артилерійських ударів по ворожих опорних і командних пунктах, скупченнях живої сили і техніки, складах зброї і ПММ. Наразі, за даними Генерального штабу ЗСУ, основні зусилля ворог зосереджує на недопущенні просування наших військ. Але ми готові до будь-якого розвитку подій. Ще раз підкреслюю, у нас потужні лінії оборони, у нас мотивовані військові, у нас є зброя, тому ситуація повністю контрольована.

Орки обстрілюють мирних мешканців. У той же час, не маючи успіхів у відкритих бойових зіткненнях, ворог продовжує підлі і цинічні обстріли мирних громад на Криворізькому напрямку. За словами посадовця, протягом минулого тижня обстрілам піддавалися Апостолівська, Грушівська, Зеленодольська, Карпівська та Широківська громади Криворізького району та Нікопольська громада. На жаль, є втрати, а також є поранені серед мирного населення. По суті орки ведуть відкритий терор і продовжують тактику залякування жителів громад.

Ситуація у місті – контрольована. У самому Кривому Розі ситуація повністю стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ:

Усі органи влади чітко виконують свої функції. Повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Триває робота зі зміцнення всіх рубежів оборони міста та допомога нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні. Продовжуємо допомагати військовим автотехнікою, спецзасобами, квадрокоптерами, будматеріалами та іншим.

Кількість тільки офіційно зареєстрованих біженців у Кривому Розі наразі перевищила 58 тисяч осіб. Реальна цифра – більш ніж 70 тисяч. Всім, кому потрібна допомога, вона надається.

Інформаційна безпека – понад усе. Також Олександр Вілкул звернувся до криворіжців та звернув їхню увагу на суворе дотримання інформаційної безпеки:

Ніяких відео і фото з військовими, об’єктами інфраструктури, ніяких, «квестів», про які я розповідав – бути не повинно. Контролюйте телефони своїх дітей. Також нагадаю, що діє гаряча лінія та електронна адреса, на які ви можете повідомляти інформацію про шпигунів і ворожих агентів впливу. Тільки підкреслюю відомості повинні бути достовірними і підкріплені реальними доказами. Краще – з відео або аудіо фіксацією. Винагороду в 50 тисяч гривень за реального шпигуна і 10 тисяч за агітаторів «русского мира» я гарантую. Детальну інформацію ви можете подивитися у мене в фейсбук і телеграм-каналі. Можу сказати, що вже є певний результат.

Віримо, що зуміємо вистояти та здобути таку жадану для всіх Перемогу! Тому не опускаємо руки, з новими силами розпочинаємо робочий тиждень, який 100% наближає нашу спільну мету!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11