13 липня, Дніпропетровщина: Нічні атаки на Нікопольський район. Але є й добрі новини з фронту

     Нікопольський район потрапив під обстріл. За інформацією очільників Дніпропетровської обласної військової адміністрації та ради – Валентина Резніченка і Миколи Лукашука, російські війська двічі за ніч обстріляли з РСЗВ Нікопольський район. У передмісті Нікополя сталося займання сухої трави. Під удар потрапили ще дві громади — Червоногригорівська та Мирівська. У першій зачепило лінію електропередач частково без світла приблизно 6 тис. абонентів. Зараз на місці працюють аварійні бригади електриків. У другій пошкоджений заклад соціальної інфраструктури. На щастя, під час обстрілів люди не постраждали.

      Окупанти вели вогонь по населеним пунктам. Ворог хотів коригувати свої дії за допомогою безпілотників. Але наші сили ППО добре відпрацювали і збили дві ворожі пташки. Як-то кажуть – нічого шастать. В інших районах Дніпропетровщини ніч минула тихо. Завдяки Збройним силам України станом на цю хвилину ситуація контрольована. Мирного дня! зазначають керівники області.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

https://www.facebook.com/MVLukashuk

     Бойових дій в межах нашого району немає. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що звуки пострілів, які чула частина жителів міста Нікополь результат боротьби ТрО з безпілотниками.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

     Не оприлюднювати інформацію щодо ворожих атак закликав міський голова Покрова Олександр Шаповал:

     — Покровчани, наголошую, заборонено оприлюднювати будь-яку інформацію щодо обстрілів, фото та відео! Будьте обережні, у разі небезпеки ідіть в укриття або дотримуйтесь правила «двох стін». Зберігаємо спокій.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

     У Зеленодольській громаді орки знову обстріляли прикордонну територію. За словами міського голови Дмитра Невеселого, внаслідок обстрілів виникла пожежа, але працівникам ДСНС і поліції вдалося її приборкати. Органи влади продовжують працювати над гуманітарними питаннями.

      – У нас дуже крутезна команда — волонтери, медики, комунальники, міська рада. Всі разом, єдиним фронтом. Нічого в орків не вийде, ми – українці, на своїй землі, пишаємось цим! Все буде добре, – підбадьорив Дмитро Невеселий.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013474629316

     Ситуація на нашому напрямі фронту продовжує залишатись напруженою, але перебуває під повним контролем ЗСУ. Про це, а також успіхи українських військових, доповів очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул:

     – За даними оперативного командування «Південь», уночі в Бериславському районі Херсонщини ворожу диверсійно-розвідувальну групу було зупинено вогнем наших підрозділів і змушено відступити. Наша артилерія завдає точних ударів по складах боєприпасів та живій силі супротивника. Зокрема, знищено ворожий склад боєприпасів у районі села Чарівне Великоолександрівського району Херсонської області. Ворог зазнає значних втрат.

     Олександр Юрійович поділився цікавими подробицями, про які зараз уже можна говорити, про операції наших військ щодо звільнення Херсонщини.

     — За інформацією ЗКВ «Каховка», у селі Потьомкіне, яке наші війська нещодавно звільнили, орки, тікаючи, залишили свою техніку, причому у робочому стані та з боєкомплектом. Це танк Т-72, дві одиниці БМП-2, БМД та БТР. Бойові машини передані ЗСУ. Ці трофеї добре послужать на боці України.  

     Водночас ворог продовжує завдавати підлих ударів по мирним громадам. Вчора ударив з артилерії та «Ураганів» по Зеленодольській громаді. В результаті на відкритій території виникла пожежа площею 3,5 га. Без жертв. Також було обстріляно з РСЗВ Апостолівську громаду біля села Сергіївка. Теж без втрат. У самому Кривому Розі ситуація стабільна і перебуває під повним контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Продовжується поповнення стратегічного запасу міста за продуктами та медикаментами. Надається допомога і військовим:

     Продовжуємо надавати допомогу військовим – автотранспортом, будматеріалами, спецобладнанням, формою та іншим. У наших частин справді надійний тил, усі разом ми працюємо на Перемогу! Як і раніше, віримо в наші Збройні Сили, кожен на своєму місці наближаємо Перемогу. Як би зараз не було важко – вона обов’язково прийде! https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

     Навіть не сумніваємось в Перемозі України. Наш нескорений народ наближає її величезною ціною, героїчно бореться за право жити на своїй, Богом даній землі. Зберігаємо витримку та бойовий дух, допомагаємо нашим відважним Захисникам, разом працюємо на Перемогу!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11