Будьте обережні при виявленні підозрілих предметів! Застерігайте дітей!

     В результаті повномасштабного вторгнення та шквального вогню з боку росії, територія України всіяна великою кількістю боєприпасів, мін, розтяжок та інших смертельно небезпечних вибухових пристроїв.

    Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що лише протягом трьох днів – з 3 по 6 червня – піротехніки Дніпропетровщини знешкодили 354 боєприпаси!

     Всього ж, починаючи з 24-го лютого, в області знешкоджено 3151 боєприпас. Левова частина з них – сучасні снаряди. Російські загарбники залишають після себе лише розруху. На повне розмінування України підуть роки. Вдячний нашим саперам ДСНС за роботу в режимі нон-стоп! — написав посадовець на своїй сторінці у Facebook.

https://www.facebook.com/MVLukashuk/posts/364723949094842

     Співробітники ДСНС закликають суворо дотримуватись правил безпеки у разі виявлення будь-якого підозрілого предмету:

  • ні в якому разі не можна його чіпати руками;

  • за можливості, попередити про небезпечну знахідку осіб, які перебувають поряд;

  • позначити місце знаходження предмета;

  • відійти від знахідки на безпечну відстань (не менше 100 метрів);

  • негайно повідомити про виявлення підозрілого предмета до Служби порятунку за номером «101» або зателефонувати за номером «102» до Національної поліції.

     Надзвичайники акцентують на тому, що дорослим необхідно обов’язково проводити профілактичні бесіди з дітьми. Розповідати їм про загрозу, яку у собі несуть незнайомі предмети, наводити приклади того, чим може закінчитись така небезпечна “зустріч”. Наказуйте у разі виявлення знахідки, телефонувати дорослим і відходити від неї якнайдалі.

     Дотримуйтесь рекомендацій та бережіть себе!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11