Новини Дніпропетровщини 25 липня : ворог обстріляв наш регіон, використовуючи реактивні системи залпового вогню та ракети

Рашисти продовжують терор мирних людей. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що російські війська всю ніч атакували область:

Ударили по трьох районах – Нікопольському, Дніпровському та Криворізькому. Нікопольський район ворог кілька разів накрив вогнем з РСЗВ. Випустив до 40 реактивних снарядів. Під удар потрапили дві громади Марганецька та Мирівська. В останній пошкоджені 6 приватних будинків та газовід. Постраждала 10-річна дівчинка. У Дніпровському стався приліт двох ракет. Вони влучили по сільгосппідприємству у Любимівській громаді. Там сталося займання двох ангарів. Пожежу вогнеборці приборкали. Ніхто не постраждав. У Криворізькому районі ворог обстріляв зі ствольної артилерії Зеленодольську громаду. На щастя, без жертв та руйнувань.

Дніпропетровщина – під надійним захистом ЗСУ. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук надав інформацію про те, що за даними військових, оперативна ситуація навколо нашої області, зокрема навколо Криворізького, Синельниківського та Нікопольського районів не змінилася:

Регіон надійно укріплений, тому не панікуємо і довіряємо ЗСУ. У ворога наразі немає ані достатніх сил, ані можливостей, щоб увійти на територію Дніпропетровщини. Збройні сили України роблять все можливе, щоб якнайдалі відігнати ворога від кордонів Дніпропетровщини і звільнити тимчасово окуповані області.

Разом з тим посадовець нагадав мешканцям регіону, що не час розслаблятися:

Ми маємо справу з нелюдами, загроза ракетних та артилерійських обстрілів зберігається. Тактика російських окупаційних військ – терор з метою тиску на українців і сковування сил наших вийськових. Тому вкотре закликаю всіх реагувати на сигнали повітряної тривоги і не нехтувати правилами безпеки. Або укриття, або правило двох стін і триматися якнайдалі від вікон. Це важливо.

Маєте знайомих з Енергодару? Вони можуть допомогти. Микола Лукашук також звернувся до тих мешканців Нікополя та Нікопольського району, які мають друзів, родичів, знайомих в Енергодарі та в прилеглих населених пунктах, звідки по території нашої області стріляють окупанти. Він попрохав мешканців повідомити своїм близьким, що вони можуть передавати українській розвідці інформацію про колаборантів, окупантів, розташування ворожих пунктів дислокації, маршрути пересування техніки.

Контактний номер, який опублікувало Головне управління розвідки: (096) 310 11 26. Цей номер прив’язаний і до месенджерів. Після передачі даних слід обов’язково видаляти фото/відео/листування з телефонів.

Під ворожі обстріли потрапили дві громади Нікопольщини. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що протягом ночі ворог, використовуючи РСЗВ, обстріляв район з протилежного берега водосховища:

Опівночі залп РСЗВ прийшовся у степ за межами населеного пункту Марганецької громади. Постраждалих та руйнувань не зафіксовано. Близько третьої години ночі здійснено залп з РСЗВ по центру селища Вищетарасівка, Мирівської ТГ. Є руйнування житлових будинків та інфраструктури, десятирічна дитина дістала осколкові поранення. На інших територіях району без надзвичайних ситуацій.

Все під контролем. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу повідомив, що на Криворізькому напрямку фронту ситуація продовжує залишатися стабільно напруженою:

Всі наші частини діють мужньо та злагоджено. За даними Міністерства оборони України, ворог змушений зосередити основні зусилля на утриманні своїх позицій. Наша авіація та артилерійські частини продовжують завдавати точних ударів по складах боєприпасів та скупченням живої сили та техніки рашистів. Також за інформацією Генштабу ЗСУ, усі спроби ворожих штурмових дій, у тому числі у напрямках Сухий Ставок – Андріївка та Брускінське – Білогірка, наші воїни одразу придушили. Окупанти зазнають значних втрат у живій силі та техніці.

Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона стабільна та повністю контролюється Військовою адміністрацією. Інфраструктура, комунальні служби та соціальні установи працюють у робочому режимі. Зведені загони Національної поліції та Нацгвардії продовжують посилене патрулювання Кривого Рогу.

Триває укріплення кордонів та допомога переселенцям. Як акцентував Олександр Юрійович, триває посилення оборони міста на всіх периметрах. Військова адміністрація міста також продовжує надавати систему допомогу військовим у матеріально-технічному забезпеченні. В тому числі автотехнікою, спецзасобами, формою, будівельними матеріалами та багатьом іншим.

Важливо й те, що місто продовжує допомагати вимушеним переселенцям. Цього тижня кількість офіційно зареєстрованих біженців у Кривому Розі перевищила 55 тисяч людей. Це означає, що реально наше місто прийняло вже близько 70 тисяч переселенців.

Пам’ятаємо, що зараз багато залежить від нашої згуртованості. Адже саме завдяки вкладу кожного ми щодня наближаємося до омріяної Перемоги! Тому продовжуємо твердо йти до нашої спільної мети, допомагати Захисникам та вірити, що ми вистоїмо та відновимо мир на нашій рідній землі.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11