Оперативний звіт від Генштабу ЗСУ

     * За попередню добу підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил та Сухопутних військ було уражено 8 повітряних цілей: 1 літак, 1 крилату ракету та 6 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

      * Російські окупанти продовжують зазнавати втрат і на суходолі. Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 6 атак ворога, знищено 5 танків, 1 артилерійську систему, 22 одиниці броньованої техніки, 1 автомобіль та 1 зенітну установку.

     * Противник продовжує наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

      * Ворог нарощує темпи проведення наступальної операції. Практично на усіх напрямках російські окупанти здійснюють інтенсивний вогневий вплив. Найбільша активність спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.

     * На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін у діяльності підрозділів противника не відзначено.

      * Ворог намагається забезпечити утримання резервів Збройних Сил України на Сіверському напрямку та не допустити їх переміщення до Східної операційної зони.

     * На Слобожанському напрямку угруповання противника продовжує завдавати ударів та вогневого ураження артилерією по місту Харків.

      * Основні зусилля окупантів зосереджені на Ізюмському напрямку. Силами наявних підрозділів противник намагається провести наступ у напрямках Сулигівка-Нова Дмитрівка та Андріївка-Велика Комишуваха. З метою посилення угруповання, що наступає, до міста Ізюм, окупанти додатково перемістили підрозділи повітряно-десантних військ, а також до 500 одиниць техніки.

      * На Донецькому напрямку угруповання противника продовжує ведення активних дій на лінії зіткнення. Основні зусилля зосереджені на оточенні угруповання Сил оборони.

     * Для виконання зазначеної мети, на Лиманському напрямку, ворог покращив тактичне положення, намагається розвинути наступ на населений пункт Лиман. Загарбники проводять підготовчі заходи для форсування річки Сіверський Донець.

      * На Сєвєродонецькому напрямку ворог веде наступ на населений пункт Оріхове.

      * На Авдіївському напрямку, з метою захоплення Мар’їнки та Очеретиного, противник здійснює інтенсивний вогневий вплив.

    * На Курахівському напрямку, за підтримки артилерії, окупанти ведуть наступ на напрямках Старомайорське-Велика Новосілка та Любимівка-Зелене Поле.

      * На Таврійському напрямку підрозділи противника продовжують проведення демонстраційних дій та маневрів з метою введення в оману та недопущення перекидання наших військ на інші напрямки. Окупанти продовжують використання аеродрому Мелітополя для базування та польотів літаків штурмової авіації Су-25, ударних вертольотів Ка-52 та транспортно-бойових Мі-8.

     * На Південнобузькому напрямку угруповання противника основні зусилля зосереджує на напрямках Херсон-Миколаїв та Херсон-Кривий Ріг.

      * Ворог у результаті штурмових дій закріпився в районі населеного пункту Таврійське, намагається здійснювати вогневе ураження по позиціях наших військ у районах населених пунктів Олександрівка і Нова Зоря. У районах населених пунктів Станіслав та Молодецьке нарощує підрозділи реактивної та ствольної артилерії.

      * З метою коригування та оцінки результатів вогневого ураження ворог провів повітряну розвідку в районі населеного пункту Затока.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

https://www.youtube.com/watch?v=L3Yru_x7W7E

     Слава про стійкість і незламність Збройних Сил України прокотилася світом. Тепер до рук наших військових прибуває все більше ефективної зброї. Російські окупанти приречені на поразку, бо застаріла російська техніка згодиться хіба що в господарстві завзятих українських фермерів. Віримо в нашу армію! Молимось за Захисників і наближаємо ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11