Новини Дніпропетровщини, 2 серпня: знову масовані обстріли Криворізького та Синельниківського районів

Рашисти не припиняють обстріли. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко поінформував, що ніч у регіоні минула з тривогою та обстрілами:

Російська армія тримала під прицілом два райони Синельниківський та Криворізький. По Синельниківському ворог ударив з РСЗВ. У Покровській громаді є руйнування житла, пошкоджені автівки. За попередніми даними, люди не постраждали. У Криворізькому районі рашистська ствольна артилерія накрила вогнем Широківську та Зеленодольську громади. На щастя, людей не зачепило. У селі Кошове перебита лінія електропередач. Село без світла. Зараз там працюють електрики. У інших районах області на цю хвилину спокійно.

Криворіжжя потерпає від масованих артударів. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповів, що вчора вдень ворог декілька разів обстріляв території Криворізького району:

Вперше з початку повномасштабного вторгнення окупанти вдарили по Грушівській громаді: внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено залізничну інфраструктуру. Після удару було тимчасово призупинено рух приміських потягів, нині він вже відновлений. Окрім цього, пошкоджено електротрансформатор та електромережу. Ніхто не постраждав.

Окрім цього, під ворожий вогонь потрапила і Апостолівська громада, прикордонні території села Сергіївка. Перебито лінії електропостачання, населений пункт залишився без світла. Люди не постраждали.

З РСЗВ окупаційні війська рф також кілька разів обстріляли околиці Зеленодольська. Поцілили по дачному кооперативу, пошкоджено дачні будинки. Людей не зачепило, масштаби руйнувань з‘ясовуються. У Широківській громаді окупанти вдарили по прикордонним територіям. На щастя, без руйнувань і без постраждалих.

Як відзначив посадовець, у інших районах Дніпропетровщини протягом дня ворожих обстрілів не зафіксовано.

Наразі безпекова ситуація як в області, так і на її кордонах повністю контрольована. Поки військові захищають наші рубежі, правоохоронці Дніпропетровщини працюють цілодобово, забезпечуючи правопорядок в кожному куточку області. Свої обов‘язки сумлінно виконують і рятувальники, підсумував Микола Лукашук.

Артилерія працювала на сусідніх територіях. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував, що ніч в районі минула без надзвичайних ситуацій. Обстрілів, бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території не зафіксовано.

Протягом минулої доби ви могли чути звуки роботи артилерії, що лунали з територій за межами району. Також маємо неперевірену інформацію про враження громом та блискавками техніки і живої сили ординців на тому березі. Чи пов’язано це з аграріями, наразі, невідомо. Бажаю вам гарного дня. Все буде добре. Ми переможемо! – підбадьорив мешканців району Євген Вячеславович.

Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що вчора нікопольці могли чути роботу наших військових. Посадовець заспокоїв мешканців, зазначивши, що в межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає. Також Олександр Іванович додав, що вся інфраструктура, комунальні підприємства міста працюють. Окрім того, триває робота з наведення ладу у місті, усунення наслідків обстрілів та надання допомоги нікопольцям.

Ситуація напружена, але знаходиться під контролем ЗСУ. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою:

Бойовий дух наших частин високий, наші воїни успішно виконують поставлені бойові розпорядження. За інформацією Оперативного Командування «Південь» та Генерального штабу ЗСУ, окупанти ведуть обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків по всій лінії зіткнення в Херсонській області. Також орки завдали авіаційного удару біля Білої Криниці та Андріївки та продовжують повітряну розвідку БПЛА. Відзначається посилення противником угруповання військ на Криворізькому напрямку з метою недопущення прориву наших військ. В свою чергу, наші частини продовжують наносити удари по опорним пунктам окупантів, живій силі та техніці орків. Також нашими ракетно-артилерійськими підрозділами завдано удару по ворожих станціях радіоелектронної боротьби в районі села Біляївка Херсонської області – це близько 30-ти кілометрів від Великої Костромки. В цілому обстановка знаходиться під контролем Збройних сил України.

За словами посадовця, рашисти скоїли ще один військовий злочин:

Семеро цивільних людей намагалися евакуюватися на мікроавтобусі з окупованого селища Старосілля Бериславського району Херсонської області. У районі селища Довгове з ПТУР окупанти в упор розстріляли цей автобус. Двоє цивільних загинуло. П’ятьох вдалося евакуювати до Кривого Рогу – трьох чоловіків та двох жінок, усі цивільні. Двоє з них у дуже тяжкому стані з опіковим шоком. Зараз вони знаходяться у лікарні Кривого Рогу, їм надається медична допомога.

Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Усі органи влади, комунальні підприємства, соціальні установи, міський комунальний транспорт працюють стабільно.

Продовжуємо гуртуватися навколо нашої спільної мети та день за днем наближати омріяну Перемогу! Віримо, що цей день обов’язково настане, і на нашій рідній землі запанує мир та злагода.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11