16 КВІТНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ДВА “ПРИЛЬОТИ”, ПРОВОКАЦІЙНИЙ ОБСТРІЛ ОКОЛИЦЬ КРИВОРІЖЖЯ, ГУМАНІТАРНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА РОБОТИ З РОЗМІНУВАННЯ

Два “прильоти”, головне – без жертв та втрат. Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив про два влучання ворожих ракет у будівлю птахофабрики, що розташована у Дніпровському районі. На щастя, об’єкт не працював, тому там нікого і нічого не було.
Провокації з боку окупантів тривають. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив про те, що наразі ситуація у громадах регіону контрольована, на території області військ агресора немає. Крім птахофабрики, вчора ворог здійснив провокаційні обстріли околиць Криворізького району на межі з Херсонщиною. На щастя, без людських жертв та ушкоджень об’єктівінфраструктури і житловихбудинків.
За словами посадовця, обласна рада та обласна військова адміністрація Дніпропетровщини працюють задля Перемоги:
– Ми займаємося формуванням резервного фонду обласного бюджету та матеріального резерву, які спрямовуються для забезпечення життєдіяльності регіону.
Посадовець порадив провести вихідні дні із користю: зустрітися з друзями чи рідними, переглянути фільм чи почитати книгу, адже життя – триває.
Дякуємо тим, хто стоїть на варті нашого спокою. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що у районі все спокійно, працюють критична та соціальна інфраструктура, дороги проїзні.
Посадовець акцентував, що триває формування продуктового запасу:
– Обласна військова адміністрація передала нам понад 40 тонн продуктів харчування, котрі були розподілені між громадами району.
Він також подякував всім, хто продовжує працювати задля нашого спокою та мирного життя: ЗСУ, ТрО, добробатам та Національній гвардії України, які мужньо боронять нашу землю.
 
В Покрові ситуація контрольована. Саме про це сьогодні вранці сповістив міський голова Олександр Шаповал:
– Все це завдяки нашим Захисникам, які героїчно протистоять оркам, з кожним днем наближаючи Перемогу та мир на нашій рідній землі.
 
Нікополь приймає переселенців. Мер Нікополя Олександр Саюк зазначив, що місто продовжує приймати переселенців та створювати належні умови для їхнього життя.
Посадовець подякував волонтерам і звичайним нікопольцям, котрі долучилися до спільної справи, і також наближають нашу Перемогу.
Триває робота зі знешкодження боєприпасів.Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул у ході брифінгу повідомив, що ситуація в місті та районі стабільна. Все під контролем ЗСУ та військової адміністрації: ворога на території області та регіону немає:
– Наразі лінія зіткнення з окупантами проходить у периметрі Херсонської області.
Посадовець зазначив, що ворог використав системи залпового вогню для обстрілів околиць Криворізького району. На щастя, жертв цих провокацій немає.
Олександр Вілкул також розповів про те, що місто допомагає військовим зводити нові укріплення та налагоджувати мирне життя у звільнених селах на Херсонщині.
Важливо й те, що триває розмінування територій:
– Тільки за вчорашній день знешкодили ще 182 боєприпаси. Всього ж з початку розмінування ця цифра сягнула 700 снарядів. Робота ускладнюється тим, що зараз активно росте трава, яка ускладнює пошук снарядів. Тому вкотре закликаю жителів Криворізького району пересуватися тільки дорогами загального користування.
Очільник військової адміністрації запросив містян на загальноміський День довкілля, щоб гарно попрацювати та зробити рідне місто ще красивішим та охайнішим.
 
Обстріли та розмінування територій тривають. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив, що вночі територія громади піддалася обстрілам:
– На щастя, ніхто з людей не постраждав. Це — найголовніше!
 
Також за словами посадовця, надзвичайники продовжують ліквідовувати снаряди:
– За весь час спеціалістами було знешкоджено майже 500 небезпечних знахідок. Але це не означає, що можна розслабитися – ще не всі снаряди знайдені та знешкоджені. Тому, якщо ви побачили невідомий предмет, то в жодному разі не наближайтеся до нього, не беріть до рук, одразу телефонуйте на “101”,“102” або на гарячу лінію міськради.
 
Продовжуємо вірити у наших хлопців із ЗСУ, молитися за них та гуртуватися навколо нашої спільної мети – Перемоги! Давай спробуємо відволіктись на вихідних. Не треба перевантажувати мозок перечитуванням стрічки новин. Психічне та моральне виснаження не призведе ні до чого корисного. Гарних Вам вихідних, приємних вражень від улюблених занять та спілкування з близькими людьми!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11