Євген КУШНАРЕНКО: «Велич рідної мови ми чуємо лише під чужим небом»

     Саме такі слова вимовив виконуючий обовʼязки механіка в карʼєрі колони КДТ Євген КУШНАРЕНКО. Коли на східних кордонах нашої країни розвʼязувався військовий конфлікт, взимку 2014 року, Євген перебував на заробітках у Сибірі.

     Для молодого хлопця було нестерпно бачити, як ганьблять його Батьківщину, тому він вирішив покинути роботу на чужині, повернутися додому, щоб стати на захист України.

     Повернувшись до рідної домівки та отримавши повістку від комісаріату, Євген Кушнаренко, в січні 2015 року, потрапив під четверту хвилю мобілізації. У складі танкової роти 14-ї окремої механізованої бригади бійці потрапили в зону антитерористичної операції, а саме під Артемівськ (зараз Бахмут). Йшли, змінюючи інші бригади на ротацію, через села, що під Волновахою, були біля Докучаєвська, неподалік залізничної станції Оленівка, і так рухалися вздовж лінії фронту на південь до Маріуполя.

     В зоні АТО Євген Кушнаренко перебував понад рік, мобілізувався у травні 2016-го. З того часу він працює на комбінаті машиністом бульдозера. А нам приємно усвідомлювати, що в колективі Покровського ГЗК є такі віддані країні патріоти, поряд з якими ми можемо відчувати себе у безпеці.

      Читайте більше в №35 «ЗМ».

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11