2 червня, Дніпропетровщина: обстріли Криворізького та Синельниківського районів, нове призначення та праця задля спільної Перемоги

Окупанти обстріляли два райони області. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що Рашисти, використовуючи системи артилерійського вогню, стріляли по Зеленодольській та Апостолівській громадах. Трьома ракетами “Торнадо” була уражена територія Синельниківського району. Окрім цього, ворог вдарив по межах Херсонщини.

Повідомлення голови ОВА на ранковому брифінгу доповнила головний фахівець відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Дарина Цуркань:

У Синельниківському районі три ракети «прилетіло» до Великомихайлівської громади. Агресор бив з РСЗВ «Торнадо». Після обстеження територій рятувальники знайшли безпечні уламки снарядів та касетних елементів. Виявили і 10 небезпечних одиниць касетних елементів від «Урагану». Їх будуть знищувати піротехніки. Били і по Криворіжжю. На щастя, в обох випадках людей не зачепило.

https://adm.dp.gov.ua/news/vorog-obstrilyav-sinelnikivskij-ta-krivorizkij-rajoni

Новопризначення. Валентин Резніченко також повідомив, що до складу команди обладміністрації долучився військовий з 35-річним досвідом генерал-лейтенант Олександр Красноок. Відтепер він став заступником голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Олександр Красноок допомагатиме нам у важкій і копіткій роботі зміцненні обороноздатності області, – зазначив посадовець.

Автобіографічна довідка. Олександр Красноок – з військової династії. Його батько та дід були офіцерами. Сам він пройшов шлях від командира танкового загону до командувача Оперативного командування «Схід». Виконував завдання в Іраку. З 2014-го – захищав Україну в АТО: у Дебальцевому та на Донецькому напрямку.

В області все під контролем. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук відзвітував:

Наразі в громадах Дніпропетровщини все спокійно.

Разом працюємо задля Перемоги. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував, що доба у районі минула без надзвичайних подій:

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає. Щодо Херсонського напрямку, то там наші мужні ЗСУ йдуть контрнаступом на позиції ворога та звільняють населені пункти сусідньої області від окупантів.

Очільник району повідомив гарні новини стосовно того, що керівництво США затвердило новий пакет військової допомоги Україні на 700 мільйонів доларів. В ньому є реактивні системи залпового вогню, які так необхідні Україні, щоб якнайшвидше вибити ворогів з нашої країни.

Складно, але ми тримаємося. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів про те, що ситуація на криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, але її повністю контролюють Збройні Сили України:

Наші військові продовжують вести успішні бойові дії на південному напрямку. Ворог зазнає втрат у живій силі та техніці. Зокрема, за офіційною інформацією оперативного командування «Південь», у районі села Добрянка, це ще Херсонська область, але близько до кордону Криворізького району, ворожа диверсійно-розвідувальна група намагалася здійснити прорив у тил наших підрозділів. Але отримала потужну відсіч, і була змушена відступити на попередньо зайняті позиції.

Як акцентував посадовець, рашисти все більше зосереджуються на обороні. Так, за інформацією Оперативного командування «Південь», орками підірвано мости через річку Інгулець, у районі сіл Давидів Брід та Велика Олександрівка. Таким чином, вони намагаються протидіяти контрнаступу ЗСУ на півдні.

Разом з тим, ворог продовжує обстріли з різних видів реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії на всій лінії зіткнення. Зокрема, якщо говорити про Криворізький район, то знову під удар потрапила територія, прикордонна із Зеленодольською громадою. Дякувати Богу, жертв немає.

Під час мінометного обстрілу села Твердомедове Великоолександрівського району Херсонської області надзвичайно важкі поранення отримав 32-річний місцевий мешканець. Його відвезли до Кривого Рогу, і зараз за його життя борються лікарі.

За словами Олександра Вілкула, у Кривому Розі та районі ситуація повністю стабільна, контролюється Збройними силами України та Військовою адміністрацією. Триває зміцнення оборони по всьому периметру міста на всіх рубежах захисту.

Українці – сильний народ. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий відзначив, що територія області – під цілковитим контролем ЗСУ:

Наші мужні Захисники женуть орків з Херсонщини, за що ми всі їм надзвичайно вдячні.

Очільник Зеленодольська додав, що спеціалісти відновили водопостачання у с.Мар’янське-2, що було пошкоджене внаслідок ворожих обстрілів. Подякував тим, хто долучився до цієї важливої справи.

Українці – сильний народ, саме тому Перемога буде за нами!

Всі ми це добре знаємо! Адже ми – на своїй землі, і надзвичайно вдячні нашим Захисникам, котрі міцно тримають кордони Дніпропетровщини! Янгола-охоронця Вам! Віримо, що у Вас все вийде і Ви обов’язково повернетеся додому з Перемогою!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11