11 липня, Дніпропетровщина: удар з РСЗВ по Апостолівській та Зеленодольській громадах. На інших територіях області тихо

     Ніч без сирен, але з обстрілами. За словами очільників Дніпропетровської обласної військової адміністрації та ради – Валентина Резніченка і Миколи Лукашука, російські війська кілька разів накрили вогнем Криворізький район. Ударили з РСЗВ по двох громадах – Апостолівській та Зеленодольській. Поцілили прямо по селах – Новосеменівці та Мар’янському. Попередньо, люди не постраждали. У селах є руйнування житла. Зачепило і худобу, декілька тварин загинуло. У Новосеменівці є пошкодження трактору, вікон у житлових будинках, господарчої споруди. В інших районах Дніпропетровщини ніч минула спокійно.

      – Вчора окупанти знищували сараї і трактори, сьогодні – худобу. Друга армія світу “демілітаризує” наших селян. Нехай сьогоднішній день буде мирним, – зазначив Микола Лукашук.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

https://www.facebook.com/MVLukashuk

      На території нашого району все спокійно, але треба бути обачними. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко запевнив, що обстрілів, бойових дій, техніки та живої сили окупантів на нашій території не зафіксовано. Але посадовець закликав не нехтувати рекомендаціями з безпеки і бути уважними, не сумніватись у Перемозі України:

      • Бажаю вам тихого дня. Все буде добре. Ми переможемо!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

     У Зеленодольській громаді відносно спокійно. Про це написав міський голова Дмитро Невеселий.

      – День пройшов більш-менш спокійно. В межах населених пунктів обстрілів не було. Були незначні обстріли околиць села Велика Костромка. Ворог на території громади відсутній. Кордони Дніпропетровщини під захистом ЗСУ.

      Зеленодольці щодня з нетерпінням чекають на звернення очільника громади, аби почути від нього обнадійливі новини. Тому Дмитро Невеселий погодився на пропозицію журналіста Антона Страшка проводити щонедільний стрім – розповідати про те, що відбувається в громаді і навколо. Перший такий відбувся вчора ввечері, переглянути його можна за посиланням. https://fb.watch/ebrKKEFGeG/.

https://www.facebook.com/zelenodolskagromada

https://www.facebook.com/100013474629316/videos/3706802246110004/

     Ситуація на фронті залишається стабільно напруженою. Про те, як наші Захисники відбивають атаки рашистів, розповів начальник військової адміністрації міста Кривий Ріг Олександр Вілкул:

     – Усі наші частини виявляють справжні мужність та героїзм. Зокрема, за даними МО України та ОК «Південь», на тижні нашими військовими було припинено спробу ворожої ДРГ проникнути в тил до наших військ у районі Добрянки Херсонської області. Майже всю ДРГ окупантів було знищено. Успішно було відбито штурм орків. Також припинено спроби інших ДРГ ворога прорватися у районі н.п. Князівка та Ольгине. Продовжує успішно діяти наша авіація. Ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці. Загалом ситуація на нашій лінії фронту знаходиться під контролем ЗСУ.

     Посадовець повідомив про візит Президента України до Кривого Рогу:

     — У п’ятницю Володимир Зеленський був у нас із робочим візитом, а також на передових позиціях нашої ділянки фронту. Верховний Головнокомандувач нагородив солдатів і офіцерів, що найбільш відзначилися. Ще раз усім передаю від нього подяку та високу оцінку. Також Президент провів нараду стосовно ситуації у нашому регіоні. Дякую Володимиру Олександровичу за підтримку з багатьох питань.

     Олександр Вілкул констатував, що дуже напруженою залишається ситуація на Криворіжжі у зв’язку із зростанням інтенсивності обстрілів з боку орків. Ворог продовжує чинити справжні військові злочини, обстрілюючи мирні населені пункти:

     – Весь тиждень ворог обстрілював громади Криворізького району – Апостолівську, Широківську, Зеленодольську. Там також є руйнування та пошкодження шкіл, дитячих садків, інших мирних об’єктів. Сьогодні ворог обстріляв околиці Зеленодольської та Апостолівської громад. Без втрат. Коли ми переможемо, то обов’язково відбудуємо і будинки, і школи, і дитсадки, і підприємства. Але за відібрані життя мирних людей оркам ніколи не буде прощення.

     У самому Кривому Розі ситуація знаходиться під повним контролем Військової адміністрації, ЗСУ та правоохоронних органів. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Інфраструктура міста працює стабільно. Разом з військовими продовжуємо посилювати всі лінії оборони: 

     – Ми прийняли рішення та купили ще 10 екскаваторів, робота ведеться більш ефективніше. Також Військова адміністрація міста продовжує надавати значну допомогу нашим частинам у матеріально-технічному забезпеченні. У тому числі — автотехнікою, БПЛА, квадрокоптерами, засобами зв’язку, будматеріалами, формою та багатьом іншим.

      Місто продовжує надавати допомогу тим, хто її потребує. Безкоштовні продуктові набори на другому етапі отримали вже понад 40 тисяч криворізьких сімей, всього – 75 тисяч:

     У місто продовжують прибувати біженці. Кількість зареєстрованих переселенців у нас уже понад 53 тисячі. Реальна цифра – до 70 тисяч.

     Для криворізьких дітлахів створили 66 літніх клубів. Вони відкриті лише там, де є укриття. Безпека понад усе:

      Суворо дотримуйтесь всіх правил військового стану, а особливо – повітряної тривоги. За жодних умов не чіпайте незнайомі предмети. Відразу дзвоніть “101” та “102”. Шановні земляки! Я вдячний вам за витримку, за єдність, за ту роботу, яку робить кожен на своєму місці. Ми обов’язково переможемо!

https://fb.watch/ebt32A1XH8/

     Дійсно, у нас є величезне бажання та непохитна мотивація Перемогти рашизм і відновити нашу державу заради світлого майбутнього у вільній країні. Тому натхненно, з переможним настроєм, працюємо, кожен на своєму місці, допомагаємо нашим мужнім Захисникам! Віримо, скоро все буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11