15 липня, Дніпропетровщина: три райони області потрапили під ворожі обстріли

     Напружена ніч тривог і обстрілів. Керівники Дніпропетровської обласної військової адміністрації та ради – Валентин Резніченко і Микола Лукашук повідомили, що російська орда атакувала одразу три райони області. З різної зброї цілили по наших містах та селах.

     У Нікопольському районі через обстріл зайнялося пальне. Вогнеборці приборкували полум’я кілька годин. На місці знайшли уламки від «Градів» та фосфорних боєприпасів.

     У Криворізькому районі ворог зі ствольної артилерії знову обстріляв паркову зону Зеленодольська.

     У Синельниківському районі – «приліт». Ракета влучила у школу. Там серйозні руйнування. Рятувальники розбирають завали.

      Інформація про загиблих та постраждалих уточнюється.

     – Ці кляті росіяни гатили по різним районам області, вирішили влаштувати нам терор, щоб залякати. Нічого в них не вийде. Ми залишаємося згуртовані і триматимемося до самої Перемоги, нас цей терор не зламає. Віримо в ЗСУ, в Президента і в те, що Україна буде звільнена від російських окупаційних військ, – емоційно висловився Микола Лукашук.

     Також він зазначив, що протягом минулого дня на Дніпропетровщині було тихо, проте росія вчинила злочини проти людяності в інших областях України.

      – Важко порахувати, скільки їх вже було. У Миколаєві російські ракети вчора вбили одну людину, ще один громадянин постраждав. У Вінниці окупанти вбили щонайменше 23 людини, серед жертв – троє дітей. Десятки поранених і тих, з ким нині немає зв‘язку. росія – пряма загроза всьому світу. Країна-терорист, країна-окупант. путінський режим вбиває мирних українців, наших дітей. Кожен вбивця, кожен командир, який віддавав злочинні накази, вище політичне керівництво рф – всі вони мають відповісти за свої злочини у Гаазі. росія має бути визнана терористом офіційно. Вбивць потрібно зупинити негайно, аби зберегти життя українців. Світла пам‘ять жертвам російської агресії. Вірю, що Україна Переможе. Тримаємось разом. І разом здолаємо ворога. Україні – слава! – написав голова Дніпропетровської облради.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

https://www.facebook.com/MVLukashuk

     Техніка та жива сила окупантів на території Нікопольського району відсутня. Про це поінформував голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко:

     Доброго ранку, друзі. Ніч минула. Повторних обстрілів не зафіксовано. Дякую кожному за надану інформацію. Прошу вас пам’ятати про можливість повторних обстрілів. Бажаю гарного дня. Все буде добре. Ми Переможемо!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

     Важкі часи обов’язково минуть, Україна – Переможе. У цьому впевнений міський голова Покрова Олександр Шаповал. Підсумовуючи події тижня, він зазначив, що для нашого міста, як і для всієї України, він пройшов з тривогами, сиренами та нальотами:

     – Окупанти наносять удари по містам і селам, вбивають дітей, мирне населення. Для них немає нічого святого. Вкотре наголошую: дотримуйтесь правил повітряної тривоги, не розголошуйте у соцмережах інформацію, яка може бути корисною для ворога. Пам’ятайте, що кожен ваш коментар може працювати на ворога.

     За словами мера, ситуація у місті контрольована, працює вся інфраструктура з життєзабезпечення. Соціальні, медичні, комунальні послуги надаються у повному обсязі.

     – Хочу подякувати нашим Збройним Силам України, Захисникам – тим, хто кожного дня наближає Перемогу. Подякувати всім, хто працює і робить свою справу. Ми обов’язково Переможемо! – підкреслив Олександр Шаповал.

     Міський голова акцентував, що незважаючи на такий непростий час, у місті продовжується реалізація проєкту, розпочатого ще до війни:

     – У співпраці з Українським фондом соціальних інвестицій, за співфінансування з міського бюджету, триває реконструкція амбулаторії №5 (дитяча поліклініка). Головна мета – зробити зручні умови для наших дітей та лікарів.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

      Не зволікати та бути обачними закликав очільник Зеленодольської громади, Дмитро Невеселий. Він повідомив, що в результаті вчорашнього обстрілу рашистами міста Зеленодольськ з далекобійної артилерії було пошкоджено інфраструктурні обʼєкти. З населення, на щастя, ніхто не постраждав:

     – Все буде добре! Ні кроку назад! Ми на своїй землі, все в нас вийде!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013474629316

     Продовжуються ворожі обстріли по лінії зіткнення. Про це розповів очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул.

     За його словами, на Криворіжжі під удар орків потрапили населені пункти Велика Костромка та Зеленодольськ, обійшлося без жертв. Окупанти потрапили по парковій зоні, стадіону спортивної школи та ліцею. Після обстрілу в Зеленодольську саперами розміновано дві ракети від «Урагану», ще кілька касетних боєприпасів розміновано на території Криворізького району.

      Ситуація на Криворізькому напрямку фронту зберігається стабільно напруженою.

     – Усі наші частини чітко та мужньо виконують бойові розпорядження. За інформацією ОК «Південь», ворог почав застосовувати і дрони-камікадзе. Один із таких був сьогодні збитий на лінії фронту над Великоолександрівською громадою і не встиг завдати шкоди, – сказав посадовець.

      У Кривому Розі ситуація стабільна і повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Повністю забезпечено роботу всієї важливої інфраструктури. Триває зміцнення всіх ліній оборони міста, у тому числі на далеких периметрах – у сусідніх Миколаївській та Херсонській областях. Також додаткові роботи будуть проводитись безпосередньо по периметру міста.

     – Звертаюся до всіх: ні в якому разі не знімайте, не фотографуйте, не викладайте в мережі та не розповідайте навіть знайомим про жодні оборонні та інші важливі об’єкти в місті. Безпека понад усе, – закликав керівник військової адміністрації.

      Кривбас допомагає з відновленням прифронтових громад. Гірничо-металургійний комплекс працює в ускладнених умовах.

     – Ми розпочали відправку до Зеленодольської громади великого вантажу з будматеріалами. Через блокування окупантами українських портів та порушення ланцюжків постачання і збуту продукції залишається дуже складною ситуація у гірничо-металургійному комплексі. Але є й добрі новини. На “АрселорМіттал” відновлено виробництво ще на одному прокатному стані. Перше замовлення для прокатників – арматура перетином 16 мм, – повідомив Олександр Юрійович.

     Олександр Вілкул закликає мешканців неухильно дотримуватися правил повітряної тривоги:

      – Ворожі удари крилатими ракетами по центру Вінниці, де сьогодні десятки загиблих та поранених, серед них – діти, та багатьом іншим містам України показують, що орки не мають нічого людського. Бережіть себе та своїх близьких.

     Як і раніше, не втрачаємо витримки та спокою, віримо в наші Збройні Сили, довіряємо лише офіційним джерелам інформації, кожен на своєму місці наближаємо Перемогу!

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

      З кожним днем ми все більше переконуємося в тому, що в орків, які нахабно пхаються на нашу землю, немає нічого людського. Тактика терору рашистів тільки розпалює нашу жагу звільняти від цієї нечисті окуповані міста і села України. Не пробачимо жодного невинно страченого життя! Допомагаємо нашим незламним Захисникам, разом до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11