Останні військово-політичні новини стосовно України

     * Укрзалізниця повідомила про готовність “націоналізувати” вагон Віктора Медведчука, який розміщений на території його помешкання. Вагон планують використати для перевезення дітей та післяопераційних хворих.
     * Сьогодні, 14 березня, о 10:30, за київським часом, розпочалися відеоперемовини з Росією. Про це повідомив Давид Арахамія, учасник переговорів, керівник фракції «Слуга народу».
     * Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило, що за минулу добу протиповітряна оборона України збила 4 літаки, 3 вертольоти та безпілотник російських окупантів.
     * Головне управління розвідки МО України доповіло, що Росія відкрила 14 центрів вербування найманців у Сирії, на територіях, підконтрольних режиму Башара Асада. Найманців переправлять до Росії після короткого навчання. Передбачається, що вони будуть використовувати проти українців важку артилерію та снайперську зброю. Також підтверджено інформацію про підготовку Росією найманців з Лівії.
     * Відповідаючи на чутки про прохання Росії надати військову та економічну допомогу, прес-секретар посольства Китайської Народної Республіки у Вашингтоні Лю Пен’юй заявив, що йому нічого про це невідомо. Також він додав, що «пріоритетом Китаю є запобігання виходу напруженої ситуації в Україні з-під контролю»…
     * Папа Римський Франциск у своєму Твіттері декілька разів звернувся до всього світу з проханням молитися за мир в Україні та приймати українських біженців: «Перед варварством вбивства дітей, невинного і беззбройного цивільного населення, не існує жодних стратегічних причин, якими це можна обґрунтувати. Єдине, що потрібно, – це припинити неприйнятну збройну агресію до того, як вона перетворить міста України у цвинтарі».
     * Держсекретар США Ентоні Блінкен засудив ракетний удар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, що напередодні стався на Львівщині, недалеко від кордону з Польщею: «Жорстокість має припинитися».
     * Таку ж заяву у своєму Твіттері зробила Міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі: «Президент Путін повинен покласти край своїй невиправданій і жорстокій війні».
     * Український бойовий безпілотник «Байрактар» успішно знищив пункт управління вогнем артилерії російських окупантів. Відеопідтвердження у себе на сторінці опублікував Валерій Залужний, головнокомандувач ЗСУ.
     * Керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив, що Тростянець залишається окупованим російськими військами. Вони ведуть обстріли по житлових кварталах.
     * Президент Франції Емануель Макрон та Президент США Джо Байден домовилися про посилення санкцій проти Росії, підтримати Україну та спільно вжити всіх корисних ініціатив для припинення бойових дій. Крім того, Макрон повідомив Зеленському про додаткову допомогу для України.
     І все ж таки продовжуємо ВІРИТИ в те, що слова європейських та американських лідерів переростуть у рішучі дії, направлені на кардинальне припинення путінського божевілля!
     «За нас правда, за нас слава і воля святая!..» – Віримо у пророче Кобзареве слово та наших незламних ЗАХИСНИКІВ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11