5 липня, Дніпропетровщина: 7 ворожих ракет скеровано на область, маємо приліт у Покров

     «Сусід» «дружньо» скерував на нас 7 ракет! Про це повідомив керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. За його інформацією, 6 ракет над Дніпром та Синельниківським районом збили українські військові за допомогою системи ППО.

      – У місті Покров – «приліт» у приватний сектор. Зруйновані кілька будинків, ще у кількох повибивало шибки. Від вибуху сталася пожежа. На місці працюють представники ДСНС та поліції. Без постраждалих.

     У Дніпрі уламки збитої ракети спричинили загоряння сухої трави. Рятувальникам вдалося приборкати вогонь, постраждалих немає.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

     Сьогодні окупанти поцілили по територіях Зеленодольської та Широківської громад. Через це сталися пожежі на полях. У Широківській громаді горіло майже 90 га озимого ячменю, вогонь вже загасили. Таку тривожну новину повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

      Крім цього рашисти вдарили по території Апостолівської громади, там зайнялася суха трава.

      У Великій Костромці через ворожий обстріл частково пошкоджено будівлю школи та дитсадка.

     На щастя, всюди минулося без постраждалих.

 Словами обурення Микола Лукашук доповнив свій допис у Facebook:

     – Чому ворог вдається до обстрілів полів? Хочуть послабити наші ресурси. Спалюють врожай, створюючи продовольчу кризу. Шукають в полях укріплені пункти, які знищить вогонь. Російські окупаційні війська вчиняють злочини проти людяності, проти мирного населення, виконують злочинні накази. Але ми все одно сильніші. Область продовжує працювати на Перемогу. Допомагаємо військовим і переселенцям, яких у нас вже більше 280 тисяч. Робимо все, що від нас залежить, аби підтримати Україну. Кожен може бути корисним на своєму місці. Разом – сильні!

https://www.facebook.com/nbankr

      «Приліт» у Покров. Приватний сектор. Зруйновано декілька будинків. На щастя, люди не постраждали. Зараз на місці «прильоту» працюють фахівці ДСНС та поліції. Емоційно відреагував на цю жахливу подію мер міста Покров Олександр Шаповал:

      – Ось такий він, «братній народ», який воює з простими людьми, з дітьми. У повністю зруйнованому будинку проживало шестеро людей, троє з них – неповнолітні діти. Слава Богу, ніхто не постраждав. З ким же ви воюєте, покидьки …? Пощади не буде!

     Очільник Покрова закликав мешканців не ігнорувати сирени і бути обережними.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

      Не допомагайте ворогу! Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко наполегливо застеріг утриматися від розповсюдження деталей щодо нічного “прильоту”:

      – Нагадаю вам, що ми нічого не фотографуємо, не постимо в мережу, не коментуємо, не називаємо адресу і т.п.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

      Ворог знову обстріляв Зеленодольську громаду. У Зеленодольську поцілив по дачному масиву, у Великій Костромці – по одній з вулиць. Село частково без світла. Масштаби руйнувань уточнюються. За інформацією на ранок, ніхто не постраждав.

     Голова громади Дмитро Невеселий закликав людей бути поряд із безпечними місцями та зберігати пильність.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013474629316

      – Оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту стабільно напружена, зазначив начальник військової адміністрації м. Кривий Ріг Олександр Вілкул:

      — За даними МО України та ОК «Південь», продовжуються бойові дії в районах звільнених нашими військовими сіл Потьомкіне та Іванівка. З метою протидії подальшому наступу наших військ ворог намагається закріпитися на своїх рубежах оборони. Орки значно посилили обстріл по всій лінії зіткнення. Б’ють із усіх видів озброєнь по мирним об’єктам та інфраструктурі.

      Окупанти продовжують обстрілювати звільнені села на Херсонщині. Стало відомо, що в результаті вчорашнього удару «Градами» по Заградівці одна людина загинула, ще одна – поранена. А у Нововоронцовці, що на кордоні з Херсонською областю, – ворог завдав ракетного удару по одній із будівель цивільної інфраструктури.

      За словами Олександра Вілкула, ймовірність нанесення окупантами ракетних ударів зберігається високою.

     Посадовець закликав мешканців у небезпечних зонах бути вкрай обережними, особливо при поводженні з підозрілими предметами:

      – Продовжується розмінування територій. Лише за останню добу у Криворізькому районі знешкоджено 51 касетний боєприпас та 1 ракету від «Урагану». А з початку війни – понад 3500 ворожих боєприпасів. Але орки ними буквально засіюють прифронтові території. Сьогодні в Херсонській області біля річки Інгулець, поблизу Заградівки, під час польових робіт місцеві жителі підірвалися на боєприпасах, що не розірвалися. Одна людина загинула, ще один чоловік 1977 р.н. отримав осколкові поранення, його доставлено до однієї з криворізьких лікарень. Медики надають йому всю необхідну допомогу.

     Щодо ситуації у самому Кривому Розі, то вона повністю стабільна, контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Місто продовжує патрулюватися поліцією та Національною гвардією. У Кривбасі проходить “лагідна” українізація:

     — Шановні земляки! Так історично склалося, що ми, криворіжці, звикли переважно розмовляти російською мовою, але зараз мова – це також наша зброя. Захищаючи Україну, треба враховувати не тільки військовий фронт, а й культурний. Але у Кривому Розі ми не будемо «рубати з плеча». Ми робимо лагідний процес переходу на українську мову і створюємо комфортні умови для цього.

     Усі охочі підвищити свій рівень знань можуть зробити це у 23 клубах, які перебувають у міських бібліотеках, у яких, або поряд, є укриття на випадок повітряної тривоги.

      Так, я роблю щоденні вечірні брифінги російською. І в цьому я бачу певний сенс. Тому що говорю переважно з російськомовним Південним Сходом нашої країни. Проте, вже більшість нарад я проводжу українською. Процес перетворень триває – приєднуйтесь! Але ще раз наголошу, це не примусово, ніхто нікого за мовним принципом ділити не збирається. Але поступово, виважено та спокійно перейти на українську, я впевнений, буде правильно. Як і раніше, дотримуємося витримки і спокою, віримо в наші Збройні Сили, кожен на своєму місці наближаємо Перемогу!

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

     Тактика терору рф не залякала мужній український народ, а навпаки – обʼєднала наші зусилля, аби запеклому ворогу не було місця на українській землі. Залюбки дотримуємося поради Олександра Юрійовича і використовуємо у боротьбі з рашизмом всі доступні методи, які тільки є в нашому арсеналі. Дотримуймося правил безпеки та разом тримаймо свій економічний, волонтерський, донорський, мовний та культурний фронти. Віримо в українську армію та наближаємо нашу спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11