10 липня, Дніпропетровщина: нічний обстріл Зеленодольської громади, ліквідація наслідків “прильотів” до Радушного, безпековий режим та переможний настрій

     Вночі рашисти обстріляли прикордонну територію Зеленодольської громади. За інформацією очільників Дніпропетровської обласної військової адміністрації та ради – Валентина Резніченка і Миколи Лукашука, жертв і руйнувань, на щастя, немає. Обстрілів територій інших районів Дніпропетровщини протягом ночі не зафіксовано, наразі окупантів в нашій області немає.

      Подробиці про наслідки вчорашнього обстрілу Інгулецького району Криворіжжя Микола Лукашук повідомив на своїй сторінці у Facebook:

     – Рятувальники завершили обстеження території обстрілу. Там пошкоджено півтора десятки житлових будинків (фасади, вікна, балкони), чотири автівки, газову мережу (витік газу ліквідовано) та електричну підстанцію (відключення не було). Ще одна машина вранці вигоріла вщент. Рятувальники також знайшли два касетні елементи від РСЗВ, їх вже ліквідовано.

     Надвечір ворог вдарив з РСЗВ поблизу населеного пункту Радушне, у Криворізькому районі.

      – Було три “прильоти”. Нині вся інформація з‘ясовується, попередньо – без жертв.

     Щодо інших територій області з вуст Миколи Васильовича:

      – Після вчорашнього обстрілу Нікопольського району співробітники ДСНС виявили більше десяти воронок і безпечні уламки від «Градів». Внаслідок обстрілу ніхто не постраждав, це – головне. Російські окупаційні війська вчинили черговий злочин проти людяності. Вкотре показали, що рф – це країна, яка фінансує тероризм і повинна бути ізольована від усього цивілізованого світу. Як би важко зараз не було – тримаємося разом. Віримо в Збройні сили, в Президента і в Перемогу. Наша держава буде вільною. Слава нашим Захисникам! Слава Україні.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

https://www.facebook.com/MVLukashuk

     День на території нашого району минув спокійно. Обстрілів, бойових дій, техніки та живої сили окупантів не зафіксовано. Про це написав голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

      Минулої доби на протилежному березі Каховського водосховища відпрацювало вороже РСЗВ.

      – На жаль, на деякий час нам потрібно звикати до можливих обстрілів, враховувати сусідство з окупантами через водосховище та вслухатися в звуки повітряної тривоги або вечірнього неба. Війна триває, ми не можемо це змінити. Залишається пристосовуватись та змінити своє відношення до обставин. Змінюватися і жити далі – люди робили так не одне століття. І ми зможемо.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

     Навчальні стрільби та небезпечні “знахідки”! Мер Покрова Олександр Шаповал заспокоїв містян, які протягом вчорашнього дня чули гучні звуки:

      – Шановні мешканці громади! Приводів для паніки немає, це навчальні стрільби.

      Також міський голова застеріг стосовно небезпеки наближення до невідомих предметів. У разі їх виявлення, в жодному разі не можна чіпати. Одразу треба телефонувати до ДСНС або поліції – “101” або “102”.

      – Іде війна, ворог підступний, кожна така «знахідка», то не шматок заліза, не металобрухт, не треба нести їх додому. Це предмети, які несуть небезпеку. Будьте обережними та обачними, не наближайтесь до таких «знахідок», це врятує Ваше життя. Бережіть себе, це сьогодні найголовніше! Не ігноруйте сирени!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

     Ворог відсутній, кордони під захистом ЗСУ. За інформацією міського голови Зеленодольська Дмитра Невеселого, під вечір були обстріли прикордонних територій громади. На щастя, ніхто не постраждав.

      – Дякуємо за це нашим хлопцям, допомагаємо їм кожен на своєму фронті, а також своїм близьким і всім, хто потребує підтримки.

https://www.facebook.com/100013474629316/videos/3706802246110004/

     Закінчується ліквідація наслідків учорашніх “прильотів” до Радушного. Таке повідомив начальник військової адміністрації міста Кривий Ріг Олександр Вілкул:

Пряме попадання 3-х ракет "Калібр". Підприємство промислової інфраструктури повністю знищене. Втрати уточнюються.

      Зрештою ж, очільник запевнив, що ситуація на фронті напружена, але перебуває під контролем ЗСУ та Військової адміністрації. Продовжує зміцнюватися лінія оборони, інфраструктура міста працює стабільно, сформовано стратегічний запас продуктів та медикаментів:

За всі ці дні ми вже неодноразово бачили з яким підлим та безчесним противником ми боремося за нашу рідну землю. Лінія фронту за нашим напрямком становить понад сто кілометрів. Орки не припиняють цілодобового обстрілу мирних населених пунктів. Вони використовують і РСЗВ, і ствольну артилерію, і міномети, і танки, і бойову авіацію, і ракети. Ці тварюки вдарили по центру абсолютно мирного мікрорайону Інгулець міста Кривий Ріг. Після того, як наші героїчні воїни відсунули лінію фронту на понад 50 кілометрів, орки з артилерії та «Градів», які стріляють із дальністю до 40 кілометрів, до Кривого Рогу вже не дістають. Тому обстріл був із системи «Торнадо-С», яка може стріляти на 120 кілометрів. Ми чітко розуміємо, де був «вихід» – між Новорайськом та Костиркою. Це близько 70 км до Інгульця. По мирним сплячим людям ворог вистрілив одразу десятьма ракетами від «Торнадо-С».
	За словами посадовця, загинула жінка 1981 року народження, яка працювала кухарем у дитячому садочку. У лікарні від ран померла і 20-річна дівчина – у неї були осколкові поранення в області печінки та серця несумісні з життям. Її батькові, який отримав серйозні травми середньої тяжкості, і ще двом цивільним з легкими травмами лікарі надали всю необхідну медичну допомогу.
	Внаслідок обстрілу є руйнування 102-ї школи та близько 20-ти житлових будинків. Туди вже завезли плівку, рубімаст, OSB та інші будівельні матеріали. Видаватимуть допомогу людям, у тому числі грошима, щоб вони могли відновити житло.

     Надвечір ще три “прильоти” ракет у районі Радушного. Також ворог стріляв і прикордонними територіями Зеленодольської громади. Там без втрат.

Все це – акти тероризму та спроби нас залякати. Але нічого в орків не вийде! Ми воюємо на своїй землі і обов'язково Переможемо!
	Ворог стріляє, зокрема, забороненими касетними боєприпасами. Тому Олександр Вілкул закликав криворіжців, особливо мешканців Інгулецького району, не підходити до незнайомих небезпечних предметів. 
Наші вибухотехніки працюють над розмінуванням касетних боєприпасів і ракет, що не розірвалися. Не чіпайте нічого! Телефонуйте одразу за номерами “101” та “102”, рятувальники та правоохоронці знають, що з цим робити.

      Начальник військової адміністрації підбадьорив людей хорошими новинами з фронту:

	– За даними МО України та ОК «Південь», українська авіація, ракетно-артилерійські та інші підрозділи продовжують виконувати успішні бойові дії. Завдають ударів по живій силі, військовій техніці та складах з боєприпасами окупантів. Ворог має значні втрати.
	https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

     Терор, вбивства, суцільне зло несе з собою нашестя “русского мира”. У нас немає іншого вибору, крім Перемоги над рашизмом! Віримо, це вдасться нашим вмотивованим, незламним Захисникам. Разом наближаємо омріяну мету!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11