20 червня, Дніпропетровщина: обстріли Криворізького району, допомога біженцям та спільна праця на Перемогу

Ворог знову обстріляв Криворізький район. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про ніч з обстрілами:

Ворог ударив з артилерії по Криворізькому району. У с.Велика Костромка Зеленодольської громади згорів будинок. Люди, на щастя, не постраждали.

Якщо говорити про Новомосковський район, то там рятувальники вже другу добу поспіль продовжують приборкувати пожежу, яку минулої суботи спричинила ракетна атака.

Щодо ситуації в інших районах, то наразі вона спокійна.

За всі скоєні злочини росія обов’язково відповість”. Саме такі слова прозвучали у ранковому зверненні Голови Дніпропетровської облради Миколи Лукашука. Він також додав, що вчора російські окупаційні війська обстріляли прикордонні території Зеленодольської й Апостолівської громад, і не тільки:

На щастя, минулося без постраждалих і руйнувань, всі комунікації працюють. Окрім цього, з «Ураганів» було обстріляно територію поблизу села Перше Травня, що у Криворізькому районі. Окупанти поцілили у поля.

Як зазначив посадовець, протягом вчорашнього дня зафіксовано бої між підрозділами Збройних Сил та сил ворога на території Херсонщини, поблизу Криворізького району.

У всіх інших районах Дніпропетровщини день минув тихо. Російських окупаційних військ в області немає і не буде, адже наші рубежі надійно захищені. За всі скоєні злочини росія обов’язково відповість. Віримо в ЗСУ, віримо в Президента. Україна переможе! – впевнений Микола Лукашук.

Дякуємо нашим Захисникам. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що доба на території району минула без надзвичайних ситуацій. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає.

Щодо ситуації на Херсонсько-Криворізькому напрямку, то, як доповів Євген Вячеславович, там тривають позиційні бої й артилерійські дуелі.

Очільник районної адміністрації висловив подяку Збройним Силам України, бійцям Територіальної оборони, добробатам, а також Національній гвардії за те, що вони оберігають спокій мешканців нашого регіону.

Ситуація напружена, але контрольована. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту зберігається стабільно напруженою:

Наші військові виявляють мужність та героїчно виконують бойові розпорядження по всій лінії фронту. За інформацією Міністерства оборони України та оперативного командування «Південь», ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці. Зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів і недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій. Рашисти проводять мінування тимчасово окупованих територій, піддають терору населення захоплених міст та сіл.

Посадовець додав, що орки продовжують тактику «випаленої землі» та залякування – б’ють із усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів, застосовують крилаті ракети по мирним населеним пунктам. За минулий тиждень не було жодного дня, коли б окупанти не нанесли шкоду населенню. Найстрашніше те, що наслідками таких ударів є загибель людей.

Триває зміцнення оборони міста та допомога переселенцям. Як відзначив Олександр Вілкул, продовжується серйозна робота з посилення ліній оборони міста на всіх напрямках:

Щодня працюють понад 100 одиниць лише важкої техніки. Також влада продовжує надавати серйозну допомогу нашим військовим частинам у матеріально-технічному забезпеченні.

Важливо й те, що Кривий Ріг продовжує приймати біженців. Це також дуже велика робота, і завдяки якій можливе протистояння рашистській агресії з мінімальними жертвами. Число офіційно зареєстрованих біженців у Кривому Розі фактично досягло 50 тисяч людей. Загалом же переселенців уже близько 65 тисяч. Місто продовжує допомагати всім людям, які вирішують евакуюватися.

Ми вистоїмо та обов’язково Переможемо. За нами правда. Наші ЗСУ вміють боротися, а ми вміємо працювати на Перемогу!– підсумував Олександр Вілкул.

Ми також віримо в те, що Україна зуміє вистояти та вигнати окупантів з рідної землі! Знаємо, що наша держава здобуде Перемогу, і ми вкотре продемонструємо всьому світові свою згуртованість та незламність.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11