Новини Дніпропетровщини, 30 липня: ворог продовжує терор мирних мешканців Нікопольщини

Нікопольський район знову потрапив під ворожий обстріл. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч була напруженою у Нікопольському районі:
–  Російські війська кілька разів накрили цю території вогнем з «Градів». Направили на нічний Нікополь та Червоногригорівську громаду до 80 снарядів. У Нікополі знищений один приватний будинок, пошкоджені 15 приватних будинків і приблизно стільки ж господарчих споруд. Виведено з ладу електромережу. До 1 тисячі людей залишилися без світла. На місці працюють електрики. Є руйнування на двох місцевих підприємствах. На одному з них сталося загоряння. Вогнеборці приборкували полум’я кілька годин. За попередніми даними, люди не постраждали. Щодо ситуації у Червоногригорівській громаді, то там минулося без жертв та руйнувань. У інших районах області на цю хвилину спокійно.

Нікопольська міська тергромада отримала статус постраждалої. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що змінився перелік громад області, які постраждали внаслідок бойових дій:
 –  До списку, опублікованого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, додалася Нікопольська міська територіальна громада. Але з цього переліку прибрали Межівську селищну ТГ, що у Синельниківському районі. Наразі в нашій області налічується 7 громад, які постраждали внаслідок бойових дій.
Посадовець також додав, що від початку цього тижня кількість переселенців в області зросла більш ніж на 3 тисячі осіб: нині на Дніпропетровщині проживає майже 300 тисяч зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб.
Нічні обстріли міста та прилеглих територій. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що внаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено адміністративні та приватні будівлі, житло, комунікації, транспорт. Також ворог обстріляв Червоногригорівську ТГ, без пошкоджень та постраждалих. Відповідні служби усувають наслідки обстрілу.
–  ЗСУ протягом ночі успішно здійснювало вогневе ураження живої сили і техніки противника. Зокрема, точковими ударами на території міста Енернодар. Не дивлячись ні на що, щиро бажаю вам гарного дня, а ординцям більше бавовни від наших славних аграріїв. Все буде добре. Ми переможемо! – впевнений Євген Євтушенко.

Тривають роботи з ліквідації ворожих обстрілів. Мер Нікополя Олександр Саюк доповів про те, що міська влада продовжує працювати над ліквідацію наслідків обстрілів. Вся інфраструктура, комунальні підприємства Нікополя працюють у штатному режимі.

Все під контролем. Мер Покрова Олександр Шаповал доповів про те, що ситуація у місті напружена, але контрольована. Всі служби працюють, необхідні послуги надаються.
Олександр Миколайович звернувся до всіх мешканців міста з проханням не забувати, що ми живемо в умовах воєнного часу, у прифронтовій зоні. Саме тому посадовець закликав всіх без винятнку дотримуватися всіх заходів безпеки та вимог комендантської години та подякував нашим мужнім Захисникам.
Наші ЗСУ гатять окупантів. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив про те, що по всій лінії зіткнення на Криворізькому напрямку фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України:
–  За даними оперативного командування «Південь», ворог продовжує ведення бойових дій по зайнятому рубежу оборони. Орки двічі атакували район Білої Криниці на Херсонщині вертолітами Ка-52, але без наших втрат. У свою чергу, наші Збройні сили продовжують наносити точні удари по складах і місцях розташування рашистів. Ворог несе втрати в живій силі і техніці.
Окрім цього, агресор продовжує обстріли по всій лінії зіткнення, у тому числі касетними та фосфорними боєприпасами та терор мирних громад Криворізького району. Так протягом вчорашнього дня зі ствольної артилерії були  обстрілнів прикордонні території Широківської громади. Обійшлось без втрат.
У місті не припиняється робота з надання  допомогу прифронтовим та фронтовим громадам Криворізького району та звільненій частині Херсонської області продуктовими наборами, будматеріалами та багатьом іншим:
– За останні два дні ми надали 1 тисячу продуктових наборів для мешканців Апостолового, в першу чергу тим, хто постраждав від обстрілів. Також, не дивлячись на постійні обстріли, передали 300 продуктових наборів для мешканців в прифронтовій Великоолександрівській та деокупованій Кочубеївській громаді. Взагалі тільки в липні надали людям фронтових та прифронтових громад понад п’ять тисяч великих продуктових наборів, а також миючі засоби та засоби гігієни.

Олександр Юрійович зазначив, що у самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Триває робота зі зміцнення всіх рубежів оборони міста та допомога військовим у матеріально-технічному забезпеченні.
Очільник військової адміністрації закликав мешканців міста та району зберігати спокій, витримку, вірити у наші Збройні Сили, нашого Президента та нашу Перемогу!
 
Продовжуємо тримати стрій, працювати та кожен на своєму місці наближати омріяну Перемогу! Ми – сильна незламна нація, і ми обов’язково Переможемо зло та відновимо мир та спокій на нашій рідній землі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11