Рятувальники ДСНС розповідали працівникам комбінату про можливі ризики і небезпеки в умовах війни. Як уберегти себе та ближнього?

     Рятувальники Державного воєнізованого гірничорятувального загону державної служби України з надзвичайних ситуацій вже давно стали добрими друзями комбінату. За специфікою своєї діяльності, ці фахівці (загін, котрий дислокується у м. Нікополь) відповідають за техногенну та екологічну безпеку промислових підприємств нашого району. Основне спрямування роботи рятувальників – профілактичне, адже саме застереження та попередження будь-якої надзвичайної ситуації, є основним меседжем цієї служби. З цією метою вони приїздили до виробничих підрозділів підприємства у мирний час, завітали і в військовий. Проїхались фахівці ДСНС найбільш великими промисловими майданчиками комбінату. Командир 9-го загону ДВГРЗ ДСНС Володимир Беспалов та лікар Дмитро Бевз продуктивно поспілкувались з колективами окисних кар’єрів – Північного та Чкаловського №2, а також збагачувальних фабрик – Чкаловської та Олександрівської. Діалог вийшов пізнавальним, цікавим і корисним. Кореспонденти “ЗМ” стали його свідками, тому готові розповісти Вам про основні дії та першу допомогу у разі виникнення надзвичайних ситуацій. 

     Готовність захисної споруди та мета зустрічі з рятувальниками. Через повітряну тривогу профілактична бесіда рятувальників із колективом Чкаловської збагачувальної фабрики проходила у безпечному місці – бомбосховищі, розташованому на території підрозділу. До речі, фахівці ДСНС високо оцінили готовність захисної споруди, облаштованої для укриття людей у разі небезпеки. Так, вона забезпечена генераторними установками, системою вентиляції, водою, вогнегасниками, місцями для сидіння, аптечками. Місця у бомбосховищі точно вистачить всьому персоналу, котрий під час робочого дня знаходиться на території фабрики. 

     Перед початком зустрічі ми запитали у фахівців ДСНС по те, як змінилась їх робота з початком війни? На що наразі сконцентрована увага служби? Ось такою була відповідь:

     – З початком російсько-української війни ми несемо службу у посиленому режимі. Займаємось, як і раніше, забезпеченням техногенної безпеки у промисловості – на тих об’єктах, котрі знаходяться у нас на обслуговуванні. У першу чергу, звертаємо максимально посилену увагу на навички надання першої само- та взаємодопомоги, наразі вони стали особливо нагальними. Саме цим питанням ми присвячуємо наше спілкування з працівниками комбінату. Розповідаємо, як себе поводити у разі виникнення тієї чи іншої надзвичайної ситуації, пов’язаної з військовими діями. Звісно, головне – це порятунок людського життя. І дуже важливо, коли людина підготовлена до надзвичайної ситуації, відпрацювала навички надання першої медичної допомоги у спокійній атмосфері. Мозок у такому стані працює послідовно, запам’ятовуючи все необхідне. А в екстремальній ситуації він здатен акумулювати всі сили, перевести знання у дію, тим самим збільшити шанси на порятунок життя та допомогу ближнім.

     З метою, окресленою фахівцями ДСНС, ми і провели досить продуктивне заняття, у жвавій бесіді.

     Основні теми: як зібрати аптечку для надання першої допомоги; послідовність дій у разі: 1) фосфорних атак; 2) витоку хлору; 3) пожеж; 4) руйнування будівель; 5) отримання опіків; 6) виникнення кровотеч різних видів; 7) номери гарячих ліній м. Покров.

     Вважаємо за потрібне кожну із зазначених тем опублікувати окремо, щоб звернути необхідну увагу на важливу інформацію. Тож, слідкуйте за оновленням інформації в нашій групі та на Офіційному сайті підприємства.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11