Перевага ЗСУ на суші, в морі та у небі – запорука Перемоги України. Підсумки “Рамштайн-4”

     В режимі онлайн у Вашингтоні відбулась четверта зустріч Ukraine Defense Contact Group у форматі “Рамштайн”. Завдяки лідерству США ця міжнародна платформа об’єднує майже 50 країн та надає Україні комплексну військово-технічну, фінансову, інформаційну та дипломатичну підтримку. Про що домовились цього разу, розповів Міністр оборони України Олексій Резніков на своїй сторінці у Facebook.

Пріоритети України

      – Майже 50 країн, які беруть участь в засіданні, розуміють загрозу, яка все ще стоїть перед Україною і «продовжать знаходити інноваційні шляхи довгострокової підтримки хоробрих чоловіків та жінок зі Збройних сил України», – відкриваючи засідання, відзначив очільник Пентагону Ллойд Остін.

     – Майже 50 країн, які беруть участь в засіданні, розуміють загрозу, яка все ще стоїть перед Україною і «продовжать знаходити інноваційні шляхи довгострокової підтримки хоробрих чоловіків та жінок зі Збройних сил України», – відкриваючи засідання, відзначив очільник Пентагону Ллойд Остін.

      Традиційно Україну в “Рамштайні”, разом з Міністром оборони, представляли заступник головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенант Євген Мойсюк та заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький. Вони розповіли партнерам про ситуацію на фронті, констатували надзвичайно ефективне застосування Збройними Силами України західного озброєння та ознайомили з актуальними потребами сил оборони України. Ті, своєю чергою, висловили захоплення майстерністю наших воїнів, в тому числі й роботою з “хаймарсами”.

     У своєму виступі Міністр оборони наголосив на трьох пріоритетах України:

      По-перше, це зміцнення спроможностей ЗСУ для здійснення конкретних місій. Одна з них – розблокування наших портів та забезпечення безпеки у західній частині Чорного моря.

      – Перші результати у вигляді звільнення острова Зміїний усі бачили. Ця робота триває. Не виключені і нові «жести доброї волі» від окупантів, – припустив Міністр.

     По-друге, час систематизувати роботу з обслуговування та ремонту іноземної техніки, яку ми отримуємо. Це масштабне завдання, оскільки вже йдеться про сотні одиниць. Потрібна координація багатьох країн у юридичній, фінансовій, організаційній площині та на рівні виробничих потужностей.

      По-третє, ми активізуємо зусилля із забезпечення прозорості обліку та використання міжнародної військової допомоги. Зокрема, буде пришвидшено процес впровадження «натівської» програми LOGFAS.

Інтрига навколо нових пакетів допомоги

      Інформація щодо постачання озброєнь, амуніції, тренування наших воїнів та багато іншого не розголошується. Але сказано, що нові зобов’язання партнерів стосуються як суші, так і моря та неба.

      – Спочатку їх відчує ворог на полі бою, – написав Олексій Резніков.У черговому пакеті допомоги від США, який планується оголосити цього тижня, серед іншого, будуть 4 системи М142 HIMARS, які вже впливають на хід бойових дій.

Висновки “Рамштайн-4” від Міністра оборони

     1. Жодної «втоми» від війни в Україні немає і не буде. Про це відкрито заявила низка країн. Є розуміння, що на кону не Україна, а безпека всієї Європи.

      – Весь світ бачить, як наші захисники і захисниці тримають лінію фронту завдовжки понад 2500 км. Це як відстань від Варшави до Барселони. Усвідомлення України як щита Європи на сході пришвидшується. Загалом спільна позиція учасників «Рамштайну» — підтримувати Україну до Перемоги, – зазначив Міністр.

      2. Час є дуже важливим:

      – Я зробив акцент на цьому у своєму виступі, але така теза вже існує в порядку денному тих, хто нас підтримує. Робимо все, щоб її було реалізовано на практиці.

      3. Багато партнерів готові тренувати наших воїнів. Це можливість отримати якісний резерв, який опанує західні озброєння та техніку. І створить умови для збільшення обсягу підтримки.

      – Єдність – основа нашої сили і запорука майбутньої перемоги над російськими окупантами, – переконаний Олексій Юрійович. – Партнери мають бачити на практиці синергію оборонного відомства, військового командування та розвідувального співтовариства. Працюємо на Перемогу України 24/7. Слава Україні!

https://www.facebook.com/reznikovoleksii

     Ось такі оптимістичні сподівання маємо за результатами “Рамштайн-4”. Ми вже бачимо, як вправно та ефективно наші хоробрі воїни застосовують іноземне озброєння, котрого з кожним днем стає все більше. Україна – щит Європи! Разом зможемо побороти ворога, вистоїмо та обовʼязково Переможемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11