4 травня, Дніпропетровщина: вечірній авіаудар, здобутки українських спортсменів та жахіття масованих артилерійських обстрілів звільнених територій

Ворожі ракети наробили лиха на залізниці. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко надав інформацію про те, що вчора ввечері два ворожі ракетні удари зруйнували залізничну інфраструктуру у Кам’янському районі. Одна людина отримала важку контузію.

Скільки часу потрібно на відновлення залізниці, поки не зрозуміло. Рух потягів зупинено, – відзначив посадовець.

 

Гарною новиною стало повідомлення про те, що наші військові збили над областю ворожий безпілотник. Також Валентин Резніченко розповів про досягнення українських спортсменів, які представляють нашу область на Дефолімпійських іграх, що проходять у Бразилії:

Маємо два «золота» у плаванні та одне «срібло» у карате. Чемпіонами стали плавці Артем Карниш та Ростислав Якубовський і каратист Микола Пантюшин. Українці вкотре довели, що вони – Переможці!

Допомога Україні від друзів. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що протягом ночі повітряних атак в області не було, і наразі ситуація стабільна та контрольована. Окупаційних військ на Дніпропетровщині немає.
Також очільник облради зазначив, що вчора прем’єр Великої Британії Борис Джонсон виступив перед українськими парламентаріями:
Політик розповів про те, що найближчим часом його країнанадасть Україні протикорабельні ракети та ракетні системи, панцирні машини для евакуації людей з окупованих територій, радари, дрони, та допомогу ще на 300 мільйонів фунтів. Окрім цього, Німеччина відправить до України гаубиці, а США мають додатково передати протитанкові ракети комплексу Javelin. Світ підтримує Україну. Світ на боці України. Завдяки допомозі партнерів наші ЗСУ битимуть ворога ще сильніше. Всі розуміють: ми зараз боремося не лише за свою територіальну цілісність. Ми боремося за майбутнє всього цивілізованого світу.
Микола Лукашук впевнений, що війна закінчиться нашою Перемогою, іна українській землі господарями будуть тільки українці.
Відголоски боїв стають тихішими. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає. Такожбуло сказано про те, що інтенсивність звуків роботи артилерії з Херсонського напрямку зменшується. За цю надзвичайно важливу роботу на благо рідної землі слід дякувати нашим мужнім ЗСУ.
Трагедії звільнених територій. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході брифінгу зазначив, що ситуація в територіальнійгромаді та регіоні повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією. Ворога на території Криворізького району немає. Наші війська героїчно виконують свої завдання на далекому периметрі оборони у Херсонській області.
За словами посадовця, лінія фронту проходить за 50 кілометрів від міста, її протяжність – 100 кілометрів. Орки продовжують обстріл мирних населених пунктів. Вчора були обстріли в районах сіл Миколаївка, Князівка, Тополине та низки інших.
Олександр Вілкул розповів про жахливі трагедії, які рашисти вчинили на території звільнених населених пунктів Херсонщини:
Село Заградівка було обстріляне ворожими градами. У результаті обстрілів загинула жінка, ще трьох людей поранено. Під час артобстрілів звільненої частини Високопільської громади поранені жінка та її п’ятирічна донька. Стан дитини був вкрай критичним. Слава Богу, поранених встигли доставити у Кривий Ріг. Лікарі провели складні операції. Завдяки професіоналізму медиків люди врятовані та отримують всю необхідну допомогу.
Очільник військової адміністрації запевнив, що триває робота з надання допомоги у забезпеченні всіх частин Криворізького гарнізону та будівництва укріплень. Також продовжується надання допомоги біженцям, що прибувають у Кривий Ріг.
Всі разом продовжуємо працювати на нашу Перемогу, зберігаємо витримку та спокій, віримо у наші Збройні Сили!
Наші ЗСУ б’ють рашистів, наближаючи Перемогу! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив, що ворог у громаді відсутній, кордони Дніпропетровщини – під надійним захистом наших ЗСУ:
Протягом вчорашнього дня було гучно – то наші хлопці передають оркам: «Ти ж хотів землі цієї, тож тепер змішайся з нею».
Дмитро Невеселий говорить про те, що ця війна показала всьому світові, які мужні у нас військові ЗСУ, які сміливі працівники ДСНС, національна гвардія, місцеві ТРО, котрі готові захищати свої міста і села. Всі вони щодня та щогодини всіма силами наближають нашу Перемогу!
 
Віримо, що ми зуміємо вистояти та пережити цю страшну війну завдяки незламності та силі духу! Знаємо, що на нас неминуче чекає Перемога і нова Україна, яку ми відбудуємо та зробимо найкращою у світі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11