Покров обрав переможців «Бюджету участі»

      Цьогоріч Покров вже вп’яте взяв участь у програмі партиципаторного бюджетування «Бюджет участі». Всього до голосування було допущено 13 проектів. Протягом зазначеного часу мешканці міста могли віддати свій голос за вподобаний проект як в режимі онлайн, так і в паперовому варіанті. Результати голосування були оприлюднені 19-го травня. Переможними стали 5 проектів.
       527 голосів і перше місце здобув «Сучасний спортивний простір на базі стадіону КЗ «СЗШ №6». Він має на меті оснащення шкільного майданчика сучасними спортивними тренажерами, що якісно покращить рівень фізичного розвитку учнівської молоді і мешканців прилеглих мікрорайонів. На думку автора проекта Ірини Бондаренко, його реалізація дасть можливість створити тренувальну базу для подальшої підготовки підростаючого покоління.
      524 голоси містяни віддали за ідею Ірини Садоян «Хай засвітить сонечко у нові віконечка». Проект передбачає впровадження енерго- та ресурсозабезпечення в дошкільному відділенні КЗ «НВО» шляхом заміни склопакетів на металопластикові, що, у свою чергу, сприятиме економії бюджетних коштів на теплоносії.
       До трійки лідерів також потрапив проект Алли Тикви зі створення безпечного ігрового простору для малюків з особливими освітніми потребами «Дитячий майданчик КСЗДО №5 – територія щасливого дитинства». За цю ідею покровчани віддали 423 голоси.
       На четвертому місці задум, що стосується заощадження енергоресурсів та збільшення природного освітлення у КЗДО №16 «Сучасні вікна для всіх малюків» від Алли Прищепової. Цей проект набрав 421 голос.
        418 голосів і п’яте місце у проекта (автор – Ганна Доценко) «Облаштування студії звукозапису «Стань зіркою» від керівника Школи мистецтв.
        Згідно з умовами програми «Бюджет участі» проекти-переможці будуть реалізовані до кінця 2021 року за кошти міського бюджету. Загальна сума їхніх кошторисів складає майже 500 тисяч гривень.
       Слід зазначити, що у минулі роки завдяки партиципаторному бюджетуванню у місті була встановлена мережа Wi-Fi на центральній площі ім.І.Сірка, оновлено базу клубу «Аякс», облаштовано Центр підтримки молодої сім’ї у міській бібліотеці, придбано сучасні технічні засоби у народний історико-краєзнавчий музей ім.М.Занудька, поліпшено спортивну базу ГО «Спарта-2008», встановлено кондиціонери в коридорах амбулаторії ЗПСМ №4. А тепер настав час втілювати у життя нові проекти.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11