28 КВІТНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ВТРАТА ГЕРОЯ, ОБСТРІЛИ ПРИКОРДОННИХ ТЕРИТОРІЙ, ЗНЕШКОДЖЕННЯ БОЄПРИПАСІВ ТА РОБОТА НА ВОЛОНТЕРСЬКОМУ ФРОНТІ

Знову обстріли прикордонних територій. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зазначив, що ніч минула спокійно, подякував за це нашим ЗСУ.
Але вже зранку ворожа ракета поцілила у колишній завод, розташований у Синельниківському районі. На щастя, без постраждалих та значущих руйнувань.
https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/posts/361571416004899
Посадовець також повідомив, що вчора окупанти, використовуючи касетні снаряди, тричі обстріляли селище Велика Костромка, що межує з Херсонщиною:
Людей, на щастя, не зачепило. Село частково залишилося без електроенергії. Над вирішенням проблеми працюють фахівці.
https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/posts/361196152709092
Гарною новиною стало те, що вчора вдень українські військові збили над Дніпропетровщиною ворожу ракету, уламки якої впали на галявину. Головне – ніхто не постраждав.
https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/posts/361196152709092
Тривають роботи з розмінування. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук написав, що ситуація в області контрольована – загарбників на території немає, до адміністративних меж Дніпропетровщини ворог також не наблизився.
За словами посадовця, надзвичайники зДСНС продовжують розміновувати територіюСинельниківського району, особливо ту частину, якамежуєіз Запорізькою та Донецькою областями:
За вчорашній день піротехніки знешкодили майже 40 одиниць касетних боєприпасів..
Микола Лукашук зазначив, що зараз спостерігається тенденція відмов окупантіввоювати проти України. У рф палають склади боєприпасів, що також не додає загарбникам бадьорості духу. Посадовець впевнений, що всі ці чинники обов’язково допоможуть Україні вибороти Перемогу та закарбувати у книзі пам’яті рядки про те, що армія рф є найбільшим злом у світі, про що дізнаються десятки поколінь.
https://www.facebook.com/nbankr/posts/5356515057712656
     А ось “пташки” у небі – українські. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає. Критична та соціальна інфраструктура функціонує.
     Посадовець вкотре акцентував увагу мешканців Нікопольщини на тому, що звуки роботи артилерії, які чують люди, долинають до Нікопольщини з інших територій. А ось “пташки” у небі – українські.
     Євген Євтушенко повідомив, що він провів засідання з волонтерами, в ході якого були обговорені плани спільної роботи, спрямованої на зміцнення обороноздатності району та підтримки земляків, які зараз знаходяться на «нулі».
     Місто втратило ще одного Героя. Міський голова Покрова Олександр Шаповал повідомив про втрату ще одного Захисника:
     – На війні з росією загинув наш земляк, старший лейтенант МАСЛАК Володимир Анатолійович. Безжальна війна забирає наших Захисників, Героїв. Людей, які віддають за свободу та незалежність Батьківщини найцінніше – своє життя. Вічна пам’ять Герою! Співчуття близьким…
     Подяка волонтерам. Мер Нікополя Олександр Саюк поінформував про те, що ситуація у місті стабільна завдяки військовим, що бережуть спокій мешканців. Посадовець подякував волонтерам, які тримають свій фронт, скеровуючи зусилля на допомогу нашим Захисникам:
     – Багато людей зараз допомагають плести маскувальні сітки, виготовляти тушонку, готувати сухі набори перших страв, шиють трикотаж для потреб військових тощо. Я надзвичайно вдячний їм за щоденну важку роботу, за якувони не просять нагород, не роблять піар-вистав з фото і відео звітами. Вони просто самовіддано допомагають наближати Перемогу.
     Посилили оборону. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що ситуація у Кривому Розі та Криворізькому регіоні перебуває під повним контролем ЗСУ та військової адміністрації:
     – Ворожі війська успішно стримуються на далекому периметрі. Найближчі точки бойових зіткнень – 50 км від міста і далі. Не розкриваючи воєнної інформації – вчора наші Захисники попрацювали дуже добре на упередження.
Разом із тим, рашисти продовжують масовані обстріли мирних територій, використовуючи тактику випаленої землі.
     За словами Олександра Вілкула, вчора орки обстріляли населені пункті на кордоні Херсонської області та Криворізького району:
     – Тричі обстріляли касетними снарядами Велику Кострому на кордоні з Херсонщиною. На щастя, жертв немає.
     Адміністрація разом із військовими продовжує роботу щодо зміцнення позицій. Як акцентував посадовець, останнім часом оборона міста та регіону значно посилилася, що дає впевненість у безпеці для людей при будь-якому розвитку подій. https://www.facebook.com/Oleksand…/videos/514954230250444/
     ЗСУ працюють на випередження. Голова міста Апостолове Андрій Оса відзвітував, що ситуація у громаді стабільна та контрольована. Він зазначив, що ворог, не маючи успіху у просуванні на землі, продовжує обстріли прикордонних населених пунктів Криворізького району із реактивних систем залпового вогню:
     – Рашистина магаються залякати нас, послабити психологічно, але самідуже деморалізовані. Будь-яке переміщення ворожих сил чи техніки бачать наші ЗСУ йодразу б’ють у відповідь. Б’ють результативно. Виважено, точно та впевнено знищують окупанта за окупантом. Ми у себе вдома, тому захищатимемось до останнього! Слава ЗСУ! Переможемо!
     Віра у Перемогу. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив про те, що продовжуються обстріли територій громади:
     – Ці нелюди б’ють по по цивільним, житловим будинкам, підприємствам. Після обстрілів деякі населені пункти нашої громади залишилися без світла та газопостачання, але ми будемо відновлювати всі послуги. Головне зараз – це людські життя! Вірю – вистоїмо та Переможемо!
     Ми також всім серцем віримо, що Перемога буде за нами! Тож, не втрачаємо надії, не опускаємо руки та самовіддано працюємо, тримаючи свій фронт та забезпечуючи міцний тил для наших Захисників! За вікном – квітуча весна, життя вже перемагає смерть! І Україна обов’язково невдовзі розправить свої ПЕРЕМОЖНІ крила!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11