3 КВІТНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ПОВІТРЯНІ АТАКИ, ВАЖЛИВИЙ ТРЕНІНГ, ПРИХОВАНА НЕБЕЗПЕКА ВОРОЖИХ СНАРЯДІВ

У суботу, 2-го квітня, ворог знову обстріляв ракетами Дніпропетровщину.Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про те, що вчора по обіді та ввечері окупанти здійснили ракетний удар по Павлоградському району:
– Одна ракета влучила у залізницю, суттєво пошкодивши колії та контактні мережі, що спричинило вибух вагонів. Рух потягів на цій ділянці зупинено, а рятувальники довго приборкували пожежу. За попередніми даними, загиблих немає. Друга ракета потрапила на відкриту місцевість і спричинила пожежу, внаслідок чого поранено одну людину.

Подяка за оперативність. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вибуховою хвилею пошкоджені шибки у житлових будинках Павлоградського району. Посадовець висловив подяку очільнику Павлограда Анатолію Вершині, котрий оперативно зреагував на те, що сталося, та направив на ліквідацію надзвичайної ситуації всі відповідні служби.

Провели важливий тренінг.Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що ситуація в районі контрольована, вся критична інфраструктура працює у штатному режимі. Також додав, що вчора було проведено вже другий тренінг для жителів району. Його темою стало надання першої медичної допомоги. Розповіли й про бойові навички поводження зі зброєю, а також тактика ведення міського бою.

Все під контролем.Міський голова Покрова Олександр Шаповал акцентував на тому, що кордони Дніпропетровщини під захистом, окупантів на території області немає. Слава Богу, ситуація у Покрові залишається стабільною.
Посадовець подякував всім, хто тримає оборону на фронтових та тилових позиціях, працює задля наближення Перемоги.
Трагедія з необережності.Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що ситуація у місті та регіоні знаходиться під контролем Збройних Сил України. Він нагадав мешканцям району про небезпеку, котру в собі несуть касетні заряди від ворожих систем залпового вогню, розкидані окупантами, котрі можуть вибухати не одразу, а протягом 40 годин:
– Жертвами таких зарядів у вигляді невеликих сріблястих циліндрів, розміром 5х2-2,5 см, стали батько та син. Вони знехтували правилами безпеки та принесли цю вкрай небезпечну знахідку додому. У результаті заряди вибухнули, що стало причиною загибелі обох людей.
Посадовець застеріг, що в разі знаходження подібних зарядів, їх заборонено торкатися. Треба негайно відходити та телефонувати за номерами відповідних оперативних служб –“101” чи “102”.
Гарною новиною стала перемога юної мешканки Кривого Рогу Ілони Прокопевнюк, котра виборола призове місце на Чемпіонаті Європи з вільної боротьби.
Подяка ЗСУ за спокій. Голова міста Апостолове Андрій Оса написав, що минула доба на території громади пройшла без надзвичайних подій. За це він подякував нашим Збройним Силам України, бійцям Нацполіції та Тероборони, котрі стоять на варті спокою мешканців району та всієї Дніпропетровщини.
 
Тож, дорогі земляки, будьте вкрай обережні з підступними пастками, які ворог навмисне залишає на наших територіях. Не наражайтесь на небезпеку – довірте ліквідацію таких “сюрпризів” фахівцям!
Ми ж з Вами продовжуємо тримати стрій, гуртуватися навколо нашої спільної мети, вірити у наших Захисників! Сьогодні – неділя, давайте присвятимо її нашим рідним та близьким людям: ще раз нагадаємо про те, що кохаємо, міцно обіймемось, посміхнемось, відповідаючи на посмішку наших діток. Саме такі людські цінності – найголовніший внесок у Перемогу над ворогом, котрий не знає, що таке почуття, тому й зазнає поразки.
 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11