Представниці прекрасної статі на варті закону і інтересів комбінату

8 жовтня в Україні відзначається День юриста, котрий був заснований у вересні 1997 року. Він об’єднав юристів різних сфер діяльності. Це професійне свято тих, чия трудова діяльність підпорядкована гаслу: «Знати право, служити праву, захищати право». Разом із численними українськими юристами цей день святкують і працівники юридичного управління нашого гірничо-збагачувального комбінату. Там працюють освічені спеціалісти, котрі кожного дня підвищують свою кваліфікацію, намагаюсь бути в курсі всіх нововведень у різноманітних законах, нормами яких керується у своїй діяльності наше підприємство. В переддень їхнього свята ми хотіли б познайомити наших читачів з тими, хто трудиться в правовому полі комбінату та стоїть на варті закону та інтересів нашого підприємства.
Досвідчений керівник та чарівна жінка
Очолює юридичне управління Людмила Сорокіна. Вищу юридичну освіту з відзнакою Людмила Миколаївна отримала у Харківському Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого. Стаж її роботи на комбінаті складає майже чверть століття! Людмила Сорокіна відзначає, що обрана нею професія – цікава та надзвичайно відповідальна, професія небайдужих людей. Головними якостями, котрими повинен володіти професійний юрист – витримка, виваженість при прийнятті рішень, небайдужість до чужих проблем.
– Я завжди мріяла досягти у своєму житті чогось корисного, змогти надати кваліфіковану допомогу тим, хто її потребує. Спочатку я працювала в іншій сфері, але потім все ж зважилася кардинально змінити своє життя та розпочати його нову сторінку у якості юриста. Моїм першим завданням у професії стала підготовка претензій зі штрафними санкціями до контрагентів-постачальників за несвоєчасну поставку товару. Далі було багато роботи, і загартовування професійних якостей. Зараз я впевнена, що найкращі юристи – це люди, котрі мають сталеву силу волі, демонструють свій професіоналізм, уміють зважувати всі за і проти, і тільки після цього приймати остаточне рішення. Вважаю, що ці риси характеру притаманні саме жінкам. У нашому управлінні, наприклад, більшість працівників – це жінки. І я впевнена у тому, що саме вони зможуть відмінно справитися з поставленими перед ними задачами. Особливо, якщо це молодь. В юруправлінні працює чимало молодих людей, котрі, я впевнена, достойно переймають досвід старших колег, мій в тому числі, та вже зараз будують наше з вами майбутнє, – відзначає Людмила Миколаївна.
На посаді керівника юридичного управління Людмилі Сорокіній доводиться стикатися з широким колом проблем, питань – від господарських спорів, спорів із державними органами до вирішення проблем конкретних працівників комбінату. Левову частку часу займають питання землекористування та відводу земель для забезпечення роботи підприємства. Людмила Миколаївна виступає представником нашого комбінату та у якості адвоката бере участь у судових засіданнях. Бути успішною жінкою-юристом їй допомагає вивчення змін у законодавстві, багатий досвід судової практики, а також спілкування з колегами-адвокатами.
Своїм найбільшим досягненням у житті керівниця юридичного управління вважає те, що вона змогла відбутися як юрист та отримати найяскравіше тому підтвердження – посвідчення адвоката. Для кожного юриста – це чималий крок вперед у обраній спеціальності, більш висока ступінь професійних сходів, досягти котрої під силу далеко не всім. Але Людмила Сорокіна цю висоту взяла завдяки своїй невтомній праці, незгасаючому бажанню допомагати людям, любові до своєї професії та до навчання.
Окрім того, що Людмила Миколаївна – талановитий керівник, а її колектив – дуже дружній. При нагоді юристи разом і своєю очільницею збираються і навіть родинами, щоб поспілкуватися та гарно відпочити.
Гідно продовжує справу батька
Олена Добриніна – заступник начальника юридичного відділу. Прізвище Добринін добре відомо старожилам гірничо-забагачувального комбінату, так як батько нашої співрозмовниці – Олександр Єгорович, був досвідченим гірником та у свій час очолював наше підприємство. Мама працювала металургом.
Саме маючи такий гарний приклад працьовитих та відданих своїй справі батьків, Олена Олександрівна вирішила вступити до гірничого інституту. Разом з тим з юних літ вона обожнювала читати та дивитися детективи і навіть мріяла пов’язати свою долю з правоохоронною сферою. Пізніше ця мрія втілилась у реальність.
Щойно Олена Добриніна отримала диплом спеціаліста, вона стала частинкою великого колективу Орджонікідзевського гірничо-збагачувального комбінату, зайнявши посаду економіста з претензійно-пошукової роботи у юридичному відділі.
Постійно працюючи у сфері юриспруденції, Олена Олександрівна рік за роком розвивалась в професійному плані. Саме для того, щоб отримати ще більше знань, вона за порадою Людмиди Сорокіної, зважилась отримати вищу юридичну освіту. Знання здобувала у одному з найпрестижніших закладів України – у Харківській академії ім.Ярослава Мудрого. Отримавши заповітний диплом, Олена Добриніна змогла на законних підставах захищати інтереси комбінату у суді.
Як справжній професійний юрист Олена Добриніна завжди налаштована тільки на перемогу. Вона вважає, що головними якостями, які повинні бути у кожного кваліфікованого спеціаліста, є бойовий настрой, а також вміння аргументувати та відстоювати свою точку зору.
– Так як у юридичній практиці трапляються різні емоційно напружені моменти, треба вміти справлятися з емоціями, бути наполегливим та впевненим у своїх силах, вірити у свою перемогу. Всього цього досягти неможливо без працьовитості та роботи заради досягнення позитивного результату, – ділиться секретами професійного успіху наша співрозмовниця.
