18 квітня, Дніпропетровщина: ранкові авіаудари, комендантська година з 22.00, перший загиблий на Криворіжжі та робота з розмінування територій

     Окупанти знову завдали ракетних ударів. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що ніч минула відносно спокійно, але вже зранку окупанти завдали авіаударів по області. Так, у Синельниківському районі ракета влучила в інфраструктурний об’єкт, двоє постраждалих. Наразі рятувальники вже приборкали пожежу, яка виникла у результаті ворожої атаки. У Павлоградському районі зруйновано залізничну інфраструктуру, на щастя, без людських втрат.
     Разом з тим, посадовець зазначив:
     – Нашій протиповітряній обороні вдалося збити 60% ворожих ракет. Ми робимо все, щоб захистити мешканців Дніпропетровщини, та впевнені – ми Переможемо!
     Посадовець також повідомив, що з 18 квітнякомендантська година в області буде скорочена – відтепер вона триватиме з 22.00 до 5.00.
     Ворог обстріляв Криворіжжя – є загиблий. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що наразі кордони нашої області – під надійним захистом ЗСУ, інфраструктура працює у штатному режимі.
     За повідомленням посадовця, вчора ворог здійснив обстріл околиць Криворізького району. У результаті одна людина загинула:
     – Це перша смерть цивільної особи від ворожих обстрілів на Криворіжжі. Ми цього ніколи не пробачимо та відплатимо за всі страждання, які рашисти принесли на нашу рідну землю. Гуртуймося та тримаймося – Перемога однозначно буде за нами!
     Микола Лукшук також розповів про те, що у Великодню ніч (з 23 на 24 квітня) комендантську годину буде скасовано. Це зроблено для того, щоб люди змогли відвідати богослужіння:
     – Керівники органів місцевого самоврядування вже отримали вказівку не вимикати вуличне освітлення і за потреби збільшити кількість громадського транспорту у ніч Великоднього богослужіння (з 23 на 24 квітня). Разом з тим, нагадую: вживанняалкоголю в громадських місцях заборонено.
     За безпекоюу святковий день в посиленому режимі стежитимуть співробітники Нацполіції разом з військовими ЗСУ.
     Найголовніше зараз – взаємодопомога. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів про те, що вихідні минули спокійно: техніки та живої сили окупантів на території Нікопольського району немає, критична та соціальна інфраструктура працює, дороги проїзні.
     За словами посадовця, тривають тренінги з основ володіння зброєю та медичної допомоги. Окрім цього, влада Нікопольщини не забуває про мешканців району та внутрішньо переміщених осіб – з нового тижня розпочнеться видача продуктових наборів та побутової хімії:
     – Продукти нам надіслала обласна військова адміністрація, а ось побутову хімію ми одержали з містаПокров. Також люди мають можливість отримати одяг. Центри видачі розташовуються в будівлі управління соціального захисту в с.Томаківка та у м.Нікополь.
     Очільник районної ради висловив слова безмежної вдячності ЗСУ, ТрО, добробатам та Національній гвардії України, які ні на хвилину не полишають оборону нашої землі:
     – Все буде добре. Ми переможемо!
     Ситуація під контролем. Міський голова Покрова Олександр Шаповал повідомив, що окупантів в області немає, а наші Захисники продовжують вибивати рашистів з Херсонщини.
     Що ж до ситуації у місті, то вона стабільна, працюють всі служби. Посадовець закликав покровчан дотримуватись комендантської години, котра з сьогоднішнього дня буде починатися о 22 вечора та завершуватися о 5 ранку. Не слід також ігнорувати звуки сирени.
     Ворог знову підступно обстрілює мирні села.Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу відзвітував про те, що на території Кривого Рогу та Криворізького району орків немає, лінія фронту проходить в глибині Херсонської області.
     За словами посадовця, ворог підступно обстрілює селища району системами залпового вогню «Град» та «Ураган», в тому числі й касетними ракетами:
     – Внаслідок вчорашнього обстрілу загинув 59-річний мешканець с.Мар’янське. Це – перша втрата серед мирного населення на території Криворізького району. Окрім того, є руйнування приватних будинків та господарських об’єктів.
     Тривають роботи з розмінування територій, котрі рашисти нашпигували зарядами із касетних ракет. Вчора сапери знешкодили 124 боєприпаси, за весь період роботи – понад 800.
     Треба неухильно дотримуватися заходів безпеки. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив, що ворог на території відсутній. Наші Захисники стоять на варті спокою мешканців Дніпропетровщини. Також у посиленому режимі працюють Національна гвардія, громадська оборона, поліція, надзвичайники.
     Очільник міста попрохав мешканців громади не переміщуватися вулицями міста без крайньої необхідності. Коли чутно постріли – слід негайно перейти до безпечних місць.
      Також Дмитро Невеселий закликав не ходити на дачі та до гаражів за водоспадом. Ця засторога пов’язана з величезною кількістю снарядів, які розкидані поблизу.
     За словами мера, сапери продовжують працювати над ліквідацією снарядів – за минулий день вдалося знешкодити 124 боєприпаси. Ці роботи будуть тривати й надалі. У разі ж виявлення небезпечних підозрілих предметів, мешканців просять негайно телефонувати “101” (Державна служба з надзвичайних ситуацій) або“102” (Нацполіція).

     Віримо в силу наших ЗСУ, гуртуємось та допомагаємо фронту! Не полишаємо молитов за наших Захисників і держави! Знаємо – Переможемо! І все обов’язково буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11