26 ТРАВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ОБСТРІЛИ ЦЕРКВИ У ЗЕЛЕНОДОЛЬСЬКУ, ТЯЖКА ВТРАТА ПОКРОВА ТА ПРАЦЯ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ

Знову постраждала Зеленодольська громада. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч та ранок у нашому регіоні пройшли з тривогами.
Криворізький район знову потрапив під вогонь артилерії рашистів:
– Використовуючи системи залпового вогню, ворог знову вдарив по Зеленодольській громаді. Є руйнування, люди, на щастя, не постраждали.
Нічого святого. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що російських окупаційних військ, як і раніше, в області немає. За це він подякував всім, хто стоїть на варті нашого спокою
Очільник облради додав інформацію від керівника обладміністрації, акцентувавши на тому, що артилерійські снаряди, випущені рашистами у Зеленодольській громаді, поцілили по церкві. У результаті в будівлі пошкоджено вікна, огорожу та ворота:
– Це вже другий випадок в нашій області, коли окупанти поцілили по храму. Гатять без розбору. Це все, що треба знати про «русский мир».
Без паніки: все під контролем. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що на території району надзвичайних ситуацій не траплялося. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає. Що стосується ситуації на Херсонському напрямку, то там відносно спокійно.
Посадовець закликав мешканців району відпочити на вихідних та відкинути плітки про страшні наступи, думки експертів тааналітиків:
– Ми продовжуємо працювати задля вашого спокою. Все буде добре. Ми переможемо!
Місто понесло тяжку втрату. Міський голова Покрова Олександр Шаповал повідомив, що наша громада знову попрощається з Героєм:
– Старший сержант КАРПОВ Віталій віддав своє життя за те, щобйого діти жили під мирним небом України – у вільній, незалежній країні. Висловлюю свої щирі співчуття рідним. Вічна пам’ять і вічна слава Герою.
Прощання з КАРПОВИМ Віталієм відбудеться сьогодні, 28-готравня, об 11.00, на бульварі Т.Г. Шевченка. 
Також очільник міста акцентував на тому, що рашисти продовжують бити по мирним містам, але наші Захисники й Захисниці мужньо протистоять оркам. Воюють за нашу незалежність, за нашу землю.
Активно допомагаємо переселенцям. Щодо ситуації у Покрові, то вона контрольована, всі служби працюють. За словами посадовця, місто продовжує приймати вимушених переселенцівта надавати людям всебічну допомогу, у тому числі й психологічну, адже вони пережили жахи війни:
– Задля цього активно співпрацюємо з благодійниками. Так, декілька днів тому ми одержаличергову допомогу від UNHCR Ukraine – Агентство ООН у справах біженців в Україні, у рамках гуманітарної місії Благодійний фонд «Горєніє». Дякуємоза це Дмитру Бичкову, ЛюдмиліМиць, Олексію Савчук. Тільки за минулий тиждень допомогу отримали понад 600 родин, і ми постійно працюємо у цьому напрямку.
Олександр Шаповал додав, що вчора для школярів міста завершився навчальний рік, який був надзвичайно складним, враховуючи військовий стан у країні:
– Пишаюся нашими дітьми і вчителями, висловлюю вдячність батькам. Бажаю усім найшвидшої Перемоги і мирного неба!
Разом ми зуміємо повернути мир на рідну землю. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу доповів про те, що ситуація на криворізькому напрямку фронту зберігається напруженою, але стабільною. Наші військові успішно виконують усі поставлені завдання. Разом з тим, на думку посадовця, незважаючи на відносно стабільну ситуацію, треба бути готовими до будь-якого варіанту розвитку подій:
– Ми бачимо, що ворог продовжує обстріли по всій лінії зіткнення, продовжує посилюватися військовою технікою, проводить доукомплектування підрозділів, що зазнали втрат. Тому разом з нашими військовими продовжуємо дуже велику роботу щодо посилення всіх ліній оборони та забезпечення наших частин.
Щодо ситуації у Кривому Розі та районі, то вона під повним контролем наших Збройних Сил та Військової адміністрації. Уся критична інфраструктура міста працює стабільно.
– Разом вистоїмо, переможемо та обов’язково повернемо мир на нашу рідну землю!– впевнений Олександр Вілкул.
 
Не втрачаємо надії! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий закликав мешканців громади гуртуватися й усіма силами допомагати військовим та один одному задля якнайшвидшого наближення такого довгоочікуваного миру.
 
Ми також підтримуємо цей заклик та віримо, що разом зуміємо подолати будь-які негаразди. І наша рідна земля буде звільнена від окупантів завдяки героїчній мужності військових на передовій, та самовідданій праці українців в тилу. Віримо – Переможемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11