22 ЛИПНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: МАСОВАНИЙ ВОРОЖИЙ ОБСТРІЛ НІКОПОЛЯ ТА КРИВОРІЗЬКОГО РАЙОНУ, Є ЖЕРТВИ, ПОСТРАЖДАЛІ ТА СУТТЄВІ РУЙНАЦІЇ

Регіон пережив жахливу ніч. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що вночі рашисти здійснили масштабную атаку на нашу область:
– Російська армія накрила вогнем два райони — Нікопольський, Синельниківський та Криворізький. Двічі обстріляли з РСЗВ Нікополь. Випустили до 100 снарядів. Попередньо, одна людина загинула, одна поранена. Пошкоджені 11 приватних будинків. Є пориви газоводу та водоводу. Зруйнована залізнична колія. Коли можна буде оновити рух, поки не зрозуміло. У Покровській громаді Синельниківського району ворог ударив по складах. Розбило трансформатор – як наслідок, декілька сіл залишилися без світла. По Зеленодольській громаді ударили зі ствольної артилерії. Зачепило приватний будинок. Пожежу там вогнеборці вже загасили. У Апостоловому сім «прильотів». Ракети поцілили по трьох школах міста. Вони зруйновані. Пошкоджені житлові будинки поряд. На місці працюють рятувальники. Попередньо, 8 людей поранені. Інформація ще уточнюється.
Микола Лукашук надав інформацію, що вчора протягом дня ворог двічі обстріляв Криворізький район:
– Внаслідок обстрілу за межами с.Велика Костромка загорілося поле пшениці загальною площею майже 200 га. Вигоріло 5 гектарів. Пожежу ліквідовано, постраждалих немає. Надвечір окупанти знову поцілили по прикордонним територіям цього ж населеного пункту. Там знищено залізобетонну електроопору, пошкоджено лінію електропередач. Окрім цього, загорілася суха трава. На щастя, обійшлося без постраждалих. За вчорашній день ворожі війська вдарили і по прикордонній території Апостолівської громади, минулося без руйнувань і без жертв.
Щодо ситуацію у регіоні, то вона повністю контрольована. Окупаційних військ рф на наших територіях немає.
Микола Лукашук акцентував на тому, що Дніпропетровщина продовжує працювати на Перемогу України та закликав вірити у наші ЗСУ, в Президента та робити свою справу.
Постраждалим нікопольцям надається допомога. Мер Нікополя Олександр Саюк зазначив, що міська влада працює над ліквідацією наслідків обстрілів:
– Мешканцям, у яких пошкоджені будівлі, треба звернутися за телефонами гарячої лінії і отримати всю необхідну інформацію щодо подальших дій. 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00); 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00). Якщо якась з ліній зайнята, телефонуйте на інший з вказаних номерів.
Ворог намагається утримати зайняті позиції та обстрілює населені пункти. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу повідомив, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, але повністю контролюється Збройними силами України:
– За інформацією оперативного командування «Південь», ворог зосереджує зусилля на утриманні позицій. Також з танків, ствольної та реактивної артилерії ведуться систематичні обстріли цивільної інфраструктури по лінії зіткнення. По нашому напрямку обстріли були в районі Великої Костромки Зеленодольської громади Криворізького району та населених пунктів Потьомкіно, Іванівка, Осокорівка, Трудолюбівка, Добрянка, Нововоронцовка та інших, це – звільнені села Херсонської області. Жертв серед цивільного населення немає, руйнування – уточнюються.
Гарною новиною стало те, що вчора українська авіація винищувачем і парою гелікоптерів нанесла два удари по скупченням ворожої сили і техніки в районі с.Велика Олександрівки та Ольгине, що на Херсонщині.
СБУ викрило колаборанта, який коригував ворожі обстріли Криворізького аеропорту. Як зазначив посадовець, боротьба з орками ведеться не лише на фронті:
– Служба Безпеки України затримала коригувальника ракетних ударів по аеропорту Кривого Рогу. Агентом ФСБ виявився посадовець одного з найпотужніших промислових підприємств регіону. Чоловік збирав розвіддані щодо дислокації та переміщення Сил оборони України. Він фіксував геолокації об’єктів критичної інфраструктури та передавав ворогу інформацію через закриті канали зв’язку. У своїх так званих «донесеннях» відображав координати на електронних картах з прив’язкою до місцевості і детальним описом. Отримані дані ворог використовував для обстрілів нашого міста. Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у державній зраді. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Щодо ситуації в Кривому Розі, то вона стабільна та повністю контролюється Військовою адміністрацією. Інфраструктура, комунальні служби та соціальні установи працюють нормально, в робочому режимі. Зведені загони Національної поліції та Нацгвардії продовжують посилене патрулювання Кривого Рогу.
Олександр Вілкул закликав усіх зберігати витримку, спокій, допомагати близьким і тим, хто цього потребує:
– Віримо в наші Збройні сили. Перемога буде за нами!
Апостолове, тримайся! Голова міста Апостолове Андрій Оса у своєму телеграм-каналі написав, що громада пережила жахливу ніч:
– По Апостоловому рашисти випустили 7 балістичних ракет. Зруйновані три ліцеї, є пошкоджені житлові будинки, поранені люди. Зараз на місці працюють всі служби, у тому числі задіяні служби Кривого Рогу, триває розбір завалів.
Як бачимо, рашисти продовжують чинити терор, обстрілюючи мирне населення, руйнуючи домівки та підприємства критичної інфраструктури. Маємо надію, що рф все ж буде визнано країною-терористом та будуть застосовані жорсткі заходи щодо припинення всього цього жаху. Поки ж продовжуємо підтримувати всіх постраждалих, допомагати та впевнено йти до нашої спільної Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11