15 червня, Дніпропетровщина: 4 загиблих внаслідок ворожих обстрілів Апостолового, авіаудари по Новомосковському району, допомога переселенцям та заклики до евакуації

     Два райони області потрапити під обстріли. Є жертви. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що минула ніч була важкою та з втратами:

     – Ворог обстріляв з «Ураганів» Криворізький район. Ударив по житлових кварталах Апостолівської громади. За попередньою інформацією, в м.Апостолове загинуло 4 людей, 1 – поранений. Він у лікарні. У місті пошкоджено з десяток житлових будинків та лікарня. Територія обстрілу засипана касетними боєприпасами. Зараз там працюють піротехніки. У Новомосковському районі – два «прильоти». Ракети сильно понівечили об’єкт громадської інфраструктури і дачні будинки. Постраждалих, на щастя, немає.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/posts/pfbid02e6Wbrwdz99RnXJG4bmwAGBRfaxGxv7tybrMtxmjaCU4b6vqarNfBN5H6ZCytZaGTl

     Область приймає переселенців. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що у Новомосковському районі ворожі «прильоти» влучили по по одному із сіл в Піщанській громаді.:

     – Пошкоджено чотири будинки, гаражі, зруйновано одну господарчу будівлю.

     Посадовець зазначив, що область і надалі продовжує приймати вимушених переселенців. Нині в регіоні їх проживає понад 263 тисячі. У Дніпрі – більше 110 тисяч, у Кривому Розі – 48 тисяч зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб.

     За словами Миколи Лукашука, людям надається вся необхідна допомога.

     Все під контролем. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко написав про те, що ніч на території району минула без надзвичайних ситуацій:

     – Бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає. Щодо ситуації на Херсонському напрямку, то вона без суттєвих змін.

     Для більш оперативного інформування щодо подій в районі та комунікування створено телеграм-канал. Тож закликаємо мешканців приєднуватися за посиланням: https://t.me/Yevtushenko_E

     Мешканцям Зеленодольської та Апостолівської громад пропонують евакуюватися. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів про те, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку фронту зберігається напруженою, але завдяки вмілим діям українських військових перебуває під повним контролем Збройних Сил України:

     – За офіційною інформацією Міністерства Оборони України, ворог зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні проведення нашими військами контрнаступних дій, проводить дистанційне мінування. Зокрема, окупанти провели мінування окремих ділянок узбережжя річки Інгулець за кордоном Давидів Брід – у с. Калінінське.

     Що стосується ситуації у самому Кривому Розі та районі, то вона повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією і ЗСУ. Вся інфраструктура міста працює. Триває робота зі зміцнення оборони міста.

     Олександр Вілкул розповів, що вчора була проведена евакуація 76 жителів Зеленодольська, Високопілля, Малої Костромки та Великої Костромки:

     – Вже евакуйовано та прийнято у Кривому Розі понад 30 тисяч людей лише з прифронтових громад Криворізького району та Херсонської області. Усі, хто хоче евакуюватись – мають таку можливість. Ми одна країна і повинні допомагати один одному, – акцентував посадовець.

     Очільник військової адміністрації звернувся до мешканців Апостолівської громади та закликав не виходити на вулицю, нічого не чіпати! Також у зв’язку з тим, що громада знаходиться близько до лінії зіткнення, запропонував мешканцям евакуюватися до Кривого Рогу, тому що залишатися зараз надзвичайно небезпечно.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul/posts/pfbid026hS3bTS5acLryJGcFC9Dkmz8DRwzra8yjQyFN1BqPTg4uXEJt4zozsnuwGEkBJTFl

     Як бачимо, війна триває, і вона продовжує забирати життя людей і руйнувати населені пункти нашої Дніпропетровщини. Тому зараз всім важливо не розслаблятися, бути дуже уважними та берегти найцінніше, що у нас є – це життя. Віримо, що зуміємо вистояти та Перемогти у цій війні! Дякуємо нашим Захисникам за кожен новий ранок! Бажаємо кожному витримки та сили, щоб здолати рашистську нечисть!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11