10 КВІТНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ДОБА АНТИРЕКОРДІВ, ВТРАТА НІКОПОЛЬЩИНИ, ДОПОМОГА ВІД СЛОВАЧЧИНИ ТА ПОДЯКА ЗСУ, ЩО ЖЕНУТЬ ВОРОГА ГЕТЬ

Область піддалася численним авіаударам. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко відзвітував про те, що минула доба стала для області антирекордною: сирени лунали практично щогодини – випущені ракети потрапляли у різні райони:
– У Дніпрі ворожими ударами знищено інфраструктурний об’єкт. Унаслідок влучання виникла пожежа, котру рятувальники приборкували кілька годин. Є один постраждалий.
У Павлоградському районі ракета поцілила у промисловий об’єкт, зруйнувала приміщення і спричинила займання. У Дніпровському районі уламки збитої ракети спричинили загоряння будівлі фермерського господарства. Люди, на щастя, не постраждали.
 
Також Валентин Резніченко розповів про досягнення наших військових. Вночі вони збили над Дніпропетровщиною два ворожі безпілотники:
– Слава нашим військовим! Слава Україні!
 
Посадовець також повідомив, що у лікарнях області перебувають 15 дітей, що отримали поранення через ракетний удар по вокзалу у Краматорську. Він емоційно запевнив, що такі злочини не залишаться безкарними:
– Кожен ворог буде знищений! І вже скоро все буде Україна!
 
Українців не здолати! Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук акцентував на тому, що попри постійну загрозу авіаударів та артилерійських обстрілів, загарбників на території Дніпропетровщини немає:
– Я знаю, що Україна переможе. Чекаю цього дня і вірю, що він настане зовсім скоро. Допомагайте тим, хто поряд, підтримуйте один одного і вірте в ЗСУ. Разом українці нездоланні.
Втрата Нікопольщини. Нікополь поніс невимовну втрату. Захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від російських окупантів, героїчно загинув нікополець солдат Кордополов Захар Володимирович. Герою було 29 років…
Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого! Вічна пам’ять і слава Герою!
 
Допомога доброго друга. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив про те, що ситуація у районі спокійна: техніки та живої сили окупантів немає, критична та соціальна інфраструктура працює. Він закликав подякувати всім, хто забезпечує наш спокій: ЗСУ, бійцям Нацгвардії та Тероборони, поліції.
 
Окрім цього, посадовець написав про те, що Словаччина передала Україні зенітно-ракетні комплекси С – 300:
– Аналогічним ЗРК українські воїни боронять наше небо з початку війни. Такий дарунок допоможе ефективніше боротись з балістичними ракетами, літаками та іншими повітряними цілями окупантів.
І поки інші країни ЄС тільки ведуть розмови про свою стурбованість ситуацією в Україні, невелика країна-сусід Словаччина допомагає зброєю та відкрито висловлює свою позицію щодо російської агресії:
– Український народ мужньо захищає свою суверенну країну і нас також. Це наш обов’язок допомагати, не стояти осторонь і не нехтувати втратою людських життів під час російської агресії, — зазначив Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Хегер у соціальній мережі «Твіттер».
Ми надзвичайно вдячні реальній допомозі і сподіваємося, що інші країни візьмуть приклад та допоможуть Україні здобути Перемогу!
 
Ситуація під контролем. Міський голова Покрова Олександр Шаповал повідомив про те, що ворога на Дніпропетровщині немає, і наші Захисники міцно тримають оборону.
Щодо ситуації у Покрові, то вона відносно спокійна.
Посадовець закликав допомагати нашим Збройним Силам України та теробороні.
Реквізити Благодійного фонду «Наше-місто», рахунок:
UA663052990000026008050319531
ЄДРПОУ: 26237142 Банк отримувача: АТ КБ «Приватбанк».
У призначенні платежу обов’язково писати «благодійна допомога».
 
Дбаємо про дітей. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул відзвітував, що ситуація у місті та районі – під повним контролем ЗСУ.
Він також написав, що місто продовжує дбати про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування:
– Раніше ми евакуювали вихованців та співробітників двох Центрів соціально-психологічної реабілітації та Будинок малюка до Австрії. Зараз всі вони забезпечені комфортними умовами проживання, харчуванням та отримують весь необхідний спектр допомоги. Наразі відправили ще діток до Туреччини. Теж допомагаємо з усіх питань. Дякую МЗС, Мінсоцполітики та послу України в Австрії Василю Хімінцю за підтримку. Я впевнений, що ми обов’язково переможемо, Україна переможе і всі діти якомога швидше повернуться додому.
 
Ви виженемо ворогів 100%! Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий повідомив, що на території Зеленодольської громади окупантів немає, але, на жаль, вони знаходяться поряд, у населених пунктах Херсонщини, і тому боротьба триває:
– Хлопці ЗСУ докладають зусиль щоб гнати цей бруд з української землі. Впевнений, ми зуміємо відстояти рідну землю!
Посадовець розповів, що у місті було проведено патріотичну акцію – активні мешканці додали жовто-блакитних кольорів на центральному проспекті. Окрім цього, спортсмени провели тренування з футболу, адже спорт – це життя.
 
Допомагаємо ЗСУ, підтримуємо один одного та віримо у нашу спільну Перемогу! Слава нашим Захисникам!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11