Покров об’єднався у прагненні допомогти. Територіальний центр – осередок активної підтримки Тероборони та переселенців

    24-го лютого життя кожного українця змінилося раз і назавжди. З того страшного ранку, коли у двері мільйонів українців постукала війна, ми почали вчитися жити в умовах оголошеного воєнного стану. Хтось, будучи справжнім Патріотом України, відправився на передову, щоб стати на захист нашої держави, хтось – вирішив стати волонтером, та допомагати нашим Захисникам у тилу. І всі ці люди, кожен на своєму місці, дійсно здатні на Героїчні вчинки, адже кожен з нас, день за днем, наближає нашу спільну Перемогу, котра, віримо, настане зовсім скоро!
     Наш Покров також не стоїть осторонь подій в країні. Містяни об’єдналися та вирішили надавати допомогу тим, хто особливо її потребує в ці важкі часи. Так, в умовах воєнного стану міський Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), котрий очолює Наталія Даниленко, став пунктом збору благодійної допомоги, яку приносять небайдужі покровчани, а також постачають волонтерські організації, навіть з інших країн. “ЗМ” завітала у цей благодійний вулик і на власні очі переконались у тому, що тут постійно кипить робота.
     За словами Наталії Едуардівни, допомога, яка надходить до Терцентру, розподіляється, в першу чергу, між внутрішньо переміщеними особами, бійцями Тероборони, тими людьми, які оберігають наш спокій на блокпостах, а також покровчанами, котрі потрапили у складні життєві обставини: багатодітні сім’ї, громадяни похилого віку тощо.
     – До Покрова приїжджають переселенці, котрі зуміли виїхати із окупованих територій. Одні винаймають житло, інші – проживають у родичів або їх прихистили незнайомі, але дуже доброзичливі та співчутливі люди. Є й ті, хто приїхав до нашого міста, не маючи тут нікого і нічого. Таких людей місцева влада влаштувала до гуртожитків. Всі вони налякані, потребують психологічної підтримки. Зараз “наші гості” пристосовуються до нового життя та вірять у те, що невдовзі зможуть повернутися додому, обійняти своїх рідних. Наразі, що також дуже важливо, їм необхідна підтримка продуктами харчування, одягом, засобами особистої гігієни. Ми зі свого боку докладаємо максимум зусиль, щоб усіма силами підтримати таких людей. Наш Терцентр працює без вихідних. Велику допомогу надають звичайні мешканці міста, працівники МПК «Добробут», Управління освіти виконавчого комітету Покровської міської ради, котрі беруть участь у сортуванні одягу, а також розвантаженні благодійної допомоги. Зі свого боку активні покровчани постійно долучаються до надання допомоги. Буквально кілька днів тому мешканці селища Чортомлик зібрали консервацію, речі, постільну білизну, і ми привезли все це до Терцентру. Окрім цього, містяни приносять ковдри, продукти харчування. Ми надзвичайно вдячні кожному, хто підтримує людей і дарує частинку свого тепла тим, хто його наразі так потребує, – поділилася очільниця Терцентру.

     Наталія Даниленко наголосила на тому, що зараз покровчани, як ніколи, згуртувалися заради наближення Перемоги. Вона впевнена, що наша країна дасть відсіч ворогам та вкотре продемонструє своє прагнення до незалежності!

     Для тих, хто ще хоче підтримати наших Захисників, вимушених переселенців та соціально незахищених людей, повідомляємо нагальні потреби:
  • чоловіче взуття розмірів 43-45;
  • продукти харчування тривалого зберігання: макаронні вироби, крупи, печиво, цукор, чай, кава тощо;
  • засоби особистої гігієни.
     Тому, якщо у вас є така можливість і бажання допомогти, приносьте вищезазначене до Терцентру!
     ВАЖЛИВО! Тим, хто приїхав до Покрова з інших регіонів нашої держави, для отримання гуманітарної допомоги потрібно звернутись на телефонні номери гарячої лінії з питань реєстрації вимушених переселенців:
     (063) 162 34 81 – Катерина, (068) 205 81 35 – Аліна.
     (093) 121 90 88 – приймальна Управління праці та соціального захисту населення.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11