Як зібрати аптечку для надання першої допомоги?

     Думаю, що на 47-й день війни, кожен з нас уже став “експертом” зі складання тривожної валізки та аптечки. Але все ж таки рекомендація спеціаліста ніколи не завадить. Тим більше, лікар Державного воєнізованого гірничорятувального загону державної служби України з надзвичайних ситуацій Дмитро Бевз орієнтувався ще й на бюджетний варіант, доступний для кожного з нас. Отже, аптечка нам потрібна для запасу необхідних лікарських засобів у разі виникнення небезпечної ситуації. Всі розуміють, що у нас іде війна, тому ми маємо бути готові до будь-якої ситуації. 

Що повинна містити аптечка у військовий час?

  • Кровоспинний джгут.

  • Пакет перев’язувальний індивідуальний (складається з бинта (10 см × 5 м) і двох ватно-марлевих компресів-подушечок розміром одна 18 см ).

  • Жарознижувальні та знеболювальні препарати – парацетамол, анальгін, ібупрофен.
  • Протимікробний засіб, котрий застосовується при кишкових інфекціях – фталазол.

  • Анстисептики для знезараження ран – перекис водню, хлоргексидин.

  • Заспокійливий засіб – трикардин складається з трьох видів заспокійливих трав: валеріани, пустирника, гльоду. Цей препарат дуже корисний для тих людей, котрі постійно стресують і не можуть заспокоїтись самостійно.

  • Противірусний препарат – ремантадин.

  • Препарат для надання екстреної допомоги при серцевому нападі – нітрогліцерин. Його слід приймати по одній пігулці під язик, діє через 15 хвилин. Може реально полегшити стан людини до приїзду лікарів.

  • Сорбент – активоване вугілля.

  • Вологі серветки.

  • Йод.   

Рекомендації лікаря

     У міжсезонний весняний період, особливо з такою нестабільною погодою, як зараз у нас, Дмитро Бевз рекомендує купити в аптеці ревіт. Це – комплекс, котрий складається з вітамінів С, В1, В2, А. Він допоможе позбавитись дефіциту вітамінів, підтримати організм штучним шляхом, щоб укріпити імунітет.

     Крім цього, лікар наполегливо рекомендує дотриматись питного режиму. Перевагу слід надавати воді або солодкому чаю з лимоном – джерелом вітаміну С. Організм має бути наводнений.

Не слід забувати і про чудодійні часник та цибулю. Шматочок під час обіду не тільки не нашкодить, а навпаки підсилить Ваш імунітет та стане протидією вірусній хворобі. 

     Що ж, дотримуйтесь рекомендацій лікаря, зміцнюйте своє здоров’я та зберіть аптечку. Запас лікарських засобів ніколи не завадить. Нехай він Вам стане у нагоді тільки у мирний час, наприклад, щоб взяти з собою у родинну подорож на літній відпочинок! Бажаємо Вам міцного здоров’я і, звісно, мирного неба!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11