6 червня, Дніпропетровщина: “тихий» початок нового тижня, зміцнення обороноздатності регіону та підвищена обережність

В регіоні та районі все спокійно. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко поінформував, що ніч минула з однією повітряною тривогою.

За словами посадовця, на ранок у всіх районах області ситуація спокійна та знаходиться під цілковитим контролем ЗСУ.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що протягом вчорашнього дня ворог не проводив обстрілів наших територій, і наразі ситуація у всіх, без винятку, громадах регіону контрольована.

Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко також написав про те, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає.

Бажаю вам гарного дня та продуктивного тижня, – зазначив посадовець.

Ситуація стабільна, хоча й напружена. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту зберігається напруженою, але стабільною та повністю контрольованою Збройними силами України:

Наші військові виявляють справжні мужність та героїзм. Вони ведуть не лише успішну оборону, а й проводять ефективні бойові дії на південному напрямку.

Як зазначив посадовець, за даними Міністерства оборони України, вчора окупанти вели штурмові дії в районі населеного пункту Біла Криниця. Але після вогневої поразки відійшли на раніше зайняті позиції. Завдяки вмілим діям ЗСУ ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці.

Орки ведуть обстріли прикордонних територій. Також Олександр Вілкул акцентував на тому, що, не маючи ані тактичного, ані стратегічного успіху, рашисти протягом минулого тижня продовжували обстріли по всій лінії зіткнення:

Обстріли ведуться з усіх видів реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії, танків, мінометів. Застосовуються варварські, заборонені Женевською конвенцією касетні та фосфорні боєприпаси. Фіксується й застосування бойової авіації.

Триває робота з розмінування територій. Так, з початку війни були знешкоджені вже понад 2 тисячі касетних та інших боєприпасів.

Місто працює та живе. Що стосується ситуації у Кривому Розі та районі, то вона стабільна і повністю контролюється Збройними Силами України та Військовою адміністрацією. Забезпечено роботу всієї критично важливої інфраструктури, всіх міських та екстрених служб. Триває поповнення стратегічних резервів міста продуктами харчування та медикаментами.

Олександр Вілкул наголосив на тому, що місто продовжує зміцнювати оборону:

Робота не зупиняється ні на хвилину, і ведеться на всіх напрямках – як більш, так і менш небезпечних. Продовжуємо забезпечувати військових необхідною технікою, будматеріалами, інструментами. Також продовжуємо серйозно допомагати нашим частинам у забезпеченні засобами захисту, зв’язку, автотехнікою та багатьма іншими.

Уважність – перш за все. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий написав, що кордони Дніпропетровщини під захистом ЗСУ. Разом з тим він закликав мешканців громади без необхідності не пересуватися вулицями та ходити лише видимими доріжками. Такі міри безпеки пов’язані з тим, що на території залишається багато нерозірваних ворожих снарядів, які несуть у собі загрозу.

Ні на мить не припиняємо вірити у наших мужніх Захисників! Знаємо – разом зуміємо вистояти та відновити мир на нашій рідній землі! Дякуємо кожному, хто тримає свій фронт, наближаючи нашу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11