Оперативна ситуація на Дніпропетровщині

     Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко зазначив, що наш регіон, як і вся країна, звертається до країн-членів НАТО з проханням негайного запровадження безпольотної зони над територією України для захисту цивільного населення, об’єктів світової культурної спадщини, об’єктів критичної інфраструктури, пошкодження яких може спричинити катастрофу світового рівня.
     Такі звернення вже підписали у Дніпрі, Покрові, Нікополі, Апостоловому, Кам‘янському, П’ятихатках, Синельниковому, Верхньодніпровську та інших містах і громадах області. Триває збір підписів серед мешканців громад.
     Окрім того, Валентин Резніченко доповів, що наша область відправила гуманітарну допомогу регіонам, що найбільш постраждали від війни в Україні.
     — У 11 вантажівках: макаронні вироби, крупи, борошно, вафлі, печиво, консерви, а також подушки, ковдри, матраци, вода та медикаменти, — зазначив очільник області.
     Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що нині до лав тероборони звернулося близько 20 тис чоловік. А ще є ЗСУ, поліція, Нацгвардія. Тисячі патріотів стоять на захисті спокою кожного жителя області. Посадовець подякував нашим захисникам за те, що сьогодні всі ми в безпеці.
     — Вчора десантно-штурмові війська зупинили колону, яка намагалися висунутися в сторону Дніпропетровщини з Харківської області (м. Балаклія). Техніку знищено, ворог зазнав значних втрат. Ми розуміємо їхні плани, знаємо про наміри. Розвідка та ЗСУ працюють і працюють потужно. Тут Україна. Була, є і буде.
     Міський очільник Покрова Олександр Шаповал відзначив, що всі підприємства критичної інфраструктури міста стабільно працюють та подякував покровчанам за витримку та збереження спокою.
     Мер Нікополя Олександр Саюк акцентував на тому, що «влада готова працювати 24/7 аби якомога скоріше зупинити вбивства наших співвітчизників!» Також було сказано, що міські служби працюють у штатному режимі, а наші захисники боронять спокій нікопольців, області та країни!
     Голова міста Апостолово Андрій Оса опублікував наказ голови райдержадміністрації — начальника Криворізької районної військової адміністрації Євгена Ситниченко, згідно з яким визначені обов’язкові вимоги до суб’єктів підприємницької діяльності району. У пунктах наказу йдеться про те, що підприємці повинні здійснювати розрахунки за придбаний (замовлений) товар у готівковій та безготівковій формі, виключити випадки відмови у безготівковому розрахунку. Також забороняється необґрунтоване підвищення цін на продукти та основні споживчі товари та встановити граничний рівень торговельної надбавки в розмірі 10% від оптово-відпускної ціни на такі товари. А якщо мешканцям відмовляють у безготівковій формі розразунку, або люди стали свідками значного необгрунтованого підвщення цін, то вони можуть звернутися на спеціальну гарячу линію міської ради. До порушників будуть вживатися дієві методи.
     Віримо, що весна обов’язково принесе нам Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11