26 квітня, Дніпропетровщина: Зеленодольська громада знову під загрозою, про що говорять голосні звуки, які ми чуємо, посилення гуманітарної допомоги Покрова, а головне – відсутність окупанта на території області та продовження життя, котре попри все ПЕРЕМАГАЄ

Віримо – Переможемо! Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив про те, що ніч минула спокійно. За словами посадовця, область знову отримала необхідне військове приладдя, яке допоможе нашим Захисникам протистояти загарбникам.
Також очільник розповів, що за минулу добу на Дніпропетровщині народилися 27 діток, а всього за 2 останні місяці на світ з’явилися 2 489 маленьких українських немовлят:
Життя триває, а це значить, що ми обов’язково Переможемо! – підкреслив посадовець.
Обстріл Зеленодольської громади. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук поінформував, що наразі в області все спокійно. В регіоні російських окупаційних військ немає. Але ворог, який знаходиться на Херсонщині, не полишає спроб просунутися до адміністративних кордонів області. Окупанти здійснюють підступні обстріли територій, але ЗСУ надають гідну відсіч:
Вчора рашисти обстріляли територію Зеленодольської громади. На щастя, минулося без постраждалих.
Керівник додав, що союзники надаватимуть Україні свою підтримку: Британія – бронетехніку, Міноборони США – зенітні комплекси Stinger, ПТРК Javelin та інші:
Війна продовжується, але ми всі бачимо, що тих цілей, на які розраховували російські окупаційні війська, вони не досягли. Тому зараз намагаються залякати нас ракетами, посіяти паніку серед населення. Втім ворогу це не вдасться. Вірте в Збройні Сили, вірте в Президента, вірте в Україну. Всі разом Переможемо!

Голосні звуки – що це та звідки вони лунають? Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко наголосив, що техніки та живої сили окупантів на нашій території немає.
Окрім цього, очільник району надав важливу інформацію та заспокоїв мешканців Нікопольщини, які постійно чують досить гучні звуки і непокояться з цього приводу.
За словами Євгена Євтушенка, такі звуки – ні що інше, як робота артилерії. Саме її використання створює два види звуків: перший – під час залпу, коли установка надсилає боєприпас до цілі, другий – під час вибуху при ураженні цілі. Те, що бентежить багатьох, в більшості випадків – звуки залпу, а не звуки вибуху.
Також він пояснив, що в умовах забудови, особливо міської, звукова хвиля декілька разів відбивається від будівель, що створює ілюзію збільшення кількості звуків замість одного та змінює його напрямок:
– У зв’язку з тим, що більшість людей не розрізняють звуки залпів та вибухів. В оману також вводить багаторазове відбиття звукової хвилі від будівель, тому виникає враження, що бойові дії поруч. Насправді, це не так. Вони тривають за межами території району на достатньо великій відстані.
Ми дякуємо Євгену Євтушенку за таке докладне пояснення. І слава Богу, що наразі ситуація в районі складається саме таким чином. Неймовірна вдячність ЗСУ за нашу відносну безпеку. Але маємо розуміти, що війна триває, і, на жаль, вона дуже близько… Тому тримаймо стрій, зберігаємо «холодний розум» і наближаємо нашу спільну Перемогу!

Подяка волонтерам. Міський голова Покрова Олександр Шаповал висловив слова вдячності волонтерам, які опікуються нашими Захисниками та переселенцями:
– Вже не вперше у місто прибув вантаж гуманітарної допомоги для наших Захисників та переселенців від волонтерів Міжнародного Християнського Благодійного Фонду «Авігея». Дякую за це Андрію та Галині Войт, а також Катерині Брицькій. Така допомога вкрай необхідна у цей непростий час.
Обстріли та гідна відповідь. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул написав про те, що ситуація напружена, але повністю контрольована. За словами посадовця, у районі одного з населених пунктів Херсонщини, який розташовується неподалік від лінії фронту, наші Захисники знищили значну кількість ворожих боєприпасами та велику особового складу ворога – понад 70 рашистів.
Також було зазначено, що за останню добу значно збільшилася інтенсивність обстрілів із боку ворога:
Вчора окупанти обстріляли території населених пунктів Новопавлівка, Нововоронцовка, Трудолюбівка, Князівка  та інших. Жертв, дякувати Богу, немає.
Орки декілька разів намагалися переходити в атаку на лінії зіткнення, що проходить в глибині Херсонської області. При цьому вони використовували бронетехніку та піхотні підрозділи:
–  Завдяки мужності та героїзму наших солдатів ці нелюди успіху не мали. У результаті зіткнення ворог відступив, зазнавши значних втрат у техніці та живій силі. Слава нашим ЗСУ!
Як зазначив Олександр Вілкул, у місті спостерігається зростання кількості біженців з Херсонщини, вони отримують всю необхідну допомогу. Посадовець акцентував на тому, що мешканці міста, котрі здають своє житло або приймають до себе переселенців, мають право на участь у державній програмі з компенсації витрат на комунальні послуги. Детальну інформацію кожен може отримати на сайті міськради.
–  Ми – один народ, одна країна, повинні і допомагатимемо один одному. Віримо у Перемогу, зберігаємо витримку та спокій.

Рятують майно, покинуте біженцями. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий написав про те, що вчора був важкий день – територія піддалась обстрілам. Він порадив людям без потреби не виходити на вулицю, і бути поряд із безпечними місцями.
Також повідомив, що представники Нацгвардії, Тероборони та комунальних підприємств намагалися забрати велосипеди, покинуті людьми на кордоні з Дніпропетровщиною, а також інвалідні візки і дитячі коляски:
 –  Все це люди покинули, коли тікали від окупантів на  Херсонщини. Нам вдалося забрати лише 10% від залишеного, тому що почався обстріл. Всі речі зараз знаходяться на складі одного з комунальних підприємств. Після війни власники зможуть їх забрати.
 
Продовжуємо вірити у краще, підтримуємо наших Захисників! По іншому й бути не може! Адже на дворі весна – пора розквіту та Перемог! У кожному куточку України, незважаючи ні на що, вирує життя! А це може означати тільки одне – нас, українців, не подолати!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11