27 травня, Дніпропетровщина: ворожі авіаудари, знешкодження боєприпасів та довіра виключно офіційним джерелам

Область потрапила під авіаудари. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про те, що ніч та ранок минули неспокійно:

Маємо кілька «прильотів», і як наслідок – серйозні руйнування. Зараз рятувальники розбирають завали і шукають людей.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що ворожі ракети поцілили у Дніпровський район, в інших – ніч пройшла спокійно.

Посадовець зазначив, що протягом останніх днів на Дніпропетровщині збільшилася кількість повітряних тривог. У зв’язку з цим попрохав мешканців області неухильно дотримуватися правил безпеки.

Збройні Сили України палять ворога на передовій. Ми ж працюємо в тилу і робимо все, що від нас залежить, аби допомогти державі. Дякую кожному мешканцю області, який зараз на своєму місці робить для Перемоги все, що в його силах: сплачує податки, допомагає військовим, підтримує переселенців, бореться на інформаційному фронті. Разом ми нездоланні! Віримо в наших героїчних Захисників, віримо в Президента, віримо в Україну! – резюмував Микола Лукашук у своєму зверненні.

Віримо у ЗСУ, довіряємо тільки офіційній інформації. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував, що у районі все спокійно: бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає. За це він висловив величезну подяку воїнам ЗСУ, ТрО, нацгвардії, добробатів.

Євген Вячеславович додав, що вчора районом ширилися чутки про страшні наступи та масовані обстріли. За словами посадовця, подібні речі – ні що інше, як віртуальний різновид бойових дій окупантів, які прагнуть зламати сильний дух українців та їхню жагу до Перемоги. Тому він закликав довіряти лише офіційній інформації та не піддаватися паніці.

УВАГА! Увага, сьогодні навчальні стрільби. Може бути гучно, не хвилюйтесь, – попередив голова РВА.

Тож, зберігаємо спокій, витримку і віру в нашу ПЕРЕМОГУ!

Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що завдяки нашим військовим в межах навколишньої території району російських військ немає. Він попросив мешканців міста зберігати спокій та не довіряти чуткам і пліткам.

Ситуація напружена, але стабільна. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул у ході традиційного брифінгу доповів, що ситуація на криворізькому напрямі фронту залишається напруженою, але стабільною:

Наші Збройні Сили виявляють мужність та героїзм, всі частини перебувають на раніше зайнятих позиціях та успішно виконують поставлені бойові задачі. Триває серйозне зміцнення наших позицій на всіх лініях оборони.

Як зазначив посадовець, ворог продовжує обстріл на лінії зіткнення. Так вчора  були обстріли в районі Нововоронцовської, Високопільської та Кочубеївської громад. Територія Криворізького району, на щастя, під обстріли не потрапила. 
Також Олександр Вілкул доповів про те, що рашисти продовжують застосовувати касетні боєприпаси, заборонені Женевською конвенцією. А наші надзвичайники проводять величезну роботу з їхнього знешкодження:За вчорашній день в районі села Володимирівка Апостолівської громади наші сапери знешкодили 2 ракети від «Урагану», що не розірвалися. Кожна така ракета несе у собі по 30 касетних боєприпасів. Загалом з початку війни на території Криворізького району вже знешкоджено понад 1600 ворожих боєприпасів.
Посадовець також закликав усіх довіряти лише офіційним джерелам інформації, а не чуткам та вкидам, які розповсюджують через соцмережі.

Під надійним захистом та з вірою у Перемогу! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий зазначив, що ніч минула без обстрілів. Він додав, що на території населених пунктів Зеленодольської громади ворог відсутній, а кордони Дніпропетровської області – під надійним захистом ЗСУ.

Продовжуємо працювати! Кожен на своєму місці наближати нашу спільну Перемогу! – наголосив Дмитро Невеселий.

Впевнені, що Україна вистоїть, зуміє вибити всіх ворогів та повернути собі право називатися незалежною європейською державою! Ми докладемо максимум зусиль для того, щоб ця мрія мільйонів українців стала реальністю! Не втрачаємо надії та продовжуємо працювати задля нашої Перемоги! Все 100% буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11