Олена Добриніна впевнена, що кожному працівнику їхнього відділу притаманні ці професійні якості. І саме вони допомагають юристам з року у рік підтверджувати звання досвідчених фахівців юридичної справи.
Поєднала у собі молодість та перспективність
Кардинально змінила свою професію, а разом з нею і майбутню долю начальник договірного бюро Катерина Дворецька. За першою освітою вона – дипломований економіст. Але насправді з підліткового віку мріяла стати юристом, так як на одному з життєвих етапів зіткнулася з несправедливістю і зрозуміла, що прагне допомагати тим, хто цього потребує, роз’яснювати людям їхні права та обов’язки.
– Знання законів та прописаних у них прав та обов’язків – це великий плюс у житті. Саме тому я все ж таки ризикнула отримати другу вищу освіту – юридичну. Адже знаю, що ці знання стануть у нагоді не тільки мені особисто, а й іншим людям, котрим я зумію допомогти, – висловлює свою думку Катерина.
Вона вважає, що добре підходить для такої роботи завдяки особистісним якостям. Катерина – комунікабельна, працелюбна, чесна людина, котра прагне присвятити себе служінню людям та суспільству. Окрім того, вона має високий рівень професійних знань, прагне до самовдосконалення, наполеглива у досягненні поставлених задач, поважає думку інших та признає власні помилки.
– Сучасне суспільство говорить про те, що зараз у світі дуже багато юристів, і тому немає ніякого сенсу вчитися на цю спеціальність. Але я впевнена, що якщо стати професіоналом в обраній галузі, то ніяка конкуренція не страшна, – акцентує очільниця договірного бюро.
Катерина Дворецька відверто говорить про те, що її спеціальність – одна з найважчих, адже кожного дня юристи приймають відповідальні рішення, від правильності котрих порою залежить дуже багато. Є у роботі нашої співрозмовниці і місце креативу, так як вона вважає себе в деякій мірі митцем, котрий виражає політ своїх думок мовою Закону.
Згадує, що вперше випробувала свої сили в професії юриста, коли їй доручили підготувати позовну заяву до контрагента та участь у суді. Звісно, для молодого фахівця це було новим, але завдяки відповідальному ставленню до завдання, Катерина змогла здобути свою першу перемогу в юридичній сфері.
Наша співрозмовниця відзначає, що поступово рухається у професії, кожного дня пізнаючи щось нове, збагачуючись досвідом старших колег. Своїм особистим професійним досягненням вважає те, що її знайомі та колеги звертаються до неї за юридичною допомогою, 100% довіряючи їй. Окрім цього, для неї дуже важлива підтримка батьків та сина, котрі вірять у неї.
У вільний від роботи час Катерина полюбляє відпочивати з сином та домашнім улюбленцем на природі. Та навіть у миті відпочинку вона обов’язково ознайомлюється з юридичними новинами, що допомагає завжди бути в курсі всіх змін у законодавстві.
Її найзаповітніша мрія – отримати посвідчення адвоката, котре розширить професійні горизонти її діяльності. А поки вона цілеспрямовано йде до цієї мети, працюючи на посаді начальника договірного бюро комбінату.
Стала юристом по прикладу сестри
Саме так прийшла до професії юрисконсульт юридичного відділу Анастасія Бучацька. Спочатку на комбінаті вона працювала секретарем у Шевченковському кар’єрі. Далі зважилась змінити професійну діяльність і вступити до Дніпропетровської Міжрегіональної академії управління персоналом. У лютому 2021-го року вона отримала ступінь магістра юридичних наук.
Починаючи з 2016-го року, Анастасія Бучацька відшліфовує свою професійну майстерність у юридичному відділі. За цей час вона змогла поринути у справжній вир юридичних подій, а саме підготували чимало документів, а також не один раз захистити інтереси нашого підприємства у судовій залі. Найцікавішим у своїй професії вона вважає можливість проводити дискусії, спілкуватися з іншими юристами, обмінюватися досвідом та демонструвати нестандартне мислення.
– Кожна справа для мене – як нова сторінка книги, котру пише юрист, оперуючи правовими термінами. У моїй роботі не буває шаблонів, тому завжди є місце креативу, – відзначає Анастасія.
Вона впевнена, що справжній юрист повинен володіти такими професійними якостями, як стриманість, впевненість у своїх силах, незалежність від емоцій. Всі ці моменти приходять з часом та з напрацюваннями безцінного багажу знань та досвіду. Задля цього потрібно постійно займатися самоосвітою: читати зміни у кодексах та Законах, слідкувати за різноманітними правовими новинками. Інакше юрист ризикує дуже швидко втратити свою кваліфікацію, можливість орієнтуватися у правовому полі.
Одним із особистих професійних досягнень Анастасія Бучацька вважає те, що за її сприяння були виграні багато справ для комбінату. Також вона пишається тим, що має змогу зростати у професії, адже починала свій шлях наша співрозмовниця звичайним юристом договірного бюро, а зараз зуміла досягнути звання провідного юриста.
Ось такі вони – жінки-юристи. Кожна по-своєму особлива, та разом вони працюють заради світлого майбутнього нашого комбінату та рідного Покрова! В переддень їхнього професійного свята ми хочемо сказати їм величезне дякую за їхню невтомну працю і побажати міцного здоров’я, довгих років життя, нових звершень у кар’єрі в ім’я Закону та справедливості, а також тепла, добробуту, і благополуччя їхнім родинам!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11