9 ЧЕРВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ОБСТРІЛИ КРИВОРІЖЖЯ, ДОПОМОГА МЕШКАНЦЯМ ПРИФРОНТОВИХ ТЕРИТОРІЙ ТА ПЕРЕМОГА ЖИТТЯ

Криворіжжя потерпає від ворожих обстрілівКерівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про те, що ворог знову обстріляв Криворізький район:
– П’ять разів ударив з артилерії по Зеленодольській громаді. У Великій Костромці є руйнування будинків. Люди не постраждали.
 Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що вчора окупанти обстріляли артилерією район с.Велика Костромка, що на Криворіжжі:
– Поцілили в поля. На щастя, сам населений пункт під обстріл не потрапив.
Посадовець запевнив, що ситуація в регіоні контролюється Збройними силами України, окупантів на території Дніпропетровщини, як і раніше, немає.
 
На Дніпропетровщині повертаються до роботи дитсадки. Микола Лукашук додав, що область намагається жити нормальним життям, наскільки це можливо в умовах війни:
– До роботи потроху повертаються дошкільні навчальні заклади: нині 73 дитсадки в різних районах Дніпропетровщини приймають дітей. В кожній громаді, де запрацювали садочки, свій графік, зручний для батьків та вихователів. Заклади відкрились за умови наявності безпечного місця, в якому малеча може перебувати під час повітряної тривоги.
Що стосується переленців – наразі в області їх майже 257 тисяч. Людей приймають, розселяють та забезпечують найнеобхіднішим.
– Працюємо на Перемогу і йдемо до неї крок за кроком. Все буде добре,— запевнив очільник облради.
Все під контролем. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував, що доба в районі минула без пригод: ворожої техніки, бойових дій та окупантів на території немає.
Посадовець додав, що наші мужні ЗСУ продовжують бити ворога на Херсонському напрямку.
Євген Євтушенко розповів, що районна влада допомагає Захисникам, які тримають рубежі.
Ситуація напружена, але контрольована. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул акцентував, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту зберігається напруженою, але під повним контролем Збройних Сил України:
– Бойовий дух бійців наших частин високий, вони виявляють справжню військову майстерність, захищаючи рідну землю. Ворог продовжує вести позиційну оборону, мінує тимчасово окуповані території.
Як зазначив посадовець, окупанти не припиняють обстріли по всій лінії зіткнення. За даними Міністерства оборони України, під удар потрапили території в районі мирних населених пунктів Велика Костромка, Біла Криниця, Трудолюбівка та інші. У районі Князівки зафіксовано застосування ворогом бойової авіації. Внаслідок артобстрілу села Твердомедове поранення отримали двоє цивільних. Їх оперативно евакуювали до Кривого Рогу. Зараз їм надають усю необхідну медичну допомогу.
Також триває робота з розмінування територій:
– Вчора на території Апостолівської громади знешкоджено ще 3 ракети від «Урагану», кожна по 30 касетних боєприпасів та ще 5 таких боєприпасів окремо.
 
Не припиняємо вірити у Перемогу. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий доповів, що ніч у громаді минула неспокійно:
– Знову під обстрілом було село Велика Костромка. Будинки жителів зазнали пошкоджень та часткового руйнування, люди, на щастя, не постраждали.
Очільник міста додав, що ворога на території громади немає. Він попрохав мешканців бути уважними та обережними, берегти своє життя та життя близьких, адже окупанти все ще знаходяться не так далеко.
– Віримо в ЗСУ і допомагаємо, кожен на своєму фронті!– закликав Дмитро Невеселий.
Ми не маємо права втрачати віри у нашу Перемогу! Ми всі добре знаємо, що Україна вистоїть та здолає зло! Тож, продовжуємо підтримувати наших Захисників, тримаючи свій фронт!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11