25 ЧЕРВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ВОРОЖІ ОБСТРІЛИ КРИВОРІЖЖЯ, ПІДСУМКИ 4 МІСЯЦІВ ВІЙНИ ТА МУЖНЄ ПРОТИСТОЯННЯ ОКУПАНТАМ ЗАДЛЯ ПЕРЕМОГИ

Обстріли Криворіжжя не припиняються. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч минула з частими тривогами. Також було сказано, що під ворожі артилерійські обстріли потрапив Криворізький район, а саме Широківська та Зеленодольська громади:
– У Зеленодольську постраждала 60-річна жінка, у неї поранення ноги. Пошкоджений дачний будинок.
Як акцентував посадовець, в інших районах області на ранок ситуація спокійна.
Також Валентин Резніченко повідомив, що відсьогодні зменшується тривалість комендантської години у Дніпрі та Кам’янському. Тепер там вона триватиме з 12 ночі до 5 ранку.
В усіх інших громадах та містах області, в тому числі і в Покрові, комендантська година не змінюється, і, як і раніше, продовжує діяти з 23.00 до 5.00.
В цей час перебувати на вулиці заборонено.
Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що протягом вчорашнього дня окупанти обстріляли с.ВеликаКостромка, що у Криворізькому районі. Там було пошкоджено будівлі одразу на декількох вулицях, перебито лінії електропередач, але фахівці оперативно відновили електропостачання. З людей ніхто не постраждав.
Щоденні обстріли Криворізького району, як відзначив посадовець, пов’язані з тим, що наші захисники відтісняють російські окупаційні війська вглиб Херсонщини.
– Нашим хлопцям складно, але вони працюють і боронять країну. Тому ворог мститься і шляхом обстрілів цивільної інфраструктури намагається скувати наші війська.
Складно, але треба вірити у Перемогу. Також Микола Лукашук повідомив, що за 4 місяці повномасштабної війни Дніпропетровщина втратила 21 героя, по області було випущено близько 160 ракет. Мешканці регіону чули за приблизними підрахунками 500 сигналів повітряної тривоги:
– Іноді думаєш, що це страшний сон. Втім, на жаль, це наші реалії. Але не слід опускати руки. Давайте й надалі працювати, вірити у ЗСУ та Президента. Ми обов’язково переможемо! Мирних і вдалих всім вихідних!
Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що район живе у робочому ритмі, проводячи заходи щодо посилення нашої оборони.
Посадовець подякував обласній військовій адміністрації, обласній раді, силовикам, представникам органів місцевого самоврядування, волонтерам, благодійним організаціям, бійцям ТрО та ЗСУ за допомогу і наше мирне життя.
Також він зазначив, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району на цей час немає.
Підсумки 4 місяців війни. Міський голова Покрова Олександр Шаповал зазначив, що Україна протистоїть окупантам вже 4 місяці. За цей час відбулося дуже багато всього. Одним з найголовніших стало рішення щодо надання Україні статусу кандидата у члени Європейського Союзу:
– Ми продовжуємо боротьбу за європейський вектор розвитку, за незалежність і свободу!
Що до ситуації у Покрові, то вона контрольована: вся життєво необхідна інфраструктура працює. У повному обсязі надаються комунальні, медичні та соціальні послуги. Наші Захисники героїчно протистоять російським окупантам.
За словами Олександра Шаповала, вчора відбулася чергова сесія міськради, на якій вручили посвідчення Почесних громадян Покрова рідним ще чотирьох загиблих земляків – ДАНІЛОВАОлександра, КОПИЩИКА Дмитра, КАРПОВА Віталія, БЕЗЕРДЯНА Миколи. Цього звання удостоєно 12 покровчан – посмертно…
– Вони прагнули одного: миру своїм дітям, щоб ми жили у вільній, незалежній Україні.
Вічна пам’ять Героям! Герої не вмирають! Ми обов’язково переможемо, бо це наша земля. За нами правда, — впевнений мер Покрова.
Наші Захисники мужньо протистоять ворогу. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул поінформував про те, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту зберігається напруженою, але повністю контролюється нашими Збройними Силами:
– Вчора явесь день працював із військовими на «нулі» і можу точно сказати, що бойовий дух усіх частин та підрозділів дуже високий. Ми готові боротися за кожний сантиметр рідної землі. Для цього продовжується дуже серйозна робота з будівництва оборонних споруд та технічного посилення наших частин. Настрій у військових – не просто оборонятися, а гнати окупантів із нашої землі за їхній «поребрик».
Згідно з офіційними даними Міноборони, внаслідок успішних наступальних дій українських підрозділів частина сил ворога на Криворізькому напрямку залишила підготовлені оборонні позиції та відступила до району населеного пункту Ольгино Бериславського району Херсонської області.
Разом з цим ворог веде обстріл мирних населених пунктів по всій лінії зіткнення з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів. У районі с. Біла Криниця також зафіксовано застосування ворогом бойової авіації.
Триває робота з розмінування територій. Тільки в Апостоловому знешкоджено ще 69 ворожих касетних боєприпасів. Ще 84 касетні боєприпаси від «Торнадо-С» знешкоджено біля села Олександрівка Гречанопідівської громади.
Якщо говорити про ситуацію у Кривому Розі та районі, то вона стабільна. Олександр Вілкул подякував усім, хто на своєму місці працює на Перемогу та наближає її.
Посадовець знову нагадав про важливість інформаційної безпеки.
– Категорично заборонено викладати в соцмережі та розповідати про переміщення наших військових, місця їх дислокації, переміщення техніки, точні місця прильотів тощо. За це, до речі, передбачено реальний термін покарання – від трьох до восьми років. Наші військові забезпечують нашу з вами безпеку та справляються з цим успішно. Давайте допомагати їм у цьому суворому дотриманні всіх правил, — закликав Олександр Вілкул.
Віримо у Перемогу! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив, що на території громади зараз гучно – це робота ЗСУ:
– Ведуться бої на території Херсонської області, зовсім поряд з нами. Прошу жителів громади виходити на вулицю лише за крайньої потреби, бути ближче до безпечних місць. Бережіть себе! Віримо в ЗСУ!
 
Не втрачаємо надії у наших мужніх Захисників, віримо, що всі ми разом зуміємо протистояти рашистській навалі та визволимо рідну землю від окупантів. І вже зовсім скоро Україна знову стане незалежною та квітучою!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11