14 липня, Дніпропетровщина: нічний обстріл Зеленодольської громади, але в інших районах області — спокійно. Є успіхи на фронті

     Обстріли Криворіжжя. За інформацією очільників Дніпропетровської обласної військової адміністрації та ради – Валентина Резніченка і Миколи Лукашука, вночі ворог обстріляв прикордонні території Зеленодольської громади, а на ранок – околиці самого міста Зеленодольськ. Минулося без постраждалих.

      — Російська орда вночі і ранком обстріляла Криворізький район. Ворог умисно вгатив по населених пунктах — селу Велика Костромка та Зеленодольську. У інших районах області — спокійно. Все буде добре. Тихого четверга!

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

https://www.facebook.com/MVLukashuk

     В Нікопольському районі все спокійно. Про це написав голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко:

     — “Прильотів” немає. Звуки роботи артилерії лунають з територій за межами району. Ніч минула тихо, без надзвичайних ситуацій. Обстрілів, бойових дій, техніки та живої сили окупантів — не зафіксовано. Спокій і тишу починаєш особливо цінувати лише тоді, коли можеш втратити.

      Посадовець додав:

      — Чотири РСЗВ, про які багато з вас читали в різних групах, цієї ночі били по Криворізькому району. Попередньо, у наших сусідів без жертв. Щиро бажаю вам гарного дня. Все буде добре. Ми переможемо!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

      Ворог відсутній, кордони під захистом ЗСУ. За словами очільника Зеленодольської громади, Дмитра Невеселого, в результаті нічних обстрілів постраждалих немає. Він також зазначив, що протягом минулого дня жоден з населених пунктів не був обстріляний.

     — Дякуємо за це нашим хлопцям зі Збройних Сил України!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013474629316

     На фронті ситуація продовжує залишатися стабільно напруженою, але перебуває під контролем ЗСУ. Про успіхи наших Захисників доповів очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул:

     — Всі наші частини і всі види військ діють самовіддано та злагоджено. Так, за інформацією ЗКВ «Каховка», в районі села Новопетрівка Херсонської області – це на нашому напрямку – авіація ЗСУ завдала потужних ударів по супротивнику. В результаті знищено ворожий склад з боєприпасами та завдано удару по живій силі противника. Загалом моральний дух ворога падає дедалі сильніше, багато частин орків деморалізовані і продовжують зазнавати втрат у живій силі та техніці. Незважаючи на понесені втрати складів та боєкомплекту, ворог все ще продовжує злочинну тактику обстрілів мирних громад по лінії зіткнення – обстріли зазнали районів н.п. Потьомкіне, Добрянка, Осокорівка та інші. У наших сусідів, у Нікопольському районі, за ніч було кілька ворожих обстрілів із РСЗВ «Град». Вони велися з лівого окупованого берега Дніпра. Є ушкодження, але, дякувати Богу, без жертв. У Криворізькому районі день пройшов без обстрілу.

     Продовжується розмінування територій.

     — Вчора на території Криворізького району знешкоджено ще 2 цілих ворожих ракет від «Урагану» та 3 касетні боєприпаси. А у Широківському районі сапери знайшли 28 одиниць снарядів ще з часів Другої світової війни. Такий «урожай» залишали ті фашисти, а тепер залишають інші фашисти на нашій землі, — констатує Олександр Юрійович.

     До міста продовжують прибувати біженці.

     — Є по-справжньому дивовижні історії спасіння. Так із реально фронтового села Нововознесенське вдалося евакуюватися сім’ї із п’ятьма маленькими дітьми. Причому дітям від 4 місяців до 6 років. Вони вже доставлені до Кривого Рогу, поселені, їм надається вся необхідна допомога. Реальна цифра переселенців у Кривому Розі вже близько 70 тисяч людей. Для розуміння – це більше, ніж населення всього Інгулецького району та стільки ж, скільки Металургійного.

          У Кривбасі ситуація залишається повністю стабільною і перебуває під повним контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Забезпечено роботу всіх комунальних підприємств, соціальних служб, лікарень, міського комунального транспорту.

     Це те, що сприймається як належне, але за цим усім стоїть величезна робота багатьох людей. Особливо в умовах, коли значна частина техніки та багато працівників комунальних підприємств задіяні на роботі з будівництва оборони міста. А багато хто пішов захищати Батьківщину зі зброєю в руках, — акцентував посадовець.

     Олександр Вілкул розповів про обсяг допомоги ЗСУ від Військової адміністрації Кривого Рогу:

     — На сучасній війні дуже важливою є мобільність військових підрозділів. Ми розуміємо потребу гарної техніки для військових. З початку війни Військова адміністрація міста організувала закупівлю за приватні кошти та передала нашим військовим уже 368 машин. Днями передано ще 50 машин. 8 повнопривідних вантажівок, спеціально переобладнаних для військових, 35 пікапів та позашляховиків, 7 «швидких» – вже працюють у військах. Крім того, з початку війни передано понад 10 тисяч комплектів бронежилетів, касок, форм. Понад 600 тепловізорів та тепловізійних прицілів, понад 130 квадрокоптерів та БПЛА та багато іншого. Військова адміністрація – це така організація, яка має бюджет нуль. Це все зроблено за приватні кошти. Дякую всім причетним! Разом – обов’язково переможемо!

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul
     Рашисти вдерлися на територію незалежної України, щоб вбивати і розкрадати все, що у нас є, хочуть знищити нашу націю, зламати свободу, зробити людей рабами диктаторського режиму. Але їм не вдасться підкорити волелюбний український народ.  Не шкодуємо ані сил, ані ресурсів для допомоги українській армії, нашим відважним воїнам. Разом працюємо на Перемогу України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11