18 ТРАВНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: РАКЕТИ ПО ДНІПРУ ТА ОБСТРІЛИ ГРОМАД, АЛЕ СИТУАЦІЯ ПІД КОНТРОЛЕМ!

     Ракетна атака по Дніпру. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зазначив, що ніч була тривожною, неспокійним видався і ранок:

     – За добу по області було випущено дві ракети. Одну збила наша ППО, уламки впали на приватне подвір’я: поранено жінку, пошкоджено 2 будинки. Друга потрапила по об’єкту транспортної інфраструктури. Його зруйновано. Ще вчора вдень наші військові збили над областю ворожий безпілотник – розвідник «Орлан».

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/posts/374894624672578

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/posts/374483711380336

     На ранок маємо один «приліт» та декілька обстрілів громад. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив про те, що внаслідок влучання ворожої ракети по інфраструктурному об‘єкту постраждалих немає, пожежу ліквідовано. Крім цього, окупанти знову обстріляли прикордонні території Зеленодольської та Апостолівської громад. На щастя, ніхто не постраждав:

     – Минулої доби ворог з «Градів» обстріляв прикордонні території села в Широківській громаді. Один зі снарядів впав в городи, перебив лінії електропостачання. Ніхто з людей не постраждав, всі будинки цілі. У всіх інших громадах нашої області наразі все спокійно. Ситуація контрольована.

    Посадовець зазначив, що на Дніпропетровщині розширився перелік територій, визнаних постраждалими у зв‘язку з військовою агресією:

     – Кілька днів тому до цього списку внесли Великомихайлівську громаду, нині – Маломихайлівську, Покровську та Межівську Синельниківського району. Всі вони внесені до переліку Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

     Внесення до списку Мінреінтеграції означає, що мешканці цих територій, чиє житло було ушкоджено внаслідок обстрілів і які вже виїхали чи планують виїхати з території громади, зможуть:

    • оформити статус внутрішньо переміщеної особи;
    • отримувати щомісячні виплати від держави;
    • отримати компенсацію за ушкоджене чи знищене житло.

     До цього списку раніше вже були внесені Широківська та Зеленодольська громади, які знаходяться в Криворізькому районі.

     – Щиро сподіваюся, що список Міністерства реінтеграції більше не поповнюватиметься. Вірю в нашу Перемогу. Здолаємо ворога, відбудуємо Україну!підсумував Микола Лукашук.

https://www.facebook.com/nbankr/posts/5412580845439410

https://www.facebook.com/nbankr/posts/5413872978643530

    В Нікопольському районі ніч минула без пригод. Про це повідомив голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко:

     – Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає. Критична та соціальна інфраструктура функціонує.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1143091846541952&id=100025234411163

     На лінії зіткнень суттєвих змін не сталося. Ситуація напружена, але й повністю контрольована. Така інформація від очільника військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександра Вілкула:
     – Орки ведуть постійний обстріл мирних населених пунктів. Зокрема, були обстріли в районі Трудолюбівки, Осокорівки, а з «Градів» поцілили в одне із сіл у Широківській громаді. Також орки проводять повітряну розвідку, за допомогою безпілотних літальних апаратів.
     Крім того, Олександр Вілкул зазначив, що за минулу добу було знешкоджено 41 касетний боєприпас у районі Великої Костромки та 4 ракети від «Урагану», що не розірвалися, в районі Володимирівки.
     Він подякував військовим та застеріг нетверезих водіїв, які автоматично ставатимуть благодійниками:
     – Хочу нагадати криворожанам – суворо дотримуйтесь всіх правил воєнного часу та комендантської години. А любителям випити за кермом нагадую: автомобіль із п’яним водієм – це гарний подарунок для наших частин Тероборони.
     Щодо палива, то у Кривому Розі продовжується робота з поповнення стратегічних запасів.


https://fb.watch/d4hMNdFL1u/

     – Кордони під захистом ЗСУ. Окупант відсутній, не втомлюється повторювати мер Зеленодольська Дмитро Невеселий:

     – Зараз наші хлопці вийшли за кордони Дніпропетровщини і закріплюються на Херсонському напрямку. Сьогодні дуже гарно відпрацювали. Дякуємо за це! Один із населених пунктів громади був під обстрілами. Ніхто з людей не постраждав.

     Очільник Зеленодольська застеріг повідомив, що вже багато мешканців повертаються додому. Але водночас застеріг – поки що цього не робити, бо ворог ще зовсім близько. Краще почекати, доки військові звільнять деякі населені пункти:

     – Я дуже хочу, щоб родини обʼєдналися. Ми всі чекаємо Вашого повернення, але ще трошечки потерпіть. Хлопці роблять все можливе, аби це сталося якомога швидше.

https://www.facebook.com/100013474629316/videos/674373950461509/

     Ми також хочемо дихати на повні груди та насолоджуватись природою, теплим сонечком під мирним небом України. Тому наполегливо працюємо, підтримуємо економіку і нашу героїчну армію, разом наближаючи таку жадану Перемогу!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11