Вихідні під знаком Соборності

     Щороку 22 січня українці відзначають одне із найважливіших свят, нерозривно пов’язаних із здобуттям Незалежності. Це – День Соборності України.

     Звертаючись до історії слід зазначити, що буремні події національно-визвольних війн 1919 року посприяли проголошенню Акту Злуки, який було офіційно підписано між представниками Української та Західноукраїнської Народних Республік. Саме ця подія документально засвідчила об’єднання незалежних українських земель. У новітній історії нашої держави День Соборності почали відзначати з 1999 року. Особливою традицією стало об’єднання цілих областей у «живі ланцюги». Люди стояли пліч-о-пліч, тримаючись за руки – таким був символ Соборності України.

     Того дня біля пам’ятника Великому Кобзарю виконували патріотичні пісні та вірші про рідну Україну.

     Не забули хвилиною мовчання вшанувати пам’ять наших земляків, учасників АТО, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність рідної держави на Сході – Олександра Ісаєнка, Дмитра Стрільця, Олега Кравченка та Олександра Мокієнка.

 

     Завершився урочистий захід покладанням квітів та побажаннями подальшої єдності та мирного неба над рідним Покровом та всією Україною.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11