10 червня, Дніпропетровщина: ворожі удари – не припиняються, робота з укріплення ліній оборони – триває, віра в Перемогу – не зникає!

     Обстріли Криворіжжя та ракетний удар по Дніпровському району. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч та ранок в регіоні були напруженими:

     – Вночі ворог знову обстріляв Криворізький район. Під вогонь потрапили одразу три громади. У Зеленодольській громаді є руйнування. Окрім цього, 41-річна жінка отримала осколкове поранення. У Широківській та Апостолівській – без постраждалих.

     За словами посадовця, на ранок ворог здійснив ракетний удар по Дніпровському району. Попередньо, без постраждалих. Наразі з’ясовуються деталі цієї надзвичайної події.

     Сильна ранкова пожежа у Дніпрі з ворожою атакою не пов’язана.

     Горіло на одному з підприємств міста. Рятувальники вогонь уже приборкали.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/posts/pfbid0isaJ2TBa8WjDF2ezZgg3NxoLGiA8MWzeaT9ieXKM9AMdzhnrrJcZfRSpbd6cB8cTl

     Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що вчора вдень з мінометів ворог вдарив по Ганнівці, що в Широківській громаді. На щастя, ніхто не постраждав, руйнувань немає:

     – Ворожа артилерія поцілила на територію села в городи. У результаті перебито лінію електропостачання. Вже сьогодні аварійні бригади мають все відновити.

     Микола Лукашук також взяв участь у виїзній нараді керівників області та очільників міст, яка відбулася у Криворізькому районі під головуванням Валентина Резніченка. В ході зустрічі були обговорені нагальні питання громад, які піддаються постійним обстрілам російських окупаційних військ. Також учасники наради побували у Зеленодольську та на власні очі побачили результати “русского мира”:

     – Коли бачиш те, що росія робить з нашими територіями, з будинкам людей – лють стає ще сильнішою. Але ми все відновимо і виженемо окупантів геть з української землі. ЗСУ зроблять свою справу, держава – свою.

https://www.facebook.com/nbankr/posts/pfbid0irhcxq9NhkqJrjQxiDH4w949RkMWywt9PSKKj7dc7oyLtT1UY9u4em8NyFRrMeBDl

     Тримаємо стрій, віримо у ЗСУ. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що доба у нашому районі минула спокійно: бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає.

     Посадовець додав, що зараз наші мужні Захисники та Захисниці б’ють загарбників на Херсонщині і не дають їм можливості ступити на землю Дніпропетровської області. За це всі мешканці регіону їм надзвичайно вдячні.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid026xif9BcpfvNGpdy7HmjSqVohNaUvMUVxres8y7PB11nAzEsP3LbVK8bMDNoGf3Zxl&id=100025234411163

     Ситуація залишається напруженою. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул написав про те, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, але, завдяки мужності наших військових та їхнім умілим діям, перебуває під повним контролем Збройних Сил України:

     – За інформацією Міністерства оборони України та Оперативного командування «Південь», окупанти споруджують додаткові лінії оборони та мінують тимчасово окуповану територію. При цьому навіть використовують міни, виготовлені у 50-ті роки минулого століття. При спробі їх встановлення вже підірвалося кілька рашистів.

     За словами посадовця, місто працює над посиленням ліній оборони на всіх напрямках. Цю задачу виконують понад 100 одиниць лише важкої техніки. Також продовжується надання допомоги військовим.

     Триває розмінування. За добу на території Криворізького району надзвичайники знешкодили ще дві ракети від реактивної системи залпового вогню «Ураган».

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul/videos/343253884602941

     Об’єдналися заради Перемоги. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий доповів, що на вчорашньому засіданні керівників було розглянуто ситуацію у громаді, обговорено проблемні питання, які потребують негайного вирішення.

     – Зеленодольська громада одна з тих в області, яка найбільше потерпає від обстрілів, зустрічає біженців із Херсонщини. Наразі її можна назвати щитом Дніпропетровської області. Пишаюся тим, що мешканці нашої громади продемонстрували міцність та об’єднались. Адже часу на роздум немає. Треба діяти! І я впевнений, що разом ми обов’язково Переможемо! – акцентував Дмитро Невеселий.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0QyKBhgvC831LrcAvBf7KJdXRA2btZtg1NBR9S5kphXi8aXKnCJ5jhrB5V2rYWccul&id=100013474629316

     Ми також ані на секунду не сумніваємося у Перемозі України! Тому продовжуємо працювати, робити свій внесок у нашу Перемогу, підтримувати ЗСУ, молитися за кожного нашого Захисника і мир на рідній Землі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11