Залізничники комбінату міцно тримають транспортний фронт, але ще є над чим працювати

Залізничний цех (ЗЦ) відіграє особливу роль у життєдіяльності всього нашого підприємства. Адже саме його колектив, спільно з АТЦ, тримають транспортний фронт, день за днем справно виконуючи свої обов’язки із перевезення і забезпечення виробничого процесу необхідною технікою. Все це стає можливим завдяки згуртованості людей, котрі об’єднані бажанням не просто виконати покладені на них задачі, але й спільними зусиллями наближати нашу Перемогу. Задля цього працівники трудяться над досягненням необхідних виробничих результатів, при цьому не нехтують правилами і нормами з охорони праці. Наскільки це у них виходить, перевіряли представники Служби охорони праці на чолі з директором Юрієм Головим.

До складу комісії, яка здійснювала чергову перевірку безпекового режиму у ЗЦ, увійшли: заступники начальника відділу охорони праці та пожежної безпеки – Тетяна Постельняк та Денис Омененко, провідний інженер Олена Ткачова, начальник бюро з нагляду за вантажопідйомними механізмами та підйомниками Сергій Побережнюк та в.о. провідного інженера з охорони праці і пожежної безпеки Олена Дюбанова.

В ході інспекції особливу увагу було приділено веденню документації, організації роботи у залізничному депо, а також виконанню завдань стосовно проведення ремонтів приміщень для чергових по переїздах.

Проводимо ремонти та створюємо належні умови праці

Як відзначила провідний інженер з охорони праці ЗЦ Юлія Горошкова, наразі досить актуальними є задачі з проведення косметичних ремонтів у приміщеннях чергових по переїздах.

– Всі ми бачимо невеликі будиночки на залізничних переїздах приміщення чергових, які там працюють та відповідають за їхнє обслуговування. Саме ці об’єкти потребували заміни вікон та дверей, а також перекриття дахів. На жаль, у зв’язку з початком військових дій в Україні, довелося відмовитися від проведення капітальних ремонтів, обмежившись лише косметичними. Всі пов’язані з цим завдання виконуються силами фахівців Ремонтно-будівельного цеху. Вони займаються перекриттям дахів, відновленням покриття підлоги, а також поклейкою шпалер у приміщеннях. На 100% вже виконано заплановане на двох переїздах, а саме поблизу Санаторію-профілакторію, а також одного зі складів. Вже зараз будівельники працюють на переїздах у с.Чортомлик та поряд з колишньою трикотажною фабрикою. На черзі – об’єкт переїзду на шляху до с.Катеринівка, докладно пояснила Юлія Володимирівна.

Окрім всього вищезазначеного, для створення більш комфортних умов праці, проводиться благоустрій територій на залізничних переїздах – висаджуються квіти та газонна трава.


У депо є над чим працювати

Наступним пунктом перевірки комісії стало залізничне депо. Там за роботою ми зустріли працівників Ремонтно-будівельного цеху – маляра Марину Ярову та формувальника залізобетонних виробів і конструкцій Олега Гітіна. Вони виконували облицювання стін у душовій та побутовій кімнатах.


Юрій Голов разом з Юлією Горошковою, у свою чергу, відвідали бойлерну, де, за словами провідного інженера, дуже хотілося б замінити вже застарілі нагрівачі на нові. Також комісія оглянула й інші проблемні місця, зробила відповідні висновки щодо варіантів виправлення ситуації.

Так, Денис Омененко звернув увагу персоналу на деякі критичні зауваження, які працівникам депо треба виправити якнайшвидше.

До числа першочергових належить проблема з внутрішнім водопроводом, у якому спостерігається низький водяний тиск. Адже у разі виникнення аварійних ситуацій ми не зможемо отримати необхідний тиск води. Задля того, щоб не допустити подібного, треба розробити проект та встановити водонапорну башту, яка допоможе підвищити тиск у системі, – акцентував Денис Сергійович.

Ще одне зауваження стосувалося необхідності своєчасного прибирання протоків відпрацьованого мастила. Комісія нагадала, що для цього слід використовувати пісок, якого у залізничному депо недостатньо. Тому цеху потрібно поповнити ці важливі запаси.

У перевіряльників виникли запитання і до готовності вогнегасників, а саме проходження щорічного техогляду. При цьому персоналу депо слід чітко засвоїти правила ефективного використання цих засобів пожежогасіння.

Колективу також було рекомендовано навести лад у тих приміщеннях, котрі наразі не експлуатуються. І в жодному разі не допускати їх захаращення.

Відзначили і позитивні моменти

За словами комісії, колектив покращив ведення документації, привівши її у відповідність встановленим правилам, також стали справно проводитися інструктажі.

Гарні відгуки отримала Юлія Горошкова (обіймає посаду провідного інженера з охорони праці трохи більше року), яка за короткий час вже встигла продемонструвати своє небайдуже ставлення до роботи. За її активної участі охорона праці у робочому процесі ЗЦ дотримується, покращуються умови для людей, здійснюються безпекові заходи, а головне – ведеться належний контроль за їх дотриманням.

Ось такою була ця перевірка. Маємо сподівання, що залізничники дослухаються порад та виправлять всі зауваження. Адже охорона праці завжди була і залишається однією із важливих та невід’ємних складових виробничого процесу. Тим паче тоді, коли в країні триває війна.

Підготувала Олександрина ЛЕЩЕНКО

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11