4 липня, Дніпропетровщина: у Криворізькому районі знову неспокійно, але є і фронтові Перемоги

     Неспокійна ніч у Криворізькому районі. Очільники Дніпропетровської обласної військової адміністрації та ради – Валентин Резніченко і Микола Лукашук у своїх ранкових звітах повідомили наступну інформацію:

      – Ворог обстріляв з артилерії дві громади – Зеленодольську та Широківську. Бив по містах та селах. Зі ствольної артилерії накрили Велику Костромку. Люди, на щастя, не постраждали.У Шестерні вибуховою хвилею вибило вікна у дитячому садку. В інших районах області спокійно.

      Маємо й Переможну новину, котру вчора ввечері повідомив голова ДніпроОВА:

      – Наші військові збили над Дніпропетровщиною ворожий безпілотник. Це вже 10-ий розвідник агресора, знищений у небі над нашою областю. Його уламки упали у полі.

      Ця подія сталася у небі над Синельниківським районом.

      Мирного понеділка і вдалого початку робочого тижня!

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

https://www.facebook.com/nbankr

     Маємо низку успішних операцій, але ситуація все одно залишається напруженою. Саме такими словами можна охарактеризувати доповідь начальника військової адміністрації м. Кривий Ріг Олександра Вілкула:

      – За офіційною інформацією Міноборони та Генштабу ЗСУ, після кількох днів завзятих боїв звільнено н.п. Потьомкіне та Іванівка Херсонської області. Окупанти зазнали значних втрат у живій силі та техніці. Слава всім частинам ЗСУ, Нацгвардії, Тероборони, спеціальним штурмовим підрозділам. Ви – справжні Герої!

      Разом із Захисниками військова адміністрація продовжує будівництво нових та посилення існуючих оборонних споруд у всіх напрямках та на всіх периметрах оборони. Триває і зміцнення матеріально-технічного забезпечення військових.

      За словами Олександра Вілкула, щодо ситуації на фронті, то вона залишається напруженою:

      – Окупанти продовжують системні обстріли мирних населених пунктів вздовж усієї лінії зіткнення з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, танків, мінометів, застосовують бойову авіацію. Вчора ввечері орки продовжили свою терористичну діяльність. У Криворізькому районі вони обстріляли територію Зеленодольської громади – Велику Костромку та сам Зеленодольськ. Зруйновано три будинки у дачному селищі. Також було обстріляно прикордонні території Широківської громади, виникла пожежа на одному з полів. Слава Богу, без втрат.

      Посадовець додав, що Кривий Ріг продовжує надавати системну допомогу сусіднім прифронтовим та фронтовим громадам у вигляді відновлення інфраструктури, надання медичної допомоги, медикаментів, продуктів харчування, евакуації мешканців та багатьох інших. Водночас у Кривий Ріг продовжують прибувати біженці. Вже офіційно таких зареєстровано 52 тисячі, реально у місті понад 65 тисяч переселенців.
     – У самому Кривому Розі та районі ситуація повністю стабільна і перебуває під повним контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Влада міста, соціальні установи, комунальні підприємства, правоохоронні органи – чітко виконують свої обов’язки, зазначив очільник військової адміністрації м. Кривий Ріг.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

      Бережіть себе! З такими словами до жителів Зеленодольської громади звернувся її голова Дмитро Невеселий.

      Він зазначив, що громада нині оговтується від ранкових обстрілів. Враховуючи те, що подібна загроза спостерігається і надалі, застеріг жителів:

      – Нагадую про обмеження відвідування дачних кооперативів, пляжної та паркової зони. Адже наявна вірогідність обстрілу. Бережіть себе!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013474629316

     Такими були військові зведення стосовно нашої рідної Дніпропетровщини, котра вже на 131 день війни не по зубах російським агресорам. Саме тому вони і використовують дальні ракетні приціли для того, аби бодай якось зруйнувати, розгромити, вбити… Та нічого у них не вийде… Ніколи вони не зможуть вбити любові українців до рідної землі, жаги до Перемоги і віри у мирне майбутнє нової європейської країни! Дякуємо нашим Захисникам та Захисницям, які щодня доводять ворогу, що він точно зайвий на нашій Батьківщині!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11