“Почесна варта” громадян Покрова збільшилась ще на 4 особи… На сесії міськради вшанували рідних загиблих Героїв, прийняли зміни до міських програм та заходів

     Пленарне засідання чергової 24-ї сесії Покровської міської ради вже вкотре розпочалось з хвилини мовчання. Її оголосив міський голова Олександр Шаповал, аби вшанувати безсмертну пам’ять всіх загиблих Захисників України та мирних громадян, котрі полягли внаслідок агресії росії проти нашої Незалежної держави.

     Хвилина мовчання продовжилась присвоєнням звання “Почесний громадянин міста Покров” (посмертно) та врученням відповідних посвідчень, нагрудних знаків “За заслуги перед містом” і грамот. Цього разу найвищої нагороди були удостоєні Герої, які до останнього подиху на полі бою виборювали основні засади української державності, гарантовані її Конституцією – суверенітет, незалежність, територіальну цілісність та недоторканість кордонів (ст. 1,2,3 Розділу І). Серед тих, хто до кінця залишився вірним присязі та країні, були: БЕЗЕРДЯН Микола Сергійович, ДАНІЛОВ Олександр Валентинович, КАРПОВ Віталій Віталійович та КОПИЩИК Дмитро Вікторович. Олександр Шаповал вручив відповідні відзнаки рідним загиблих захисників – матерям, дружинам, дітям…

     У своєму дописі в соціальних мережах очільник міста написав, що за період російського військового вторгнення на територію України кількість “Почесних” посмертно у Покрові зросла на 12 осіб, троє з яких працювали у трудовому колективі Покровського гірничо-збагачувального комбінату – ЧІЧІКА Іван, ДАНІЛОВ Олександр та КАРПОВ Віталій. Доземний уклін, безмежна вдячність, вічна пам’ять і слава незламним Героям України…

     Соціальні послуги. Після доволі сумного початку на сесії обговорили організацію надання соціальних послуг у Покрові. Це питання було визначене основним під час засідання, доповідала заступник міського голови Ганна Відяєва.

     Ганна Миколаївна зазначила, що основні організаційні та правові засади надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків, особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, визначені Законом України «Про соціальні послуги». Норми, прописані у документі, в Покрові неухильно виконуються. За належну організацію діяльності у цьому напрямку відповідає Управління праці та соціального захисту населення.

     Надавачами соціальних послуг у Покрові є два комунальних заклади – Територіальний центр соціального обслуговування, Центр соціальних служб та 9 фізичних осіб, котрі надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності, на непрофесійній основі. Таким чином, із 18 базових соціальних послуг у територіальній громаді надається 14.

     Всього, станом на 1 червня поточного року, у Покрові, на підставі визначених потреб, 2827 осіб отримали понад 74 тисячі соціальних послуг. У зв’язку із військовим вторгненням росії та територію України, форма роботи і витрат у зазначеній сфері дещо змінилась:

     – Наразі у нашій територіальній громаді зареєстровано 2150 внутрішньо переміщених осіб, з них різними соціальними послугами охоплено 1869. Враховуючи те, що надання соціальних послуг здійснюється за рахунок коштів міського бюджету на утримання комунальних установ, які забезпечують надання послуг у відповідності до соціальних стандартів на 2022 рік заплановано 7152,3 тис. грн., що на 929,9 тис. грн. більше, ніж у 2021-му.

     Враховуючи вищезазначене, депутати одноголосно визнали організацію надання соціальних послуг в Покровській міській територіальній громаді такою, що відповідає вимогам чинного законодавства.

     Економіка. У розділі економічних питань місцеві обранці дали згоду на передачу майна та продуктів харчування з балансу Управління освіти до МКП “Добробут” та Центральної міської лікарні.

     За рішенням депутатів, три мультифункціональних спортивних майданчики, які були придбані за 477 тис. грн, передали під контроль “Добробуту”. Вони урізноманітнюватимуть дозвілля покровчан у дворах за такими адресами: вул. Затишна, 7,7а, 9, 11,13,15; вул. Центральна, 14 та вул. Шатохіна, 7.

    

     Житлово-комунальне господарство (ЖКГ). Начальник управління ЖКГ та будівництва Віктор Ребенок запропонував депутатам затвердити перелік заходів з ремонту й утримання об’єктів та елементів благоустрою міста на 2022 рік, а разом з ним – і порядок їх фінансування.

     Навіть назва такого проекту рішення у порядку денному сесії свідчить про те, що попри спроби рашистів знищити українську націю психологічно та фізично, ми не підкорюємось. Намагаємось жити і створювати навколо затишок та комфорт для кожного покровчанина і гостя нашого міста. Що ж входить до плану з наведення порядку та благоустрою у Покрові?

     1. Утримання та ремонт:

  • зелених насаджень (3,5 млн грн),

  • малих архітектурних споруд (майже 2 млн грн),

  • вуличного освітлення та зовнішніх електромереж (трохи менше 2 млн грн),

  • парків та скверів (4 млн грн),

  • споруд очищення та прибирання (622 тис. грн),

  • вулично-дорожньої мережі (9 млн грн),

  • місць поховання (1 млн грн),

    2. Сплата за:

  • електроживлення зовнішнього освітлення Покрова (9,7 млн грн),

  • водопостачання та водовідведення для загальногромадських потреб (700 тис. грн).

     Загальна сума запланованих витрат для покращення затишку у місті та забезпечення нагальних потреб його мешканців добігає майже 33 млн. грн.

     Місцеві обранці цілком погодились з планом дій, запропонованим доповідачем, затвердивши всі видатки та заходи відповідним рішенням.

     Хотілося б звернути увагу ще на один пункт, котрий знайшов своє місце серед 22 запропонованих на розгляд сесії. Він містив внесення змін до міської цільової Програми національно-патріотичного виховання підростаючого покоління покровчан на 2022-2025 роки.

     З огляду на умови нинішнього військового часу в нашій державі, Програму доповнили пунктом про Організацію та перевезення кандидатів до вступу у вищі військові навчальні заклади та військові навчальні підрозділи закладів вищої освіти Міністерства оборони України до обласного збірного пункту Дніпропетровського ОТЦК та СП у період проведення відбору кандидатів – щорічно з 01 червня по 31 серпня”.

Такі зміни сприймаються досить логічно, враховуючи реалії сьогодення. Адже, озброєний той, хто попереджений і готовий протистояти ворогу. З цим погодились і місцеві обранці Покрова.

     Такими, на наш погляд, були основні акценти червневої сесії Покровської міської ради. Курс життя та розвитку територіальної громади – намічений, всі відповідальні – визначені. Залишається тільки братись до роботи і міцно тримати фронт, кожному на своєму місці. У тому числі – і колективу Покровського ГЗК, від діяльності якого, у більшій мірі, залежить наповнення місцевого бюджету. Рухаємось разом до нашої спільної ПЕРЕМОГИ!

Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11