ВОЄННИЙ СТАН В УКРАЇНІ: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПОКРОВЧАНАМ?

     Покров разом з усією Україною вже шостий день живе в умовах воєнного стану.

     На цей період впроваджено особливий безпековий режим. Майже в усіх областях, в тому числі на        Дніпропетровщині, діє комендантська година та встановлено блокпости.

     Комендантська година передбачає заборону перебування на вулиці з 20:00 до 6:00. Виняток становлять люди, які за службовими обов’язками у цей час повинні перебувати поза домом і мають відповідні посвідки. Особи, які знаходяться на вулиці в заборонений час, можуть вважатися членами диверсійно-розвідувальних груп або мародерами. Не потрібно пояснювати, які наслідки можуть бути для таких осіб.

     Виходити на вулицю дозволяється лише з метою переміщення до укриттів під час сигналу тривоги. Слідкуйте за повідомленнями у групі “Сирена міста Покров”.

     Якщо це в темну пору доби, не забудьте ліхтарик, тому що місто перебуває в режимі світлового маскування. Обов’язково беріть з собою посвідчення особи — місто патрулюється. І не лише під час комендантського часу. У країні війна, збільшується кількість підозрілих осіб, які можуть бути диверсантами. Будьте й самі пильними, повідомляйте, якщо вас щось насторожить.

     Також, аби уникнути непорозумінь під час проходження процедур контролю на блок-постах, дуже важливо дотримуватися певних правил. Під’їжджаючи — знизіть швидкість автомобілю, завчасно підготуйте документи для перевірки, вимкніть фари та увімкніть аварійне світло. Не ведіть фото -та відеозйомку. Без дозволу військових не виходьте з автомобіля. Чітко відповідайте на їхні запитання. Будьте готові на вимогу відкрити багажник та оглянути салон автомобіля. Після огляду та дозволу продовжити рух не набирайте швидкість різко.

     Необхідно з розумінням поставитися до таких заходів — це наша безпека, й суворо дотримуватися чинних обмежень.

     В контексті активної військової фази, усім нам варто зберігати спокій та холодний розум, не піддаватися на провокації, довіряти лише офіційній інформації. Паніка і дестабілізація грають на користь тільки ворогам, а не Україні та нашій громаді.

За інформацією прес-служби міського голови

https://pkrv.dp.gov.ua/news/voennuy-stan-v-ukrayini-scho-potribno-znatu-pokrovchanam-7411

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11