27 квітня, Дніпропетровщина: обстріли прикордонних територій з руйнуваннями, пожежами та постраждалими, загроза від снарядів, користь від зрадників та готовність до Захисту своєї землі

Ворог продовжує артилерійські обстріли. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про те, що ніч минула неспокійно:

Окупанти, використовуючи артилерію, обстріляли Зеленодольську громаду. Постраждало підприємство енергетичної інфраструктури: там стався витік мастила, що спричинило сильну пожежу. На жаль, один працівник зазнав поранень обличчя уламками скла та зараз доставлений у лікарню. Наші мужні рятувальники за декілька годин зуміли приборкати полум’я.

Окрім цього, під обстріли потрапило саме місто Зеленодольськ, а також села Мар’янське та Велика Костромка.

Також очільник ОВА повідомив, що вчора вдень силами наших військових з ПЗРК «Ігла» було збито ворожу ракету. Уламки впали в полі. На щастя, ніхто не постраждав:

Слава нашим військовим! Дякуємо за врятовані життя мешканців області!

Окупанти розкидають небезпечні снаряди. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук акцентував, що ворога на Дніпропетровщині немає. Він додав, що вчора вдень у Криворізькому районі на земельні ділянки місцевих жителів прилетіло два ворожих касетних боєприпаси. На щастя, ніхто не постраждав. Будівлі та комунікації ушкоджень не зазнали.

Ще кілька «прильотів» ворожих снарядів зафіксовано в Синельниківському районі, на межі з Запорізькою областю та Донеччиною. Так само – в поля, постраждалих немає, — відзначив Микола Лукашук.

Окрім цього, в лавах сил Тероборони Дніпропетровщини Службою безпеки України було виявлено агента ФСБ, який передавав ворогу інформацію щодо обороноздатності області. СБУ заздалегідь знали про наміри чоловіка, тому зраднику надавали неправдиві дані. Наразі він під вартою. Також неподалік Нововоронцовки, що на Херсонщині, на самому кордоні з Дніпропетровською областю, наші Захисники взяли в полон військовослужбовців рф.

Посадовець запевнив, що кордони Дніпропетровщини надійно захищені, область повністю готова до оборони.

 

Ми чуємо відлуння бойових дій. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко написав, що ситуація в районі контрольована:

Так, мешканці чують гучні звуки, але це – відлуння бойових дій, які тривають на іншій території. У нашому районі бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає.

Керівник району зазначив, що Збройні Сили України продовжують надавати потужну відсіч агресору.

Ситуація напружена, але контрольована. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив про те, що ситуація у місті та регіоні стабільна, території під т контролем ЗСУ та військової адміністрації.

За словами посадовця, обстановка на лінії зіткнення з ворогом, що за 50 км від Кривого Рогу, в Херсонській області, залишається напруженою. Але ЗСУ проводять успішні операції.

Вночі ворог здійснив масовий артилерійський обстріл. Були влучання в елеватор у селі Мар’янське, пожежні вже приборкали вогонь. Ще одним об’єктом, постраждалим від рук рашистів, стала Зеленодольська ТЕЦ – руйнування суттєві. Поки невідомо, скільки часу знадобиться для відновлення роботи станції.

Олександр Вілкул поінформував, що в одному з бойових зіткнень наші Захисники взяли в полон трьох військовослужбовців рф. Завдяки цьому було отримано додаткову, важливу, інформацію стосовно намірів ворога.

Активність окупантів не зменшується й у питанні обстрілу територій району з використанням систем залпового вогню:

Вчора велися обстріли в районі мирних населених пунктів Нововодмитрівка, Біла Криниця, Миколаївка, Мала Шестерня, Трудолюбівка, Осокорівка. Серед мирних мешканців – один поранений.

Окрім цього, орки продовжують розкидати міни. Так, тільки за останній тиждень у Криворізькому районі було знешкоджено 112 ворожих боєприпасів. З початку вторгнення рф рятувальники ліквідували 1548 небезпечних предметів на Дніпропетровщині. Посадовець закликав людей бути дуже обережними. У разі виявлення підозрілих предметів одразу викликати надзвичайників – «101» та поліцію – «102».

Зберігаємо витримку та спокій. Віримо у наші Збройні Сили та Перемогу!, – підсумував Олександр Юрійович.

Так… війна триває, і не проходить повз нашу область. Але кордони Дніпропетровщини надійно захищені. Тому ворог спроможний тільки підступно, використовуючи небо і дальню артилерію, вражати об’єкти з великої відстані та розкидати боєприпаси. Та провокаційні дії рашистів нас не злякають! Ми продовжуємо захищати свою землю, підтримувати Захисників та постраждалих цивільних. Наша віра – непохитна, наша воля – міцна, як броня, наша любов до України та своїх рідних – настільки безмежна і неосяжна, що жоден ворог не зможе нас “денацифікувати”. Його пусте і ганебне єство ніколи не зламає нашого багатого внутрішнього світу. І на 63-й день російського вторгнення, після завданих болю і страждань, тисяч втрачених життів та стертих з обличчя землі мирних населених пунктів, не втомлюємось промовляти: “Доброго ранку, ми з України, і надзвичайно пишаємося цим!” Разом до ПЕРЕМОГИ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11