Дотримуємось питного режиму

     З початком спекотної літньої пори особливо актуальним для нашого підприємства стало питання забезпечення питного режиму для працівників. Керівництво комбінату доклало максимум зусиль задля дотримання всіх норм та правил роботи у літніх кліматичних і виробничих умовах. Вони прописані Законом України «Про охорону праці» та ст.167 Кодексу законів про працю. Ключовим документом, згідно з яким цього сезону буде відбуватися видача мінеральної води у підрозділах комбінату, став відповідний наказ «Про забезпечення працівників комбінату фасованою газованою водою у 2022 році». У рамках вищезазначеного документа, встановлено перелік цехів та професій, які працюють у «гарячих» підрозділах, та з урахуванням специфіки своїх обовязків, мають потребу у забезпеченні газованою водою. Її почали видавати з 1-го червня.

     Першочерговим правом на отримання мінеральної води користується технологічний персонал карєрів, фабрик, транспортних, ремонтних та допоміжних цехів. Ці люди забезпечуються водою з розрахунку 1 пляшка (1,5 л) на денну зміну. Загалом воду у літній період будуть отримувати 2 тис. 581 працівник нашого підприємства.

     Якщо говорити про загальну потребу комбінату у газованій воді на літній період (за температури повітря +28 ºС і вище), то цей показник складає понад 90 тис. пляшок, тобто більш ніж 135 тис. літрів води. Хто ж має право на отримання води у спекотний період? В окисних та карбонатних підрозділах до цього списку ввійшов технологічний та ремонтний персонал гірничих дільниць та роторних комплексів, а також машиністи та помічники машиністів екскаваторів і відвалоутворювачів.

     Згідно з наказом, воду видають і працівникам наших збагачувальних фабрик. Окрім технологічного та ремонтного персоналу, до переліку входять: механіки, електрики (енергетики), майстри виробничих дільниць, машиністи та помічники машиністів екскаватора на відвантаженні концентрату, машиністи насосних установок, конвейерів, кранів, промивальних машин, живильника, слюсарі /електрослюсарі чергові та з ремонту обладнання.

     Транспортники, зважаючи на їхню нелегку працю у спекотних кліматичних умовах, також будуть отримувати мінеральну воду. Так, в Автотранспортного цеху водою будуть забезпечені водії технологічних перевезень, вантажних автомобілів, машиністи гідравлічного екскаватора, автокрана, автогрейдера, бульдозера та крана у кар’єрі, слюсарі з ремонту ДСМ та тракторів, трактористи, водії навантажувача, машиністи трубоукладача, електрогазозварники, мідники та дорожні робітники.

     У Залізничному цеху воду видають машиністам та помічникам машиністів тепловоза й електровоза, машиністам-конструкторам локомотивних бригад, упорядникам потягів, електрогазозварникам, монтерам колії, оглядачам-ремонтникам вагонів, електромонтерам, черговим переїзду та стрілочного поста, слюсарям-електрикам з ремонту електрообладнання, майстрам, машиністам залізничного крану, залізничних будівельних машин, автомотриси, водіям дрезини, прийомоздавальникам вантажу та багажу, слюсарям-ремонтникам, трактористу, ковалю.

     Персонал ремонтних підрозділів також не залишиться без уваги. У Ремонтно-механічному цеху  газовану воду отримують майстри (старші майстри) з ремонту обладнання на фабриках, вулканізаторники, електрогазозварники, зайняті на різанні та ручному зварюванні, електрогазозварники, слюсарі чергові та з ремонту обладнання у кар’єрі і на фабриці, електрослюсарі чергові та з ремонту обладнання, майстри дільниці з вулканізації, механіки у кар’єрі, слюсарі-інструментальники, слюсарі з такелажу та вантажозахватним пристроям, машиністи крана, верстатники широкого профілю, токарі, фрезерувальники, зуборізники, ковалі на молотах та пресах, слюсарі з ремонту агрегатів.

     У Ремонтно-будівельному цеху водою будуть забезпечені: арматурники, бетонники, відвантажувальники на відвалах, дозувальники компонентів бетонних сумішей, муляри, трактористи, столяри, формувальники залізобетонних виробів та конструкцій.

     Питний режим буде збережений у Електроремонтному цеху. Воду отримають електрики у кар’єрі, вулканізаторники, електрогазозварники, слюсарі чергові та з ремонту обладнання на фабриках та в кар’єрах, електрослюсарі з ремонту обладнання, електромонтери з ремонту обладнання та ізоляції електрообладнання.

     Працівники допоміжних цехів також отримають бутильовану воду. У Теплосиловому цеху до такого списку ввійшли начальники дільниць, слюсарі чергові та з ремонту обладнання у кар’єрах і на фабриках, у відділі Технічного контролю – контролери продукції збагачення. Будуть з водою і спеціалісти Цеху мереж та підстанцій, а саме: майстри лінійної та виробничої дільниць, електрослюсарі з ремонту розподільних засобів, електромонтери оперативно-виїзної бригади. У Центральній енерголабораторії на одержання води можуть розраховувати: електрослюсарі чергові та з ремонту обладнання, інженер І категорії групи НК, провідні інженери групи ЕП. У Цеху телекомунікацій бутильована вода розрахована на спеціалістів наступних спеціальностей: електромонтер диспетчерського обладнання та телеавтоматики, електромонтер лінійних споруд електрозвязку та дротового мовлення, кабельник-спайник, майстер ЛКС.

     Служба забезпечення виробництва отримає газовану воду для водіїв навантажувача, вантажників, машиністів крану, зливників-розливників, Служба охорони – для охоронників на постах, розташованих у кар’єрах.

     Воду у літній період також отримують спеціалісти Служб головного геолога та маркшейдера.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11