Олександр Шаповал: «Покров продовжує жити та впевнено наближати Перемогу!»

     Мер Покрова Олександр Шаповал відзвітував про ситуацію у місті в ході брифінгу, який відбувся у Дніпропетровській обласній державній адміністрації.

     Місто живе в умовах воєнного часу. За словами Олександра Миколайовича, Покров розташований за 25 км від територій, де зараз тривають активні бойові дії. Тому на сьогоднішній день ситуація в місті напружена, але контрольована завдяки нашим Захисникам та Захисницям, які стримують рашистів та не дають їм ступити на Дніпропетровщину.

     – Покров живе в умовах воєнного часу. У нас працюють всі комунальні підприємства. Функціонує і містоутворююче підприємство – Покровський гірничо-збагачувальний комбінат, зарплатня виплачується вчасно. Мешканці в повному обсязі отримують медичні, соціальні та комунальні послуги. Також у достатній кількості продукти харчування, лікарські засоби. Якщо говорити за наявність пального, то з трьох АЗС, які функціонують на території міста, на одній можна придбати бензин 92 та 95 марки, на іншій – скраплений газ, – повідомив очільник міста.

     Що стосується забезпечення пальним критичної інфраструктури, то, навіть під час початкової кризи, транспорт працював без збоїв завдяки тому, що в місті був заздалегідь зроблений 2-місячний запас палива.

     Покров прихистив понад 2 тисячі переселенців. Посадовець розповів, що з початку війни до міста прибувають вимушені переселенці з найгарячіших точок України – Херсонської, Луганської та Донецької областей. Зараз кількість зареєстрованих біженців досягла цифри 2 тис. 120 осіб, серед яких – понад 600 дітей. Міська влада допомагає людям, які втекли від війни: надає продуктові набори, побутову хімію, одяг. Окрім цього, переселенці отримують психологічну підтримку, що також дуже важливо у цей складний час. Дехто з біженців вже влаштувався на роботу.

     У місті організоване дозвілля для підростаючого покоління. Під час літніх канікул маленькі покровчани мають змогу брати участь у цікавих заходах, організованих закладами культури та спортивними осередками міста.

     – У нашому парку ім.Бориса Мозолевського проводяться сеанси кіно під відкритим небом, різноманітні спортивні заняття, триває реалізація розвивального проекту «Mamaclub», де дітки разом з мамами пізнають світ, навчаються, граючи, – зазначає міський голова.

     Триває благоустрій території. Як акцентував Олександр Шаповал, у місті тривають роботи з благоустрою. Звісно настільки, наскільки це реально в умовах воєнного стану. Так, комунальники висаджують квіти, прикрашають місто зеленими насадженнями, наносять дорожню розмітку.

     Покровчани масово повертаються додому, бізнес – відновлює роботу. За словами очільника Покрова, мешканці міста, які з початком війни виїхали, наразі масово повертаються додому. 90% приватних підприємців та підприємств, які припинили свою роботу в перші дні військової агресії рф, вже її відновили. І це дуже добре, адже саме так, завдяки податковим відрахуванням, ми зміцнюємо економічний фронт та підтримуємо наших Захисників.

     “Ми переможемо. Це 100%!” – впевнений Олександр Шаповал. Мер міста відзначив, що всі мешканці Покрова працюють на Перемогу:

     – Дякую кожному, хто у цей складний час працює на своєму фронті. Вірю, що спільними зусиллями ми зможемо наблизити Перемогу!

     Підтримуємо бойовий настрій і крок за кроком продовжуємо рухатись уперед, наближаючи Переможний, мирний день, на нашій рідній українській землі!

     Джерело: https://www.youtube.com/watch?v=O4nYw7ijICM

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11